|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  298 299 [300] 301 302   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
24.8.2011 23:04:47   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 7476
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
24.8.2011 23:12:28   
canim
Onda cemo mi sutra ako Bog da probati puru i cvrsti jogurt.

Moja inace nije nesto odusevljena hranom, vecinom nece da otvara usta, pogotovo ako se radi o vocu, voce joj se nikako ne svidja, valjda sto je slatkasto, ponekad pojede kasicu ali vrlo rijetko, tako da smo mi samo na jednom obroku a i taj obrok je kako kad.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7477
25.8.2011 7:50:40   
taurus
hvala na odgovorima

danas ćemo probati puruuser posted image

a šta je sa grizomuser posted image
jeste li davali onaj obični griz što se ravi sa mlijekom
mi još nismo probali kravlje mlijeko (7 mjeseci)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7478
   [Obrisana poruka]
25.8.2011 17:10:08   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 7479
25.8.2011 18:53:02   
mahalusa
Kada se moze uvesti paradajz u kuhanom obliku? Znam da se svjezi ne daje uopste tokom prve godine.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7480
25.8.2011 19:30:30   
canim
Da javim da smo danas probali puru i jogurt i ni jedno nam se ne svidja user posted image tako da smo poslije jeli samo supice od teletine, mrkvice i rize.

(odgovor članu mahalusa)
Neposredna veza do poruke: 7481
25.8.2011 19:48:33   
lejla80
Iman jel taj griz dodje u nekim kutijama,, nisam ga skontala a probali smo onaj u teglici i svidja se bebiju...hehhehh haman mu se sve svidja, poguzija je to velika..Canim tvoja cura izgleda cuva liniju hehehhe...malo se salim ,nemoj se ljutit..Taurus mi smo vec od sedmog mjeseca stavljali po kasikicu dvije mlijeka u krompir, bananu i sl. Sa njim umutimo ono Nestle od rize i kukuruza a uskoro cemo probati i cokolino jupi...

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7482
25.8.2011 20:06:11   
canim
lejla ja vjerujem da mu ti s uzivanjem dajes da jede jer sve hoce, ja svaki put kad joj krenem dati da jede vec unaprijed znam da nece nista pojesti a ako slucajno pojede pravo me iznenadi user posted image , nek cuva liniju dok moze,user posted image poslije ako Bog da kad se digne hodati onda ce sama traziti da jede...bar se nadam da je tako user posted image sta cu... nemogu je siliti, iako joj nekad trpam da jede.....otkako je pocela antibiotike piti naucila je zatvarati usta kad joj se daje hrana, prije toga nije znala, vec je refleksno otvarala i dan danas to zatvaranje uspjesno primjenjuje user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 7483
25.8.2011 22:06:50   
lejla80
Moja draga vidis da svaki dan nauce neki novi mangupluk..heheh..nista ti nju ne sili,polako ce i ona poceti lijepo da papa

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7484
26.8.2011 22:18:36   
BBubica
IZVORNA PORUKA: mahalusa

Kada se moze uvesti paradajz u kuhanom obliku? Znam da se svjezi ne daje uopste tokom prve godine.

pa ja koliko vidim tablice su razlicite sto se tice paradajza, al nigdje ne nadjoh da se ne smije davati  do prve godine user posted image
moj bebi je vec davno probao paradajz u HIPP hapici s mesom, a neki dan i jedan mali svjezi iz baste
i sve proslo ok
inace , hvala Bogu sve jede, sve voli i mislim da bi jeo po cio dan nesto da mu dam..usta kao kod ribice  :)
mi smo puru probali prije skoro dva mjeseca i super je
a jogurt sve nekako zaboravim
mlijeko jos nismo jer nema potrebe za njim, doji jos uvijek , a pored tri veca obroka dnevno + dojenje+plus uyinica (neka sljiva ili sta slicno) nema ni potrebe jos uvijek
eh da-sad ima 8,5 mjeseci

(odgovor članu mahalusa)
Neposredna veza do poruke: 7485
27.8.2011 1:41:21   
mamichy
IZVORNA PORUKA: mahalusa

u kuhanom obliku se moze dati od 4 mj. ja inace kombinujem sa baby rizom, i moj bebac ga bas voli :)

(odgovor članu mahalusa)
Neposredna veza do poruke: 7486
8.9.2011 14:41:50   
m.i.n.a.
Koji cajevi se mogu davati bebama,osim,Hipp kamilice i komoraca...A kamilicu nikaed nije volio nit mu je sjedala...nisam mu nikoji vise ni davala izuzev plantex kad je imao grceve i par kapi sljeza ako je bilo potrebe..medjutim sad bih mu davala ponekad,opet ne redovno vec eto samo kad se sjetim ili osjetim potrebu..ovih dana je kod nas hladno i par dana pomalo kise npr.pa bih mu malo dala da zgrije se....i kom obliku cajevi dolaze za bebe,smiju li oni iz kesice ili jos uvijek u granulama...beba ima 7 mjeseci...

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 8.9.2011 14:42:25 >

(odgovor članu mamichy)
Neposredna veza do poruke: 7487
8.9.2011 16:30:06   
jenny_z
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Koji cajevi se mogu davati bebama,osim,Hipp kamilice i komoraca...A kamilicu nikaed nije volio nit mu je sjedala...nisam mu nikoji vise ni davala izuzev plantex kad je imao grceve i par kapi sljeza ako je bilo potrebe..medjutim sad bih mu davala ponekad,opet ne redovno vec eto samo kad se sjetim ili osjetim potrebu..ovih dana je kod nas hladno i par dana pomalo kise npr.pa bih mu malo dala da zgrije se....i kom obliku cajevi dolaze za bebe,smiju li oni iz kesice ili jos uvijek u granulama...beba ima 7 mjeseci...

Hipp ima i ostale vrste cajeva. Mi smo sad kupili vocni da probamo. A mislim da mozes davati i one iz filter kesica.

01.01.2011. I gave her life, she gave me a reason to live. ♥

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 7488
8.9.2011 17:25:03   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

po meni najbolji hipp caj je djeciji (tako se ovdje zove ) to je mjesavinarazlicitih trava i moji su ga pili u velikim kolicinama zimus.a imas i vocni i od sumskog voca isto hipp oni idu od nekih 8 mj. cini mi se.
kod vas je sigurno jos veci izbor tako da potrazis malo naci ces sigurno.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 7489
8.9.2011 21:16:57   
BBubica
ja svom bebcu i dalje dajem plantex caj jer ga voli piti
HIPP ne dajem jer sadrzi secer (HIPP caj za bebe od 8 mjeseci)

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7490
10.9.2011 21:55:32   
Rimljankaa
UH, zene ja sam bas u frci...MOja A nikako nece d ajede slanu hranu...

Ma to je s njom borba...Ona ej napredna i poguzija prava,ali bas imam frke sa slanom hranom...

Do sada sma ej nekako mogla zavarati,ali sa dmudrija pa ne mogu nikako. Znala bi joj primaci cuclu ustim,koju bas voli i ond aona zine,a ja joj uvalim u usta kasikicu hrane i sve tako dok ne pojede..Medjutim sa dkad vidi kasikicu,ma nema sanse da otvori usta...

Voce jede,ja joj dajem svo moguce voce i voli ga...

Od povrca joj dajem blitvu,mrkvu,krompir,tikvicu,paradaiz,a poceli smo odavno i sa mesom... I griz joj enkad napravim,ali sve to ona jedva pojede...

Jucer tako nije htjela nista d ajede,i ja joj kasnije na kasikicu dam nase supe (tarhana) i vidim d ajoj s ebas svidjela..Jer je zacinjena i poslojena.Dala sma joj 2-3 kasikice..Od zivota ne znam sta cu,nekako mi prerano d ajoj solim hranu,a ovako ej bas patnja...

Inace sma protivnik kupovnih kasica,ja ne zelim d ajoj ih dajem,pa ih tako nije ni probala i enmam namjeru time joj mjenjati moj kuhani obrok

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 7491
10.9.2011 22:21:32   
jenny_z
Rimljankaa, pokusaj staviti par suhih kajsija u slane kasice. One daju sladak okus a i dobre su zbog zeljeza.

01.01.2011. I gave her life, she gave me a reason to live. ♥

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 7492
11.9.2011 23:32:15   
Rimljankaa
Hvala ti bas cu da pokusam... Potrazicu ih sutra u Konzumu..Hvala ti

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu jenny_z)
Neposredna veza do poruke: 7493
12.9.2011 16:31:28   
samohrani tata
Imam pitanje, ako mi ko moze pomoci, od koliko mjeseci beba moze jesti MONTE (mlijecni desert)?
Hvala!

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 7494
12.9.2011 16:40:00   
Anoniman
Kazu da se monte uvodi kad se uvede kravlje mlijeko u ishranu djeteta, s tim da sam ja iskreno ranije dala da proba, negdje oko 9-10mjeseci.

(odgovor članu samohrani tata)
  Neposredna veza do poruke: 7495
12.9.2011 16:43:17   
samohrani tata
Hvala lijepa Jelena,
bebi je 7 mjeseci i vec 3 mjeseca pije domacu hapu da tako nazovem (petit i mlijeko 2,5 mm), ako sam dobro shvatio mogao bi i monte komotno...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7496
12.9.2011 16:55:08   
Anoniman
Ako vec pije mlijeko i dobro podnosi onda mozes dati i monte. 

(odgovor članu samohrani tata)
  Neposredna veza do poruke: 7497
12.9.2011 21:54:08   
selebriti
Kad ste počele davati mljevenu Plazmu?

Ja sam je nekad davno kupila i planirala pomiješati sa onim rižinim mlijekom, koje sam našla u DM-u, jer još nismo krenuli sa kravljim, na AD-u je ... ali pročitah da sadrži med, ... tako da ko nešto čekam, pa sad ne znam,.... Beba nema još godinu, ...

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7498
12.9.2011 22:34:01   
lejla80
Rime po ovoj tabeli koju ja imam a dobila sam je u DZ hrana se moze malo soliti kad beba napuni osam mjeseci..Mi smo isto imali malih problemcica sa slanom hranom al mali je poceo jesti kad smo ubacili malo pavlake u ono sto jede..Prvi slani obrok koji je bukvalno smazao bila je pura, otad jede sve zivo i kupovno i pravljeno.

2011.
2016.

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 7499
12.9.2011 22:37:03   
canim
Ja nemam tih problema, slano, neslano, moja ne otvara usta kad joj se kasika daje user posted image mogu praviti bilo sta, znam da ona nece pojesti user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 7500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  298 299 [300] 301 302   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  298 299 [300] 301 302   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *