|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
6.5.2009 21:57:44   
Skvo RR
Ja koristim Aptamil 2 i nekada stavim ili Hipp keksice ili Lino mljeveni keks...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu eldi)
Neposredna veza do poruke: 951
6.5.2009 22:28:35   
eldi
Da li je i dalje dojiš? Da li joj daješ to mlijeko na flašicu ili na čašu sa kljunom?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 952
6.5.2009 22:31:13   
Skvo RR
Ja ne dojim...mlijeko dajem sa Nuk bocicom...user posted image

(odgovor članu eldi)
Neposredna veza do poruke: 953
7.5.2009 8:44:41   
new mama
Eldi dajes li joj neki obrok navece,probaj one zitarice od hipp sa keksom za laku noc u teglici ili neke druge zitarice da joj dasuser posted image user posted image ,a koliko cesto ti se budi beba,i ja svoju dojim,a budi se isto jednom do dvaput,ali ja sam to navikla,a ima tri obroka dnevno,mislim da beba hoce cisto samo da je stavis na siku,jer kod mene povuce par puta i spavanjeuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 954
7.5.2009 9:34:13   
Anoniman
Rucali smo juce prasu sa piletinom i rizom, a danas cemo tikvicu sa meskom.
Juce smo doruckovali voce, i za uzinu, sa dodatkom keksa i cimeta.
Danas je bio dorucak abc namaz sa hljebom.

Nemam vise inspiracije pa sve ponavljam

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 955
7.5.2009 10:13:25   
lejlaze
jucer doruckovali hapicu marelica - kruska
ruckili jaje sa mlijkom i pavlakom
vecerali cokolesnik

jutros je doruckovao frutolino
sada cemo na pijacu kupiti tikvice - napravit mu supu sa teletinom, tikvicom i mrkvom

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 956
7.5.2009 12:34:20   
haidy
Kod nas jutros za dorucak kasica visnja i jabuka, rucak ce biti krompir, prokulice, riza i proso, vecera keks i mlijeko, a uzina banana i monte. i ona sve ovo pojede hvala Bogu, ali i dalje je tako mrsavauser posted image valjda je do metabolizma.

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 957
7.5.2009 18:56:43   
Ivona
Haidy,hvala na idejama za dorucak user posted image ,samo mi jos napisi kako da napravim tu topu user posted image
A kako joj das makarone?Koliko se sjecam Nelda nema zubica,je li joj nekako,izmiksas,ispasiras ili???Selena ponosno kezi svoja 2 zubica user posted image  i zvace hljeb,keksic,kuhano povrce i piletinu...,pa ne znam da li bi mogla makarone.Kako se zovu te integralne iz DM-a?
Dajete li vi svojim bebachima neki muslie mozda?Voljela bih joj malo vise zitarica ponuditi (ne samo kukuruz,psenicu i proso) npr. za dorucak...,nesto sto ce se lijepo smeksati u mlijeku,pa da u to mogu dodati svjeze voce...Ne znam koje bih kupila user posted image  Od djecijih sam vidjela samo one Nestle sa medom i 8 vrsta zitarica,ali ona to ne voli....Mozda joj se sastav i svidja,ali tekstura nikako!
Ne koristim puno plazmu,nesto mi to bezze...Pojede ponekad keksic cijeli,a nekad joj pomijesam malo sa mlijekom i vocem...,ali mi to i nije neka zdrava varijanta user posted image
Ne znam zasto to stavljate bebama u mlijeko?user posted image

Danasnji menu:

Dorucak:jaje sa mlijekom i mileramom
Uzina:monte i malo jabuke
Rucak:kupus kalja (junetina,kupus,krompir,mrkva,celer,crveni i bijeli luk)-prvi put i jako joj se svidjelo user posted image Kuhali smo u pretis loncu,pa nam se doticni pokvario user posted image ...Eh onda smo kuhali onako pjeske user posted image ,pa je rucak bio u 18h,umjesto u 16h user posted image

Vecera:bit ce jabuka i kruska sa prosom,ako se smizlica probudi,jer je tek sada usnila svoj drugi dnevni san (danas nam se sve poremetilo user posted image )

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 958
7.5.2009 21:34:09   
žana o8
Mi smo doručkovali komadiće alpskog hljeba i pavlakice, ručali: tikvu i teleću supu, poslije malo banane, i 4x flašica.

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 959
8.5.2009 10:27:25   
haidy
IZVORNA PORUKA: Ivona

Haidy,hvala na idejama za dorucak user posted image ,samo mi jos napisi kako da napravim tu topu user posted image
A kako joj das makarone?Koliko se sjecam Nelda nema zubica,je li joj nekako,izmiksas,ispasiras ili???Selena ponosno kezi svoja 2 zubica user posted image  i zvace hljeb,keksic,kuhano povrce i piletinu...,pa ne znam da li bi mogla makarone.Kako se zovu te integralne iz DM-a?
Dajete li vi svojim bebachima neki muslie mozda?Voljela bih joj malo vise zitarica ponuditi (ne samo kukuruz,psenicu i proso) npr. za dorucak...,nesto sto ce se lijepo smeksati u mlijeku,pa da u to mogu dodati svjeze voce...Ne znam koje bih kupila user posted image  Od djecijih sam vidjela samo one Nestle sa medom i 8 vrsta zitarica,ali ona to ne voli....Mozda joj se sastav i svidja,ali tekstura nikako!
Ne koristim puno plazmu,nesto mi to bezze...Pojede ponekad keksic cijeli,a nekad joj pomijesam malo sa mlijekom i vocem...,ali mi to i nije neka zdrava varijanta user posted image
Ne znam zasto to stavljate bebama u mlijeko?user posted image

Joj napisala sam jednu veliku poruku i izbrisana mi jeuser posted image user posted image user posted image
moram ponovo. ovako, topu pravim tako sto rastopim sve sto imam od mlijecnih proizvoda u kuci. maslac, sir, pavlaku, kajmak... a sto se tice makarona, mozes joj i obicne davati. u pravu si nelda nema zubica ali zvace sve kao da ima. ja joj poslije kuhanja malo viljuskom isitnim, dodam pavlake i ona to lako pojede. a seleni sa dva zubica to tek nece biti problem.
sto se tice drugih zitarica, jesi li probala heljdu ili jecam, imas u DM-u neku tjesteninu od heljde. a i tamo imas raznih zitarica u programu Alnature, pa pogledaj. znam da ima i neki musli sto su neke forumasice davale svojim bebama.
ni moja ne jede plazmu, ja joj ponekad pokusam dati za veceru, ali ona nece, napravi facu kao da ce povracati. ni meni nije jasno sto se stavlja u mlijeko.
jeste li vi poceli uvoditi kravlje. moja pije jednu flasicu prije popodnevnog spavanja, a ostalo je Aptamil.

eh sad da i mi kazemo nas meni za danas
dorucak: jaje sa pavlakom
rucak:teletina sa rizom i mrkvom
vecera: krompirici sa mileramom
uzina: dukatino i banana

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 960
8.5.2009 11:10:56   
sunčica
Mojoj je Lani 6 mjeseci i 10-ak dana.Odnedavno sam joj ,pored humane ,počela davati mlijeko sa frutolinom,jedan obrok dnevno.Sinoć i preksinoć sam joj pred spavanje dala mlijeko umjesto humane i oba jutra mi je prilično duže spavala nego inače.Može li biti da je mlijeko i frutolino duže drže sitom ,nego hapa?Ima li ko kakvo slično iskustvo?

Kenan 2000
Lana 2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 961
8.5.2009 22:00:48   
Ivona
Hvala na odgovorima user posted image
Danas sam u DM-u kupila integralne makarone,pa cemo i to probati...,a danima se vec motamo oko tih jecmenih i heljdinih pahuljica,ali mi se nesto ne da da ih kupim.

Mi smo kravlje mlijeko uopste u prehranu uveli sa 9,5 mjeseci,ali pomalo npr. u pireu ili sa spinatom...,a poslije smo poceli praviti i cokolino i vocno-zitne kasice.
3 puta dnevno pije Aptamil i tu nista nismo mijenjali,niti namjeravamoPuno je bolje za bebu,a i finansijska situacija nam to dozvoljava,pa cemo za koji dan preci i na Aptamil3.Ponekad popije cetvrtu flasicu monte drink pomijesan sa obicnim mlijekom.

A sta mislis o telecoj jetrici?Ja to ne jedem,cak ni miris ne podnosim,ali sam citala da to bebe lako probave,a svi znamo da je puno zeljeza,pa se sad kontam user posted image
Ne znam da li bih joj smjela dati ananas user posted image

Danasnji menu:

Dorucak:cokolino
Rucak:piletina i povrtni buckuris (luk,mrkva,celer,kropmir,tikvica i paradajz)
Uzina:malo kruskice i jedan prutic kinder cokoladice
Veceru nismo imali,jer je rano zaspala user posted image

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 962
8.5.2009 23:41:59   
haidy
IZVORNA PORUKA: Ivona

A sta mislis o telecoj jetrici?Ja to ne jedem,cak ni miris ne podnosim,ali sam citala da to bebe lako probave,a svi znamo da je puno zeljeza,pa se sad kontam user posted image
Ne znam da li bih joj smjela dati ananas user posted image
I ja sam cula za ovu jetricu da se moze davati bebama, ali ja nisam jos. moja prijateljica je davala i poslije je malog mucio stomacic. a sto se tice ananasa, stvarno ne znam. mislim da nema razloga da joj ne das, nek lizne prvo malouser posted image

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 963
9.5.2009 1:11:46   
remzy
danas je bilo na jelovniku
dukatino
plazma keks
supa sa okruglicama od griza i pilecim filetima
banana

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 964
9.5.2009 11:01:32   
Crvena
Dorucak: jaje sa pavlakomuser posted image
Rucak: zeljanik od zare, malo paradajza, supica (fasirano meso, mrkva, tikvica, persun, keleraba)
Uzina:sok jabuka, narandza,banana, malo ananasa i plazma keksici
Vecera:domaca pogaca sa sjemenkama i abc namaz

< Poruku je uredio Crvena -- 9.5.2009 11:04:54 >

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 965
9.5.2009 19:57:08   
haidy
Kod nas danas za dorucak griz sa mileramom i jogurt
rucak: fasirano meso sa hljebom i pavlakom
uzina: kasica kruska
vecera: sutlija sa cokoladom

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 966
10.5.2009 21:11:27   
malecka60
Jucerasnji menu:
Dorucak: miksana banana sa AD
Rucak: Voda od telece koljenice sa mrkvom, krompirom i tikvicom
Vecera: Rizolino
3-4 flasice (ne znamo koliko je nena dala), caj, sok i voda

Danas se nismo cijeliiiii dan vidjeli. Za rucak je imao pilecu supu sa tjesteninom i mrkvom , bilo je i banane.
I danas sam Adiju uvela  keks i mlijeko umjesto AD, po prvi put. Kaze svekrva da je fino ruckio, sad za sad nema nikakvih negativnih promjena. Zao mi je, ali nuzda zakon mjenja .

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 967
10.5.2009 23:49:24   
dinciii
Drage moje posto sam pocela sa gustom hranom,aj mi pomozite kako da joj spremim meso i sa cim.ja sam pravila pileca prsa sa krompirom al mi je bilo nekako suho i vlaknasto,sta pomaze da ne bude takvo i kako jos mogu maloj spremit jedan slani obrok...hvala na svakom odgovoru

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 968
10.5.2009 23:51:30   
Rina26
Ja svojima napravim saft i pire krompir i sva satarem napravim kao kašicu

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 969
11.5.2009 0:36:39   
remzy
mi smo danas ruckili
banana
krompir sa pavlakom
keks u mlijeku
monte
sika

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Rina26)
Neposredna veza do poruke: 970
11.5.2009 7:01:21   
bebbe RR
Dinciii, uzmi komadic crvenog pileceg mesa. Barem kod mene, izmiksa se na istu teksturu kao sto su i one kupljene kasice. Junetinu joj takodje dajem, ali nju kuham samljevenu. Davala sam i pureca prsa. Stavim sve skupa da se dobro iskuha - recimo, komadic mesa, po komadic krompira, mrkve, tikvice, luka, prase, pastrnaka, brokolija... (nekada od svega pomalo, a nekada samo ponesto od povrca, a krompir obavezno uz meso). Kada je dobro skuhano, izlijem u posudu od stapnog miksera s malo vode u kojoj se je kuhalo, i izmiksam minutu ili dvije stapnim mikserom i to je to! Ja jos dodam nekoliko kapi hladno stiskanog suncokretovog ulja (moze bilo koje hladno stiskano ili mrvica putera), te kasiku cijedjenog soka od jabuke, zato da bi uz pomoc C vitamina lakse upotrijebila zeljezo iz hrane. Ako ti ispadne suvise rijetko, mozes dodati kasicicu pahuljica za bebe, poput rizinih, da se zgusne, naravno, u zavisnosti od toga kako beba voli. Ja imam knjigu recepata za bebe i od tu crpim ideje. 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 971
11.5.2009 8:20:14   
haidy

IZVORNA PORUKA: dinciii

Drage moje posto sam pocela sa gustom hranom,aj mi pomozite kako da joj spremim meso i sa cim.ja sam pravila pileca prsa sa krompirom al mi je bilo nekako suho i vlaknasto,sta pomaze da ne bude takvo i kako jos mogu maloj spremit jedan slani obrok...hvala na svakom odgovoru

Mozes u meso i krompir dodati jos neko povrce ili staviti malo supe ili mlijeka da ti ne bude suho. moja je dok je bila tako mala voljela da joj je suho, ali sad nece. ja joj uglavnom od mesa kuham supe, a od povrca u supu stavim mrkvu, luk, karfiol i brokulu. slane kasice joj uvijek pravim tako sto pomjesam svega od povrca sto imam u frizideru, kad se skuha izmiksam i dodam maslaca. nadam se da sam ti bar malo pomogla.

Mi smo juce doruckovali ustipke sa mileramom i bananu
rucak je bio grah
vecera rizolino i sokic
uzina dukatino

a danas cemo za dorucak HIPP jogurt sa vocem
rucak: mix povrca
vecera: cokolino
uzina: jabuka i dukatino

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 972
11.5.2009 8:59:40   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: dinciii

Mozes skuhati batacic,,,usitnis ga...zatim skuhas npr. tikvicu koja je "vodenasta" i sve to u blender sa naravno par kasika supe od batacica i takva kasa je cak i manje gusta od hipp-ovih slanih!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 973
11.5.2009 13:22:50   
dinciii
hvala vam drage moje danas cu bas tako pokusat pa vam javim user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 974
11.5.2009 13:27:02   
lejlaze
ja prvo malo komadice mesa proprzim, pa dodam malo vode da se dinsta. zatim izrendam mrkvu i kuham nekih 10 minuta. onda sve to stapnim mikserom isitnim.
dodam tikvicu na male kockice izrezanu i trahanu, gusto zasutu. onda ne drobim supu. i to mu se pravo svidja.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *