Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2011 15:56:21
sweet insanity
Spominjete spinat, necemo ga naravno jos uvoditi ali kako citam od pocetka temu vidim kao da ne smije dugo stojati, a sta mislite o ledo zaledjenom ili tako nekom???? A to da se ne smije grijati ne znam, mislim znam za price ali kuhar na tv-u kaze da je toksicna smao voda u kojoj se spinat kuha i samim tim kad se ponovo pravi nakon kuhanja se podgrijava tako da on ne vidi smisla nekog u tome. Isto tako izaledjeni, obari se tj skuha pa se zaledi i mi ga pravimo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2011 17:23:07
lejla80
Iman ne vidje tvoju poruku al sam tako i uradila..Riba je ispala super..i mama i bebi se najeli..Spinat sam kupila onaj Ledo..Imam doduse i blitve jos uvijek kod sveki u basti al mrsko mi bilo izlazit iz kuce da budem iskrena..Ona je neki dan kupovala nesto od to dvoje na pijaci, bilo joj mrsko dolazit do baste ..doduse za razliku od mene kojoj je basta pod nosom,nju i mogu razumjet jer ne zivi bas blizu...
Sweet pojma ti nemam za to stojanje..i ja sam isto cula al razlog ne znam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2011 20:00:36
mala_sa
Sweet ja ovo za spinat stvarno prvi put cujem, isto ga kupujem zaledjenog, osim nekad kad naletim na svjezi. Mi smo spinat jos davno probali - haman prije 6og mjeseca.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2011 21:48:52
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Sweet ja ovo za spinat stvarno prvi put cujem, isto ga kupujem zaledjenog, osim nekad kad naletim na svjezi. Mi smo spinat jos davno probali - haman prije 6og mjeseca.
i ja cu ledo zaledjeni al kad doje na red, samo se pripremam. I da, dal mi je neophodno da kupim blender. jabuke recimo nece da se dovoljno izmiksaju za pcetak sa stapnim miskerom, mozda radi male kolicine??? pokusala sma sa komadicima al zna se zagricnuti. Vidim ima akcija blendera 29 KM u Konzumu pa kontam ako ce mi dobro doc da uzmem, kasnije da sebi mogu praviti vocne šejkove
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.11.2011 22:21:28
palachinken
Sweet Ja sam danas stapnim uradila kasicu od mrkve i uslast ju je pojeo. Prije blendanja dodala malo vode, a posto je odtalo tih komadica procijedila na malu cjediljku pa je bila bas kao kupovna. Za blender ti treba jos veca kolicina.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2011 11:34:26
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: palachinken
Sweet Ja sam danas stapnim uradila kasicu od mrkve i uslast ju je pojeo. Prije blendanja dodala malo vode, a posto je odtalo tih komadica procijedila na malu cjediljku pa je bila bas kao kupovna. Za blender ti treba jos veca kolicina.
danke, ma meni jabuka ostane u komadima al probat cu i tako sa cijedjenjem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2011 11:47:37
chuci
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
i ja cu ledo zaledjeni al kad doje na red, samo se pripremam. I da, dal mi je neophodno da kupim blender. jabuke recimo nece da se dovoljno izmiksaju za pcetak sa stapnim miskerom, mozda radi male kolicine??? pokusala sma sa komadicima al zna se zagricnuti. Vidim ima akcija blendera 29 KM u Konzumu pa kontam ako ce mi dobro doc da uzmem, kasnije da sebi mogu praviti vocne šejkove
moj ti je savjet da se ne bojiš zagrcavanja. beba ispljune kad joj je nešto preveliko. nekada se zakašlje ako joj je komadić a nije navikla na komadiće. bolje neka se odmah navikava na zrnastu hranu nego na kašastu kao kupovne kašice. štapni mikser odvoljno usitni. male količine ni blender ne može ukašiti, barem ne bolje od štapnog.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2011 12:47:18
mala_sa
IZVORNA PORUKA: chuci
moj ti je savjet da se ne bojiš zagrcavanja. beba ispljune kad joj je nešto preveliko. nekada se zakašlje ako joj je komadić a nije navikla na komadiće. bolje neka se odmah navikava na zrnastu hranu nego na kašastu kao kupovne kašice. štapni mikser odvoljno usitni. male količine ni blender ne može ukašiti, barem ne bolje od štapnog.
Chuci ovo si u pravu, oni odmah ispljunu, samo sto ovaj moj kad god sam mu ostavila malo krpunijih mrvica - on odmah dobije nagon za povracanje i povrati mi sve ono sto je dotad pojeo pa sam ja opet pocela sve blendati do bas kasastog jer jedino tako hoce lijepo da pojede
Sweet ja imam blender, al cu da kupim stapni... jer blender nema sanse da izmiksa malu kolicinu, a jabuku mi izmiksa kad joj dodam mlake vode i napravi je bas kasastom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2011 12:52:14
bombina
ja vec odavno ne blendam hranu,naucila je zvakat,doduse ona ima osam zuba...a kad joj je veci komad u ustima prevrce ga ,prevrce i na kraju ispljune blendam samo kad mi neki "moj" recept tako nalaze npr. skuhanu jabuku kad pravim sa mljevenom plazmom,blendam...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2011 14:15:10
mimikimi
Spominjete spinat, necemo ga naravno jos uvoditi ali kako citam od pocetka temu vidim kao da ne smije dugo stojati, a sta mislite o ledo zaledjenom ili tako nekom???? A to da se ne smije grijati ne znam, mislim znam za price ali kuhar na tv-u kaze da je toksicna smao voda u kojoj se spinat kuha i samim tim kad se ponovo pravi nakon kuhanja se podgrijava tako da on ne vidi smisla nekog u tome. Isto tako izaledjeni, obari se tj skuha pa se zaledi i mi ga pravimo.
spinat kad se obradi ne bi se trebao vise podgrijavati ja barem tako praktikujem uvijek joj dam da jede cim ga napravim i ako ima ostatka uvijek ga bacim i svakako koristim zaledjeni isjeckani skuham na mlijeku i dodam griza da malo poveze kad se malo hladne onda stavim kasiku abc sira i njam njam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2011 14:16:50
mimikimi
IZVORNA PORUKA: bombina
ja vec odavno ne blendam hranu,naucila je zvakat,doduse ona ima osam zuba...a kad joj je veci komad u ustima prevrce ga ,prevrce i na kraju ispljune blendam samo kad mi neki "moj" recept tako nalaze npr. skuhanu jabuku kad pravim sa mljevenom plazmom,blendam...
bravo za curicu vec osam zubica masanla moja ima dva od 5 mjeseca ali ja njoj nikaj ne blendam pa je naucila da zvace i divota
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.11.2011 18:25:45
vjestica
bombina kad se uvodi pura kupovna, može i prava , od kukuruznog brašna samo je priprema drugačija , mislim da se ova prava duže kuha malena1978 ja svojoj curi, koja ima 16 mjeseci još nisma uvela jetru, jer smatram da to nije dobro da odrasli jedu, a kamoli djeca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2011 13:32:35
sweet insanity
malo smo probali krusku danas, pojela je dvije tri kasikice, nisma joj vise ni nudila jer nam je prvi puta al mi se cini da joj se vise svidja bljutavo povrce nego kiselkato slatkasto voce. Mrkvu ne bi prestajala jest dok na jabuku gura kasikicu nekon 4-5 kasikica.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2011 19:40:26
mimikimi
mi jedemo pilecu jetricu ja je volim pravo sa bijelim lukom poprzenu mozda ste u pravu ali eto ja je volim i uvijek je jedemo i moji svi pa nam nista ali ne tako cesto jednom u par mjeseci ali se pojede i valja brate covjek da malo promijeni i to mi domacu nabavimo od sigurnih ljudi bas ste me ponukale da potrazim na netu svakako hvala na savjetima valja svasta znati pusa i maloj Mancici ajd nam javi kako je pa da vec dodjemo
u jetricama se skladište svi hranjivi sastojci koje unosimo sa hranom i u njima se taloži željezoKemijski element u ljudskom organizmu potreban za sintezu hemoglobina, mioglobina i mnogih enzima., šećeri i vitaminiOrganski spojevi, djelotvorni u vrlo malim količinama, potrebni za normalno odvijanje mnogih metaboličkih procesa u organizmu. Čovjek ih, uz neke iznimke ne može sam sintetizirati pa ih mora primati hranom. rastvorljivi u mastima, kao što su A, E, D i K
pošto se lako probavlja, jetrica se preporučuje i djeciNajvredniji dio iznutrica je džigerica, bogata mineralima, pogotovo željezom i vitaminima.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2011 23:25:43
mala_sa
Ljubicice evo ti link hape koju mi koristimo, u biti ima raznih proizvodjaca ali sve su istog sastava; moj A svaku prihvata i pije...i da tu flasicu mu dadne mm - jedino tako ce prespavati noc jer neosjeti moj miris i nema potrebu da se budi opet nakon 2 sata samo da bi se mazio.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2011 23:32:31
mimikimi
Ljubicice evo ti link hape koju mi koristimo, u biti ima raznih proizvodjaca ali sve su istog sastava; moj A svaku prihvata i pije...i da tu flasicu mu dadne mm - jedino tako ce prespavati noc jer neosjeti moj miris i nema potrebu da se budi opet nakon 2 sata samo da bi se mazio.
isto kod mene tako ovu turu klope joj daje mm koliko tvoj popije,ja ne mogu po onoj mjerici nego joj stavim 270ml vode i 9 kasika pa negdje oko 300ml to dodje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.12.2011 10:58:12
mala_sa
Mimikimi kod mog A sve zavisi sta je rucao taj dan, npr ako jede meso i povrce onda ce popiti oko 120 - 150ml; dok npr jucer je rucao ribu i navece je popio 240ml; uvijek mi isto spava popio manje ili vise, tako da ga ja pustim da popije koliko on hoce, ali jos nijednom nije preko 240ml