|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
15.5.2009 13:58:14   
mamina princeza
uuu otkad ja nisam napisala ovaj nas meni:)))
al ustvari vecinu vremena provede sa tetom otkad radim pa je ona i hrani.
danas - ujutro jaje sa zumancetom - malo pojela pa sam morala dati jedan monte:)
rucak - teta ce joj dati malo rize krompir mrkvu sa teletinom
uzina voce
vecera neki lino ili griz to mjenjamo obicno

al najvise pojede hljeba i kifle ... ja ne znam jel do zubica al ovo moje djete moze samo suh hljeb jesti po cijeli dan:))))) skromna curica:)))

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 1001
15.5.2009 14:02:37   
mamina princeza
 mi jos nismo jeli dosta namirnica ...jel vec vrijeme da joj dam grah do sada nisam i kako da to uradim prvi put , samo vodica ili i bobe...kako cu napraviti za nju.

nismo ni borvnicu jeli - ne znam nesto mi to bilo sumnjivo - konam bobicasto voce pa sta ja znam:))) HIPP borovnicu planiramo uvesti ovih dani da probamo . a nismo ni paradajz al eto polako cemo pocet sa kuhanim vidim ima kod nekog i reakcija a ja sva istravljena od alergija.

i da ... Dzelila ima 10 mjeseci i 10 dana jel bi joj trebala uvodit bjelance. i kako se uvodi jel kao zumance pomalo ili odjednom?

eto mene opet sa pitanjima,, nema me nema pa onda zarafalam:))))))))

< Poruku je uredio mamina princeza -- 15.5.2009 14:03:21 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1002
15.5.2009 14:16:45   
mišur
Luka je imao reakciju na žumance, pa sam mu ja bjelance uvela tek sa godinu dana..
I to tako što sam mu napravila špinat, u koji sam ranije stavljala samo žumance, i dodala još pola bjelanceta..
Nisam htjela cijelo odjednom...
Kasnije sam mu ga stavljala u kajganu, cicvaru...
Grah sam probala u 11-om mjesecu, nije mu se svidjelo, i do danas ga uopšte neće da jede...
Ja sam mu dala samo vodicu i u to umrvila hljeb, a kasnije sam probala i sa dvije tri izgnječene bobice...
Ali, dijete ne voli grahuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1003
15.5.2009 20:45:55   
dana3
Mamina princeza-to za grah -ja svom sinu kojem je 6 mjeseci i kusur davala sam i dajem grahovu vodu i to poslije zaprske ali ne sa soli i zacinima.udrobim kruha i dajem mu to.voli i najvise tog pojede.

kupljene kasice koristim samo da vidim reakciju na hranu i ond anastavim da kuham kuci.uvijek napravim 4 -5 porcija koje zamrznem.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 1004
15.5.2009 20:47:19   
dana3
nas dan je haotican i nemamo uobroceno vrijeme.danas je samo dojio,pola banane na cijeli dan i pola flasice.trenutno spava pa vidjecemo hoce li jesti ili opet samo sika

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1005
16.5.2009 22:13:15   
mamina princeza
hvala vam ...ma eto probacemo grah pa tamo kad bude punila nekih 11 abd i bjelance mislim uvest... joj otkako dobi onu alergiju ja sam sva prepazljiva al eto .
Ma uvela bi joj ja grah i prije nego ja grah ne volim i ne jedem ga od rata pa ga i ne pravim ( mm ide kod svojih kad ga pozeli user posted image user posted image ) sad ce se obradovat ako ga Dzelila bude volila... ako ne bude ko mama i Luka ...vala misur ja  ti djete bas razumijem:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 1006
16.5.2009 22:22:17   
ziki
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

al najvise pojede hljeba i kifle ... ja ne znam jel do zubica al ovo moje djete moze samo suh hljeb jesti po cijeli dan:))))) skromna curica:)))

Nije jedina, Tarik sve jede sa hljebom, da li mu je slatko sto sam jede svojom rucicom ili voli hljeb ne znam ali uz svaki obrok ide hljebuser posted image user posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 1007
16.5.2009 22:34:33   
new mama
E mi se nismo bas dugo javljali na ovu temu,kako je Ajna bolesna,user posted image user posted image user posted image
Jucerasnji meny
dorucak:banana i medolino,pa
uzina rizolino
rucak:povrce mix i onda
vecera:keks i hipp za laku noc jabuka i komorac
i ostalo sika i sokic,a danas
dorucak:kruska i hipp rizine pahuljice
uzina:banana
rucak:opet mix povrce-brokula,karfiol,tikvca,krompir i malo baby tjestenine
vecera:frutolino
sikaaaaaaa i sokic,ali ovo su male kolicine jer slabije jede otkako je bolesna,a valjda ce se promijeniti aBduser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1008
17.5.2009 22:08:14   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

mi jos nismo jeli dosta namirnica ...jel vec vrijeme da joj dam grah do sada nisam i kako da to uradim prvi put , samo vodica ili i bobe...kako cu napraviti za nju.

nismo ni borvnicu jeli - ne znam nesto mi to bilo sumnjivo - konam bobicasto voce pa sta ja znam:))) HIPP borovnicu planiramo uvesti ovih dani da probamo . a nismo ni paradajz al eto polako cemo pocet sa kuhanim vidim ima kod nekog i reakcija a ja sva istravljena od alergija.

i da ... Dzelila ima 10 mjeseci i 10 dana jel bi joj trebala uvodit bjelance. i kako se uvodi jel kao zumance pomalo ili odjednom?

eto mene opet sa pitanjima,, nema me nema pa onda zarafalam:))))))))

ja ne bih zurila sa grahom jos... jer je poznato kolko on nadima i odrasle... u razgovoru sa pedijatricom prije emisje "zabranjeni forum" sam bas pitala kada grah? jer ga ja Asji nisam uvela jos  (iako ima preko 13 m) pedijatrica je rekla sto kasnije jer bebice mogu imati mnogo vecu nadutost nego odrasli...pa eto...
a bjelanjak NE prije 12 m
a ja sam ga uvala najnormalnije: napravila "cimbur" s malo mlijeka na maslinovom ulju  zalila jogurtom i Asja sve smazala...user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1009
17.5.2009 22:15:24   
Anoniman
Davud je pojeo zumance sa kajmakom i nije imao nikakvu reakciju, hvala Bogu. Vjerujte da sam bila spremna da ako bilo sta bude da odma idem u hitnu. Znaci ona reakcija nije bila od zumanceta. A sacekacu bjelance dok napuni godinu.
Ovih dana za dorucak je uglavnom sirni namaz, mladi sir i kajmak, nekad paradajz bez kozice sa kajmakom, i eto bilo je i zumance i ti citavo.
Za rucak pastrmka sa povrcem, piletina sa graskom i krompirom, a posto smo putovali bilo je i HIPP slanih kasica.
Uzina i vecera su bile jogurt i voce, jedno za uzinu, a drugo za veceru.

Mamina princeza, ja od bobicastog voca jos nista nisam dala, cak nisam nikad kupovala HIPP hapice sa bobicastim vocem, tako sam i kcerki to izbjegavala do godinu dana, a i grah isto tako kao i neku tezu hranu. Opet naravno do tebe je i ti je znas najbolje kad je spremna za nesto.

Moram vam se pohvalit da je poceo pit sokove, ali ne na spricu i na silu, nego bas fino popije sokic user posted image user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 1010
18.5.2009 19:35:06   
Ivona
Dorucak:Cokolino
Rucak:kuhani spinat proprzen na maslinovom ulju i luku,a zatim smo u to dodale jaje i malo mlijeka
Uzina:kifla i keksic (s tim sto ona to samo glaba i ponesto pojede user posted image ),cijedjeni sokic od mrkve,jabuke i narandze i jedan "prutic" kinder cokolade
Vecera:kruska,jabuka i banana

Lejla,mi smo zumance uveli sa 9,5,a bjelance sa 10,5.Nije bilo nikakvih reakcija,pa sada svasta papamo i kombinujemo.Zumance smo uveli tako sto smo ga tvrdo skuhali i prvi put sam joj dala samo cetvrtinu,pa smo postepeno povecavali...,a poslije sam joj jednostavno dala cijelo jaje.
Grah smo prvi put jeli sa 10,5 i to sve-i vodu i bobice,ali oguljene.Ti znas da ovo moje dijete nista ne voli,ali to smaze sve i jos trazi repete user posted image Nije bilo nikakvih problema sa nadimanjem i stolicom.
Ja sam grah kuhala za nas,samo sam njoj izdvojila prije zaprske i zacina...,ali sam joj udrobila malo crnog hljeba.

< Poruku je uredio Ivona -- 18.5.2009 19:37:07 >

SELENA 02.06.2008.
Mamin kasni proljetni cvijetak ;o)

SERGEJ 07.03.2011.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1011
18.5.2009 19:40:14   
Skvo RR
Slani obrok: piletina, mrkva, krompir, tjestenina...
Slatki obrok: kasa nestle riza-kukuruz i hipp breskva

Ostalo: 3X Aptamil, cajko, soko....

Pitanje: Kada ste uvodile buraniju, grasak, spinat?

< Poruku je uredio skvo -- 18.5.2009 19:41:02 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1012
18.5.2009 19:51:01   
marelica9
kuhani spinat proprzen na maslinovom ulju i luku

Ivona, zanima me to przenje na maslinovom ulju...neki dan sam kupila maslinovo ulje bas iz tih namjera, ali rekose mi da se ne przi na maslinovom ulju, nego da se ono koristi sirovo u salatama i sl...
mozda su mislili na przenje mesa, ribe...

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1013
18.5.2009 20:31:09   
Ivona
Ma,ja sam to samo sekundicu nabacila luk i spinat na ulje i onda odmah zalila jajetom i mlijekom.Istina,ne bi se trebalo prziti...

Grasak i spinat sam uvela sa nekih 8 mjeseci,a mahune sa 10 user posted image

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu marelica9)
Neposredna veza do poruke: 1014
18.5.2009 20:35:00   
Ivona
Eh da,kod nas ima jedna novost-danas smo popili jednu bocicu Aptamila 3,jos sutra cemo kombinovati,a onda prelazimo potpuno na tricu user posted image
Moja mama je greskom kupila pakovanje trice prije dva mjeseca,a nama sada nestaje dvojke,pa smo mislili da bismo vec mogli preci i da 14 dana ne igra veliku ulogu.

Zar trica prije nije bila obogacena vocem?Je li neko upucen?Sjecam se da sam vidjala mala pakovanja sa vocem,dok sam ja Seleni kupovala jos jedinicu user posted image

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1015
18.5.2009 21:25:32   
Anushka
marelice, ekstra djevicansko maslinovo je za salate, a ovo "obicno"djevicansko maslinovo slobodno przi na njemu:)
mama citav dan izmislja a alen nece pa nece,

keksolino - ja pojela na kraju
sljiva sa nestle pahuljicama-ja pojela na kraju
pire krompir sa izdinstanom junetinom- ja posolila pa pojela
breskva sa rizom hippova - u frizideru tek naceta

ne znam je li do vrucine ili do novog zubica ili je neka od faza ali samo je pio AD mlijeko,malo vode i dojio dojio dojio i dojio...

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1016
18.5.2009 22:03:58   
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: skvo

Slani obrok: piletina, mrkva, krompir, tjestenina...
Slatki obrok: kasa nestle riza-kukuruz i hipp breskva

Ostalo: 3X Aptamil, cajko, soko....

Pitanje: Kada ste uvodile buraniju, grasak, spinat?

Skvo ako ti sta znaci...moja bebe je sa nepunih sedam mjeseci jela i grasak i spinatuser posted image . Prvo sam ubacila 2-3 zrna graska u supicu i onda povecavala kolicinu...A spinat sam obicno kombinovala sa krompiricem i komadicem piletineuser posted image .
Buraniju jos nisam davala...ali uskoro cemo i to probatiuser posted image

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1017
18.5.2009 22:35:16   
dinciii
ja sam isto mojoj Rejhani vec dala spinat sa krompirom i piletinom....Dobro je podnijela nema nikakvih posljedica.

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 1018
18.5.2009 23:22:47   
Visnja RR
da li vam je poznato da se bebama moze dati spinat samo onaj koji je ubran dva sata prije nego se priprema ...ne vise  user posted image ...
a spinat, cvekla i tamno zeleno povrce (brokule) ima velike kolicine nitrata koji smanjuju bebin hemoglobin, pa ih u ishranu treba uključiti tek poslije drugog povrca

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1019
19.5.2009 0:47:50   
Ivona

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

da li vam je poznato da se bebama moze dati spinat samo onaj koji je ubran dva sata prije nego se priprema ...ne vise 

Moja Selena ga onda nikada ne bi pojela!Otkud mi tako svjez spinat???user posted image Mi kupimo na pijaci od tete,koja ga je ubrala to jutro ili noc prije.
Sigurna sam da je i takav bolji od onog Hipp-ovog ili od nekog drugog proizvodjaca...

SELENA 02.06.2008.

SERGEJ 07.03.2011.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1020
19.5.2009 7:30:29   
bebbe RR
Visnja, ja to za spinat nisam znala, i bas ti hvala da si rekla! Imam ga u basti, tako da si mogu priustiti da joj ga tako spremam, iako joj ga nisam jos uvela, i necu jos niz sedmica. Iako, ja vjerujem da i Hipp slijedi standarde i da je njihovo i povrce i meso kontroliranog porijekla i dobro. Kod nas danas na jelovniku:
- Voce i zitarice - dorucak
- Teletina, krompir, mrkvica, riza - ručak
- Zitno - mlijecna kasica - večera
I naravno, sika, kada god nam padne na pamet;)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 1021
19.5.2009 7:35:22   
bebbe RR
Evo, citam, pa vidim da neke mame vec prze hranu... Ja jos nisam probala. Umjesto toga sve joj skuham, pa kada izblendam dodam par kapi ulja i par kapi jabucnog soka... Da li bih trebala prziti, sada sam zbunjena?!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1022
19.5.2009 7:41:25   
Romali
Bebbe, ja još ništa ne pržim. I dalje samo kuhano. Mislim da ne griješiš.
Ovo što su cure spomenule, mislim da se radi samo o špinatu 'prevrnutom ' na masl.ulju.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1023
19.5.2009 7:43:49   
bebbe RR
Visnja, evo, procitah sta ti je rekla pedijatrica za grah, a meni je moj pedijatar ovdje rekao da najnormalnije dajem pire od bijelog dobro raskuhanog maslenog graha vec sada, jer je iznimno zdrav! Nisam probala, ali, eto, tako mi rece. I cak u ovom kuharu za bebe koji imam postoji recept i to u kategoriji od 4 do 6 mjeseci. 

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1024
19.5.2009 8:35:47   
Anoniman
Zene, vjerujte mi, dobro pazite sa spinatom. Moja mama i djed su prije dvije godine dobili trovanje od spinata, mama je tako bila bolesna, bas je dugo trajao oporavak. Vi uporedite domacu liskicu spinata i na pijaci onu ogromnu lisku koja bi mogla ovaj ekran prekrit, pa to nije normalno.
Spinat se ne smije podgrijavat!!
Ne smiju se kuhati peteljke jer one sadrze najvecu koncentraciju nitrata, vise nego liska, pa ako se kuha zajedno sa liskom isto je onda. Znaci prije dobro ocistiti.
A i blitva isto tako.

(odgovor članu bebbe RR)
  Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *