|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  299 300 [301] 302 303   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
13.9.2011 10:14:25   
selebriti
Mljevena Plazma, ... iko???

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7501
13.9.2011 10:19:11   
vila_7
pocela sam davati LINO mljeveni keks - kad sam izdajala svoje mlijeko zbog posla - znaci sa 6 mjeseci po 1 kasiku samo da ubije miris iz frizidera jer drugacije nije pila.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 7502
13.9.2011 10:22:43   
vila_7
IZVORNA PORUKA: canim

Ja nemam tih problema, slano, neslano, moja ne otvara usta kad joj se kasika daje user posted image mogu praviti bilo sta, znam da ona nece pojesti user posted image

canim pa sta si joj sve do sad davala? jesi li navaljivala s kasikicom pa da nije zbog tog otpor?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7503
13.9.2011 10:25:55   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: selebriti

Kad ste počele davati mljevenu Plazmu?

Ja sam je nekad davno kupila i planirala pomiješati sa onim rižinim mlijekom, koje sam našla u DM-u, jer još nismo krenuli sa kravljim, na AD-u je ... ali pročitah da sadrži med, ... tako da ko nešto čekam, pa sad ne znam,.... Beba nema još godinu, ...

mljeveni keks sam ja jedino mijesala sa vocem kao obrok, uzinu i mozes je dati  prije godine jer je to ind. preradjeni med, nije to vidjelo pravog meda.

ali u mlijeko stavljati jedino da udebljas bebu jer u njoj nema nista sto joj treba na taj nacin....

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 7504
13.9.2011 10:30:42   
taurus
ja stavim po kašiku lino mljevenog keksa u voće koje sama izmiksam da bi bilo malo gušće
u iste svrhe koristim i babylove rižu (pahuljice) i babylove žitarice

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7505
13.9.2011 10:38:38   
canim
IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: canim

Ja nemam tih problema, slano, neslano, moja ne otvara usta kad joj se kasika daje user posted image mogu praviti bilo sta, znam da ona nece pojesti user posted image

canim pa sta si joj sve do sad davala? jesi li navaljivala s kasikicom pa da nije zbog tog otpor?

Ma sa hranom joj ne navaljujem ali pocet cu jer me izludi vise user posted image oko 6 mjeseci smo pili sirup pa sam joj morala gurati kasikicu sirupa u usta iako se njoj nikako nije svidjao i uvijek je plakala user posted image od tad cini mi se da je na ratnoj nozi sa kasikom, ali eto polako kako su odmicali dani taman smo nekako prihvatili bar po nekoliko kasicica dnevno da jedemo necega i onda se opet nahladila i opet sirup i evo sad smo ponovo na 0, bukvalno na nuli, danima nece da jede user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7506
13.9.2011 10:41:55   
vila_7
a je.emu misa trebala si sirup sa spricom-to je meni dr.odmah rekla. Probaj joj nekako napraviti zanimljivo il nek jede rukicom svojo i ti joj daji prstima-mozes i supu tako samo udrobi kruha pa nek on vodu pokupi
Moja i sad ima stavri da nece da je ja hranim nego da joj dam u ruku-zanimljivije joj a i osamostaljuje se

< Poruku je uredio helena_7 -- 13.9.2011 10:42:49 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7507
13.9.2011 12:56:47   
selebriti
IZVORNA PORUKA: MALA1994

ali u mlijeko stavljati jedino da udebljas bebu jer u njoj nema nista sto joj treba na taj nacin....

Ma ja bih nekad da napravim zasitan obrok, jedino to, ... hvala na odhovorima, .. i Heleni_7.

Neposredna veza do poruke: 7508
13.9.2011 13:09:09   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: taurus

ja stavim po kašiku lino mljevenog keksa u voće koje sama izmiksam da bi bilo malo gušće

razumijem ja to i sama sam starijem sinu stavljala mljevenog keksa u izmiksano voce, dan danas mu znam dodati da ga zasiti posebno ako smo vani a on nece ovako da ga pojede.
ali u sustini u keksu nema nista "zdravo" jedino moze bebu da napuse.
zitarice su ipak nesto drugo.

neka se niko ne shvati pogresno ne osudjujem nikoga  to je samo konstatacija i svako radi onako kako misli da treba user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 7509
13.9.2011 13:30:50   
mahalusa
IZVORNA PORUKA: samohrani tata

Hvala lijepa Jelena,
bebi je 7 mjeseci i vec 3 mjeseca pije domacu hapu da tako nazovem (petit i mlijeko 2,5 mm), ako sam dobro shvatio mogao bi i monte komotno...

Ne bih da zvuci kao da se petljam u tvoj nacin prehrane bebe, ali zasto davati toliki keks bebi! Je li joj svaka hapa "domaca" ili samo povremeno? Znam da se su tako masovno prije hranile bebe, ali mislim da to nije bas zdravo.

(odgovor članu samohrani tata)
Neposredna veza do poruke: 7510
13.9.2011 13:37:50   
selebriti
....hvala i Taurus user posted image

(odgovor članu mahalusa)
Neposredna veza do poruke: 7511
13.9.2011 14:28:35   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

UH, zene ja sam bas u frci...MOja A nikako nece d ajede slanu hranu...

Ma to je s njom borba...Ona ej napredna i poguzija prava,ali bas imam frke sa slanom hranom...

Do sada sma ej nekako mogla zavarati,ali sa dmudrija pa ne mogu nikako. Znala bi joj primaci cuclu ustim,koju bas voli i ond aona zine,a ja joj uvalim u usta kasikicu hrane i sve tako dok ne pojede..Medjutim sa dkad vidi kasikicu,ma nema sanse da otvori usta...

Voce jede,ja joj dajem svo moguce voce i voli ga...

Od povrca joj dajem blitvu,mrkvu,krompir,tikvicu,paradaiz,a poceli smo odavno i sa mesom... I griz joj enkad napravim,ali sve to ona jedva pojede...

Jucer tako nije htjela nista d ajede,i ja joj kasnije na kasikicu dam nase supe (tarhana) i vidim d ajoj s ebas svidjela..Jer je zacinjena i poslojena.Dala sma joj 2-3 kasikice..Od zivota ne znam sta cu,nekako mi prerano d ajoj solim hranu,a ovako ej bas patnja...

Inace sma protivnik kupovnih kasica,ja ne zelim d ajoj ih dajem,pa ih tako nije ni probala i enmam namjeru time joj mjenjati moj kuhani obrok

rimljanka
ja sam sa mladjim sinom imala ovaj problem i rijesila sam ga na slijedeci nacin.

daji joj povrce slatkastog okusa, sad ti je vrijeme tikve idealno pomjesas joj tikvu, krompir i npr mrkvu sa nekim zitaricama (tipa prosa) ili sa mesom nekim i sve joj to lagano obaris ili izdinstas u malo vode i polako.
ili joj napravis piletinu sa breskvom, znam da cudno zvuci ali moj je to ovako jedino htio jesti, ili jabuku sa necim slanim.
znaci kombinujes dok se polako ne navikne i ne pocne jesti sve.
sretno

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 7512
13.9.2011 14:42:20   
vila_7
kako bebama pravite tikvu?

Neposredna veza do poruke: 7513
13.9.2011 15:13:24   
selebriti

Ja skuham i ispasiram, ... sam mrkvom, krompirom, ... zavisi sta imam, rižom, ....

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7514
13.9.2011 15:14:19   
NejraS
zdravo cure...moj bebac za par dana puni 7 mjeseci i dajem mu 2 obroka pored mlijeka...danas npr oko 11 je pojeo skuhanu tikvicu i mrkvu a oko 4 ce jabuku bananu i kruskiu izmiksano pa koliko bude mogao...interesuje me sta mu smijem jos od povrca osim krompira mrkve i tikvice msijem davati...sta vi dajete svojim bebacima? smije li brokulu, tikvu obicnu? i akko im dajete zitarice? svaki savjet je pomoc velika jer sam skrozzz neiskusna...

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7515
13.9.2011 15:22:43   
taurus

razumijem ja to i sama sam starijem sinu stavljala mljevenog keksa u izmiksano voce, dan danas mu znam dodati da ga zasiti posebno ako smo vani a on nece ovako da ga pojede.
ali u sustini u keksu nema nista "zdravo" jedino moze bebu da napuse.
zitarice su ipak nesto drugo.

neka se niko ne shvati pogresno ne osudjujem nikoga  to je samo konstatacija i svako radi onako kako misli da treba user posted image

naravno žitarice su mnogo bolje i kavlitetnije
ja keks ubacim recimo jednom sedmično sa voćem čisto radi promjene
a ostale dane jede voće i žitarice

Neposredna veza do poruke: 7516
13.9.2011 15:24:53   
taurus
IZVORNA PORUKA: NejraS

zdravo cure...moj bebac za par dana puni 7 mjeseci i dajem mu 2 obroka pored mlijeka...danas npr oko 11 je pojeo skuhanu tikvicu i mrkvu a oko 4 ce jabuku bananu i kruskiu izmiksano pa koliko bude mogao...interesuje me sta mu smijem jos od povrca osim krompira mrkve i tikvice msijem davati...sta vi dajete svojim bebacima? smije li brokulu, tikvu obicnu? i akko im dajete zitarice? svaki savjet je pomoc velika jer sam skrozzz neiskusna...

smiješ i brokulu, karfiol, blitvu, tikvu
već sam pisala ja žitarice dajem sa voćem da bi bilo hranjivije i da se kašice zgusne
imaš u DM-u na odjelu dječije hrane babylove riža, babylove proso i babylove 3 vrste žitarica
pakovano isto kao čokolino i obliku je pahuljica

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 7517
13.9.2011 16:26:23   
Malenaoduvijek

ja je dajem u slatkoj i slanoj varijanti.svidja im se i jedna i druga.

npr sa krompirom i mlijekom je izdinstam i dodam abc sira.
bananu izdinstam na puteru i izvadim i onda uzmem tikvu i jabuku takodje je izdinstam i onda to sve pomijesam.u to mozes dodati rizine pahuljice ili rizolino i eto ti vecere.
imam jos dr.kombinacija slanih ali ovo ti je dosta za sada.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7518
13.9.2011 16:27:45   
Malenaoduvijek

već sam pisala ja žitarice dajem sa voćem da bi bilo hranjivije i da se kašice zgusne
imaš u DM-u na odjelu dječije hrane babylove riža, babylove proso i babylove 3 vrste žitarica

taurus OT

u kojem dm-u kupujes baby love zitarice jer ih u onom u bbi centu i ferhadiji nema nikako viseuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 7519
13.9.2011 16:30:07   
selebriti

taurus OT

u kojem dm-u kupujes baby love zitarice jer ih u onom u bbi centu i ferhadiji nema nikako viseuser posted image

Imaš na Dobrinji.

Neposredna veza do poruke: 7520
13.9.2011 16:33:46   
NejraS

hvala puno user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 7521
13.9.2011 20:54:50   
vila_7

ja je dajem u slatkoj i slanoj varijanti.svidja im se i jedna i druga.

npr sa krompirom i mlijekom je izdinstam i dodam abc sira.
bananu izdinstam na puteru i izvadim i onda uzmem tikvu i jabuku takodje je izdinstam i onda to sve pomijesam.u to mozes dodati rizine pahuljice ili rizolino i eto ti vecere.
imam jos dr.kombinacija slanih ali ovo ti je dosta za sada.

bas dobro zvuci...hvala ti!

Neposredna veza do poruke: 7522
14.9.2011 7:36:31   
vila_7
Hocu poceti praviti sok od cvekle,jabuke i mrkve , beba nikad nije probala cveklu ,da li da krenem polako ili moze bez problema popiti sokic? I koliko moze stajati u frizider ili se svaki dan treba ponovo praviti?

I kako smeksate kuhanu teletinu - ja je stavim s povrcem da se skuha nasjeckana na komadice,i skuha se ona ali bude pozilava malo!?

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7523
14.9.2011 10:01:41   
mahalusa

taurus OT

Imas najbolje opremljen DM u Alti.

< Poruku je uredio mahalusa -- 14.9.2011 10:02:33 >

Neposredna veza do poruke: 7524
14.9.2011 10:04:55   
mahalusa

Hocu poceti praviti sok od cvekle,jabuke i mrkve , beba nikad nije probala cveklu ,da li da krenem polako ili moze bez problema popiti sokic? I koliko moze stajati u frizider ili se svaki dan treba ponovo praviti?

I kako smeksate kuhanu teletinu - ja je stavim s povrcem da se skuha nasjeckana na komadice,i skuha se ona ali bude pozilava malo!?

Ja teletinu dobro skuham u pretis loncu, stavim u posudice i u zamrzivac, pa onda kad kuham povrce, stavim i teletinu da se zagrije. Povrce se kratko kuha i mislim da to vrijeme nije dovoljno za meso.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 7525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  299 300 [301] 302 303   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  299 300 [301] 302 303   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *