|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  312 313 [314] 315 316   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.12.2011 11:21:42   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: vjestica

jetra jest filter za sve otrove u organizmu i zato je ja ne jedem, niti je dajem bebi
za željezo je dobro jesti špinata i ostalih zeleniša

takodjer ako bolje pretrazis naci ces da je i filter za sve dobre i hranljive stvari.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 7826
4.12.2011 11:29:03   
animagical
vjestica je u pravu, vise stete nego koristi...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 7827
4.12.2011 11:34:54   
vjestica
u svojim knjigama nisam našla ništa od toga
glavna funkcija jetre je detoksikaciona i stvaranje žuči i bjelančevina plazme
ovo detoksikaciona funkcija me dovoljno odbija da jedem istu
sav otrov se metabolizira u jetri

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 7828
4.12.2011 12:20:58   
sweet insanity
ja sam samo rekla da ima i jedno i drugo, posto ste vi iskljucile postojanost onog drugog :) Ja je licno ne jedem jer mi se gadi onak sama po sebi bez obzira na to kolko jeste ili nije zdrava.user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 7829
4.12.2011 18:03:02   
bambi7
Jetru ne jedemo ni mi, pa ne dajem ni djeci.
Doduse dok se nisam udala ponekad nam je i bila na stolu, a sad nikad!
Ja maloj dala juce malo zeljanice, da proba, kad vidim danas sarena kakicauser posted image Nema nikakve reakcije iako je bilo u njoj i malo jajauser posted image
sacekacu koji dan pa cemo probati jos malkice!

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 7830
4.12.2011 18:07:15   
sweet insanity
mi danas probali curtuuser posted image

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7831
4.12.2011 18:15:20   
bambi7
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Sta je touser posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

Neposredna veza do poruke: 7832
4.12.2011 18:27:07   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: bambi7

ćurta, vrsta bundave :D

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7833
4.12.2011 18:37:17   
bambi7

hehehehe ja nisam odavleeeee, mi nismo jos nikakvu vrstu bundeve probali, iskreno i zaboravila sam na njuuser posted image
Dok dodje na red, hehehh
Moja malo zeza sa povrcem, a voce nijedno ne odbija, na ćaleta, ljubi je majka!user posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

Neposredna veza do poruke: 7834
5.12.2011 9:41:25   
sweet insanity

hehehehe ja nisam odavleeeee, mi nismo jos nikakvu vrstu bundeve probali, iskreno i zaboravila sam na njuuser posted image
Dok dodje na red, hehehh
Moja malo zeza sa povrcem, a voce nijedno ne odbija, na ćaleta, ljubi je majka!user posted image

bundeva ustvari spada u voce ali eto vecina je ubacuje u povrce. Ja sam je probala eto jucer jer je sezona sada pa ima domacih. To je ona narandzasta unutra i jako je slatka kada se ispece u rerni. Ja je dana skontam pomijesat sa suhim sljivama jer nam je mao tvrdja stolica no inace. kaj mislite o toj kombinaciji??? Imam jos u kuci domace jabuke, kruske i mrkvu al mi nekako curta djeluje super jer je i ona vlaknasta....

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7835
5.12.2011 11:37:35   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mala_sa

Sweet mrkvicu nemoj dok ti prvi put ne kaki, jer ona zatvara, isto tako i banana. Probaj joj malo sljive dati, to ih obicno potjera da kake. Tikvu smijes, samo je iskuhaj i izblendaj.

jesi li ti davala suhu sljivu ili kompot od suhe sljive?

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7836
5.12.2011 11:44:36   
mimikimi
mojoj je pomogao kompot od suhe sljive onu vodicu je pila dva dana i popravila se stolica vise nemamo tvrdu

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7837
5.12.2011 11:51:08   
mala_sa
Ja sam njemu davala kasicu od sljive (nekad kupovnu, nekad mu ja napravim ako imam svjezih), i od nje redovno prokaki, i to u roku od sat vremena user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 7838
5.12.2011 12:19:48   
bembela
jel ima neko problem sa povtrnim kasicama?Moje nikako nece nista od povrca,ma sve na jedvitie jade,ako pojede kasikicu-dvije,to nam je veliki user posted image .Kada sam krenula sa dohranom,prvo sam krenula od slanih,a onda i slatke,i ja ih kauham,blendam ili sta vec.Ali on nikako slane ne zeli,ne mogu da ga "natjeram".A slatke-tusi se u njima bukvalnouser posted image .Ne stignem ni uzeti iz zdjelice,a on se vec dere :-P
Sta da radim?Helpuser posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7839
5.12.2011 12:22:55   
Malenaoduvijek
bembela

kombinuj slatkaste namjernice dok se ne navikne,tipa mrkve,slatkog krompira,tikve stambolke (nje sada imas u izobilju)

moj mladji sin nije htio slane kasice pa je ovako poceo da ih jede,samo se naoruzaj strpljenjem i naprijed

< Poruku je uredio MALA1994 -- 5.12.2011 12:28:33 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu bembela)
Neposredna veza do poruke: 7840
5.12.2011 12:24:14   
bambi7

Ja sam njemu davala kasicu od sljive (nekad kupovnu, nekad mu ja napravim ako imam svjezih), i od nje redovno prokaki, i to u roku od sat vremena user posted image

isto ovako, cim primjetim zastoj, dam joj onu hipovu od sljive i bude user posted image

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7841
5.12.2011 12:37:28   
bembela
ma joj,probala ja krompir sam,pa dodala mrkvu,pa samo mrkvu,pa dodam i tikvicu na meni...brokulu pomirisao i glavu mi okrenuo,zabio je u jastuk lopov jedan,nece usta da otvori.
Kupim onu hipp rizu,pa dodam u to-ma ni u snu!!!Strpljenja imala punooooo,a sada ga sve manje na tim slanim kasicama.A ja mu onda ne dam slatku iz inata!user posted image .Jedino da probam kupovne?

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7842
5.12.2011 13:54:06   
sweet insanity

isto ovako, cim primjetim zastoj, dam joj onu hipovu od sljive i bude user posted image

ma nije da je kod nje tvrda al je tvrdja no inace, i  u manjim kolicinama, al mozda je to i normala. dala sma joj vidice od sljice, al nisam se usudilar  da joj izmiksam i suhu  sljivu, moze i ona??? pocela sma joj davat navece rizine pahulje kako si mi mala_sa rekla, i eto budi se svaka 3 h umjesto svaka dva, a prva tura je 3 i pol sto je napredak al kontam mozda i ona stvrdnjava stolicu. I da, prihvatila je po malo flasicu pa je sinoc prvu puta rizine pahulje u mom mlijeku popila na flasicu i to 70 ml i nije htjela vise. Bit ce da ona doji cesto a po malo pa se cesto budi, ali ne mogu ni ja izdojit vise odjednom, urijetko 100ml i to je vrhunacuser posted image

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 7843
5.12.2011 14:06:34   
mala_sa
Sweet user posted image vec mala lopuzica malo duze spava, nebi bilo lose da joj tu flasicu daje tm - tako nece osjetiti tvoj miris, pa se nece onda cesto ni buditi jer ce vidjeti da ako se bude sika nije uvijek tu user posted image
Za suhe sljive ti svarno neznam, a da probas sa hippovim cajem za probavu, nama on odmah istjera kakicu, isto kao i sljivauser posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Neposredna veza do poruke: 7844
5.12.2011 14:37:46   
sweet insanity

Sweet user posted image vec mala lopuzica malo duze spava, nebi bilo lose da joj tu flasicu daje tm - tako nece osjetiti tvoj miris, pa se nece onda cesto ni buditi jer ce vidjeti da ako se bude sika nije uvijek tu user posted image
Za suhe sljive ti svarno neznam, a da probas sa hippovim cajem za probavu, nama on odmah istjera kakicu, isto kao i sljivauser posted image

dala sam joj danas kompot tj vodu u kojoj se kuhala suha sljiva i kasicu od kruske. Kakila je al ono prvo komadic, pa onda opet veliki komad odjednom, onako cvrst ko kod cojka, napinjala se zlato moje i malko vristala.....kontam da nije od rizinih???jel to ide tako da postane trdje kad se pocne sa hranom??

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7845
5.12.2011 14:39:49   
mimikimi
ide tako sweet i u nas je bilo
i da moze biti do rizinih pahuljica

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7846
5.12.2011 14:46:18   
Malenaoduvijek
bembela ne mislim na tikvicu nego na tikvu stambolku,nju malo izdinstas na malo vodice i mozes dodti neke zitarice koje je beba probala i izmiksas ima da pojede to kao velika.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 7847
6.12.2011 12:45:05   
sweet insanity
stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.

Elem, kada ste poceli sa breskvom, marelicom???

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7848
6.12.2011 12:55:43   
mala_sa

stambolka, ćurta-to je to. Mi smo je pekli u rerni onako u kori i onda izvadim sredinu sa vodicom ili svojim mlijekom i njam-njam. A vjerovali ili ne, stambolka je voce, a ne povrce.

Zaboravih ti tamo na temi napisati, mi smo medju prvim kasicama probali onu Frutekovu - marelica i kruska. Neko nam je donio na poklon, i znam da je jedino nju odmah u slast spucao cijelu teglicu. I sad su mu najdraze sve kasice sa breskvom i kajsijom.

Neposredna veza do poruke: 7849
6.12.2011 12:58:31   
mimikimi

ma sa 5 mj ja dala mozes kupit teglicu breskva i banana ima u kombinaciji
pa kad proba onda kupis breskva marelica mislim da ima a i to kad proba onda navali na svjeze ako vec neces kupovne

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 7850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  312 313 [314] 315 316   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  312 313 [314] 315 316   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *