Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.4.2009 8:10:39
Crvena
Dorucak: pura sa pavlakom i jogurtom Rucak: mrkvica, persun, celer, krompir, tikvica, komadic teletine. Uzina: sokic cvekla, mrkva,jabuka i par kapi limuna i plazma keksici Vecera: sljive i banana sa mlijekom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.4.2009 17:57:05
Skvo RR
Nisam jos uvela obicno mlijeko, to joj mutim sa AD-om, idem iduce sedmice na vakcinu, pa bas hocu da pitam pedijatricu. Uvela bi joj obicno mlijeko za kasice...(tipa medolino, keksolino i sl.)...Ako se pedidijatrica slozi, javnem vam!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.5.2009 22:40:15
new mama
Kod nas danas slani obrok:teletina,krompir,brokula,tikvica,proso Slatki obrok:kruska i baby milk pap sokic i sika,a ja sam kad sam bila na vakcini sad pitala doktoricu za mlijecne proizvode i ona je rekla da joj pocnem davati i jogurt i pavlaku i kravlje mlijeko a da joj ga ne razblazujem i ne manje od 2,8% masti,a inace je dobar ljekar,a ja sam Ajni pocela pomalo davati jogurt i pavlaku samo sto ona nije bas odusevljena stresa se,ali polako naviknuce se valjda
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2009 8:47:11
Daja_sa
new mama...nase bebare su 2 sedmice razlike starosti . I ja sam svojoj prije jedno sedam dana dala da proba i pavlaku i jogurt...malkice na kasiku i tako par dana i nije bilo nikakve reakcije...Juce se bas napila jogurta i to iz case . Nisam jos probala mlijeko ali ovih dana cu i to u ove Lino hapice.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2009 19:07:04
Ivona
Mali update
Cetvrtak Dorucak:kruska i jabuka sa prosom Rucak:izdinstali malo luka na maslinovom ulju,dodali kuhanu blitvu,jaje,malo mlijeka-ispao nam kao neki cuspajz i malo kuhanog mladog krompira Vecera:cokolino ljesnjak
Petak: Dorucak:griz i jaje sa mileramom i kiselim mlijekom Rucak:rostilj-ipak je ovo njen prvi 1.Maj (piletina,teletina i tikvica u foliji sa rostilja+malo lepine) Vecera:dernecilo se do kasnih sati,pa je bila Hipp goodnight voce i zitarice
Danas: Dorucak:opet pura sa sirom i kiselim mlijekom ,poslije malo jabuke Rucak:pastrmka,mladi krompir i prasa Veceru ce izgleda prespavati
Drage mame,dajte ideju za slani dorucak...Ovo moje dijete jede samo puru i jaje ...,a vocno-zitni dorucak bas ne gotivi previse,pa nam je to varijanta za veceru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2009 20:49:15
dincica
pozdrav svima! ja imam 5 mjesecnog sincica pa me zanima kao da mu dajem slani obrok , tj . da li prvo skuham rizu , krompir , meso i sve to ispasiram , ili nekako drugacije ? Vocne kasice vec jede , a inace je na ad mlijeku. unaprijed hvala na odgovoru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2009 20:57:08
ElmaB
Ja sam krenula sa povrcem i to tako sto ga dobro skuham, procijedim i ispasiram! Rizu sam uvijek posebno kuhala od povrca, pa onda dodaval mesu ili povrcu ili vocu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2009 22:32:45
Romali
IZVORNA PORUKA: Ivona
Drage mame,dajte ideju za slani dorucak...Ovo moje dijete jede samo puru i jaje ...,a vocno-zitni dorucak bas ne gotivi previse,pa nam je to varijanta za veceru
Zadnjih dana kad više ne znam šta bih mu napravila, jednostavno mu dam crnu kiflu i neki mliječni namaz. Ili crna kifla i žumance pomiješano s namazom. I bolje pojede nego voćni doručak, valjda se tako osjeća k'o veliki
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.5.2009 23:14:47
dana3
dorucak su rizina kasa dojenje prije rucka i poslije budjenja pojede malo jabuke a pola banane,opet dojenje a kad mi jedemo mora obvezno nesto da jede a to je trahana sa udrobljenim kruhom i piletinom.
ne mogu tacno da odredim vrijeme jela jer toga kod nas nema.malo citam postove i kod vecine nesto izdijeljeno i na vrijeme. u nas uvijek na juris
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.5.2009 8:21:50
haidy
IZVORNA PORUKA: Ivona
Ivona, mozes joj napraviti poparu, ja stavim mlijeka, pavlaku i maslaca da provri i onda dodam mrvica hleba i skuham jos pola minute i moja maca to pravo voli. ili joj mozes napraviti makarone ili neku drugu tjesteninu. ja sam kupila neku integralnu iz DM-a. ili joj napravi topu.
E sad nas jucerasnji meni:
dorucak:banana i mlijeko
rucak: kupus ali joj se nije svidio, pa joj je nana donijela ceske, ne znam kako vi to zovete, uglavnom to je neka zitarica koja se skuha i onda se nekako pravi sa piletinom, uglavnom mnogo je hranljiva i ukusna i maca je sve pojela
vecera: kasica visnja i jabuka
uzina: monte i milksnite
A danas cemo za dorucak: palenta i jogurt rucak: mix povrca sa piletinom vecera: neka kupovna kasica jer idemo na rodjendan a uzina: dukatino i smoki
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.5.2009 21:28:07
Anoniman
Dorucak. pura sa mladim sirom i kajmakom Rucak. corba od žare i riže Užina. voćni jogurt Vecera. malo mrkvice i krompirica ali nije htjeo, samo par zalogalcica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.5.2009 22:40:43
aazra
IZVORNA PORUKA: magde
moja beba je 4 ipo meseci i ne zeli ni vodi ni cajele.jel je to ok??
Ok je ako dojis i ako nisi pocela s nadohranom. majcino mlijeko je na pocetku "vodenasto" i dovoljno je za sve bebine potrebe . Ako ne dojis ili ako si pocela s nadohranom onda pokusaj dati bebi malo tekucine bar na kasikicu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.5.2009 12:16:00
haidy
Nema na cemu, nadam se da ce vam se svidjeti popara Mi smo danas za dorucak isto puru sa pavlakom i sirom, uzina je dukatino i napravicemo kasicu od jabuke, mrkve i narandze, rucak je pieca supa, a vecera keks i mlijeko.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2009 20:33:07
dana3
po budjenju dojenja i tako sve do rucka kad sam skuhala 2 krompira,malo kukuruza,i jedna pileca prsa pa sve kad je bilo skuhano stavila u blender i napravila kasu.udrobila kruha i bebac je jeo.kukuruz pravo lijepo mirise.bilo je toga pa smo ostavili za sutra isto.
a evo malo prije pola banane i obe sike hehhee
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.5.2009 21:54:40
eldi
Pozdrav svima. Uvela bih mlijeko sa keksom pred spavanje svojoj curici, jer mi se u zadnje vrijeme budi češće u toku noći. Zbog toga sam u zabludi koje mlijeko da joj dam. Njoj je 7 mj i 10 dana i još je dojim.
Slabo mi hoće i GH, to je čitava zbrka oko obroka, toliko truda uložim, a ona samo usta zatvori i okrene glavu, uzme svega nekoliko kšikica....