|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
5.3.2011 1:04:02   
š t a
Nisam skontala kako žumance jel ono klasično kuhano jaje???

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 7151
5.3.2011 11:08:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: dadada

posto je memi koljenica jedan od drazih jelauser posted image moradoh napisati kako je pravimuser posted image a odlican je rucak za sve...jedino sto cete vama odraslima morati malo dosoliti

prednja je najbolja (ovo ja kao strucnjak da ti kazemuser posted image ) , 2-3 mrkve, jedan luk, celer korijen, persun korijen i list, i jedan krompir za user posted image

ja luk prije nego sto stavim u pretis (citav mislim...ne isjeckan) propecem na sporetu (tihoj vatri) s obje strane...da slobodno pocrni na mjestima...pusti sve sokove...mmmmm...e onda ubacis mrkvu...mozes je isjec na komade a i ne moras...oguljen citav krompir, korijem persuna i celera, naspes vodu, posolis i ubacis par zrna bibera...cim prosisti smanjis na najmanju vatru i pustis min. 1h ...e nakon toga provjeri je li ti se meso odvaja od kosti...bas, ono, lako...ako ne...opet vrati...i jos kuhaj...a onda kad je gotovo...procijedis supu...izvadis mrkvu i mozes zakuhati knedle od griza...mmmm...a vamo imas leso meso i ispeces u tavi krompir....mmmm...a bebi izvadis mrkvice, onaj jedan krompir sto se kuhao, malo juhe i mesa pa izblendirasuser posted image ...e da hoce ovo moj A. da jedeeeeeeee

Mmmmmm, mljac ja ogladni! A mora li sve to u pretisu ili može i u običnoj šerpi? Nemam pretis, pa zato!
Bumo pravili, nama je još rano za to, al mama će rado...user posted image user posted image user posted image

ma moze sigurno, samo ne znam koliko ce ti to kuhanje trejati i da li ces cesto morati dosipati vode?! pojma nemam...mi oduvijek kuhamo u pretisu...pa fakat ne znam

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 7152
5.3.2011 11:16:06   
Malenaoduvijek

posto je memi koljenica jedan od drazih jelauser posted image moradoh napisati kako je pravimuser posted image a odlican je rucak za sve...jedino sto cete vama odraslima morati malo dosoliti

prednja je najbolja (ovo ja kao strucnjak da ti kazemuser posted image ) , 2-3 mrkve, jedan luk, celer korijen, persun korijen i list, i jedan krompir za user posted image

ja luk prije nego sto stavim u pretis (citav mislim...ne isjeckan) propecem na sporetu (tihoj vatri) s obje strane...da slobodno pocrni na mjestima...pusti sve sokove...mmmmm...e onda ubacis mrkvu...mozes je isjec na komade a i ne moras...oguljen citav krompir, korijem persuna i celera, naspes vodu, posolis i ubacis par zrna bibera...cim prosisti smanjis na najmanju vatru i pustis min. 1h ...e nakon toga provjeri je li ti se meso odvaja od kosti...bas, ono, lako...ako ne...opet vrati...i jos kuhaj...a onda kad je gotovo...procijedis supu...izvadis mrkvu i mozes zakuhati knedle od griza...mmmm...a vamo imas leso meso i ispeces u tavi krompir....mmmm...a bebi izvadis mrkvice, onaj jedan krompir sto se kuhao, malo juhe i mesa pa izblendirasuser posted image ...e da hoce ovo moj A. da jedeeeeeeee

Mmmmmm, mljac ja ogladni! A mora li sve to u pretisu ili može i u običnoj šerpi? Nemam pretis, pa zato!
Bumo pravili, nama je još rano za to, al mama će rado...user posted image user posted image user posted image

ma moze sigurno, samo ne znam koliko ce ti to kuhanje trejati i da li ces cesto morati dosipati vode?! pojma nemam...mi oduvijek kuhamo u pretisu...pa fakat ne znam

ja ovako slicno pravim, ali ovo sa glavicom moram probati, moja svekiuser posted image ovako przi luk i vjerujem da je ukusno

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7153
5.3.2011 12:08:18   
ruby_
Od kada se daje luk bebi? Ostali zacini? user posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7154
5.3.2011 13:03:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ruby_

meni je ovaj kalendar bio orjentir ...mada ga se nisam 100% pridrzavala http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/printernet-kalendar-dohrane/

u pocetku nista od zacina ja nisam davala...tek tamo negdje od 8-9 mj. sam pocela stavljati "zericu" soli morske...ono, bukvalno...par zrna...biber-nix kao i ostale aromaticne zacine...tek s navrsenom godinom

a na luku sam pocela kuhati kad sam mu uvela meso...malo, naravno

(odgovor članu ruby_)
  Neposredna veza do poruke: 7155
5.3.2011 13:34:19   
Mila_80
IZVORNA PORUKA: ruby_

za luk ne znam, ja ga još uvijek ne dajem bebi a ima osam mjeseci, a sa sedam mjeseci sam počela stavljati pomalo peršun u slane kašice a cimet sa jabukom i keksom

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu ruby_)
Neposredna veza do poruke: 7156
5.3.2011 13:37:01   
Mila_80
IZVORNA PORUKA: š t a

Nisam skontala kako žumance jel ono klasično kuhano jaje???

tvrdo kuhano žumance, meni je pedijatar rekao da može odmah cijelo žumance ali meni je to malo previše pa sam ja prvi put dala četvrtinu i svaki naredni put povećavala količinu i još mi je rekao da žumance ne mješam sa mesom

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 7157
5.3.2011 15:21:23   
Sulty
Po mom ovom kalendaru kojeg sam dobila u domu zdravlja Vrazova luk se daje tek u 11. mjesecu

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 7158
5.3.2011 15:25:42   
Sulty
Dadada, gledam ovaj kalendar sto si nam ti poslala, pa recimo pise kupine, jagode, borovnice, maline u 7. mjesecu, a ja do sad sve sto sam procitala pise ni slucajno u prvoj godini, jer su zeznuti zbog alergija. Isto i za limun, nrandzu i grejp, kao i za orasaste plodove nista u prvoj godini. Ma hajd ga vise znaj. Svi o svemu drugacije, ali hvala ti na kalendaru, nije lose malo pogledati.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7159
5.3.2011 15:29:01   
vjestica
ma taj kalendar dohrane sa coolinarice je blago rečeno katastrofa

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7160
5.3.2011 15:42:02   
š t a
ne sviđa mi se ovaj kalendar kao da ga je moja svekrva sastavila daj mu sve.............

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 7161
5.3.2011 16:18:41   
Anoniman
slusajte...niko vam nije rekao da se vi trebate drzati ovog ili bilo kojeg kalendarauser posted image meni je ovaj kalendar i te kako bio dobar orijentir...naravno da ga se nisam pridrzavala 100%...ja recimo nikad djetetu ne bih dala margarin zato sto ga ni ja ne jedem...ali sam mu dala ribu u 7 mjesecu iako mnogi smatraju da se riba daje tek nakon navrsene godine....jer isto tako smatram da u ishrani tj. predispozicijama ka alergijama i genetika igra veliku ulogu...ja sigurno svoje dijete necu hraniti po tabeli koju je sastavio neki ...sad cu da lupim... "juznoamerikanac", gdje je slatki krompir glavna hrana...jer kod nas ne raste...niti ga ja ili mm ili bilo ko konzumira...i prije da ce moje dijete po nekoj logici stvari imati alergiju na "slatki krompir" , nego na kupinu...nadam se da ste shvatile sta je pisac htio reciuser posted image

Na vama je tj. na svakom pojedinacno kako ce i sta i kad davati svom djetetu...sto se tice kupina, malina & co...eno vam i hipp daje od 6 -7 mjeseca...koliko se ja sjecam

(odgovor članu š t a)
  Neposredna veza do poruke: 7162
5.3.2011 17:25:33   
bebacha
slazem se.ja sam za ove 3 godine nasla punoo razliciti tabela,izdvojila sebi sta nesmije.uvjek smo odstupali od tabela.nasi pedijatri recimo kazu da beba od 6 mjesci smije jesti sve osim citrusa,bjelanceta,jagoda.malo ko ce se s ovim sluzit al ja se drzim toga.naravno nisam dala sve sa 6 odjednom.obadvoje su ribu probali sa 7 mjesci,gluten sa 6,kravlje mlijeko sa 6.ja se stvarno slazem i drzim do toga da se zadji godina jako punoo stvari promjenili,doslo do novi saznanja i bla,bla al nemora se vala pretjerivat.treba samo imati na umu da je svako djete drugacije i da se nemoze drzat kalendara.a sto se mene tice ko hoce moze i ne davat dohranu do 12 mjesci,mozda ce i takav kalendar izaci.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7163
5.3.2011 18:59:26   
Sulty
Bebacha i Dadada, u potpunosti se slazem s vama user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 7164
7.3.2011 11:11:08   
Sulty
Ja kupila plazma keks kao da dam Vegi. I vidim da je jedan od sastojaka med, kao i secer, pa kontam da nije vrijeme jos... user posted image Ima li ko od iskusnijih da mi kaze kad se to daje, ali sudeci po sastojcima izgleda godina dana. Kad ste pocele davati hljeb i kako????

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7165
7.3.2011 11:33:11   
bebacha
med je industrijsku preraden,znaci siguran.secer je seceruser posted image user posted image to je na tebi dali ces dat.ja dajem plazmu i Lino keks.lino mi je nekako laksi za jest,a i Alenu se vise svida.Alen od 7-og mjesca jede hljeb i kiflu

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7166
7.3.2011 12:07:11   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Sulty

Po mom ovom kalendaru kojeg sam dobila u domu zdravlja Vrazova luk se daje tek u 11. mjesecu

ja sam pocela da dinstam na luku sa punih 10, znaci u 11-om mjesecu, ali sam ga ribala i onda se on istopi.
a so jos uvijek ne stavljam u hranu svojim pilicima, starijem pomalo a mladjem jedino abc sir jer one skrivene soli koje se nalaze u hrani su sasvim dovoljne da im ne treba dodatna.
a biber ne staljam ni papriku, znaci samo persun, bijeli luk (mozes onaj u prahu) majcinu dusicu.
znaci sve biljke a ovo sto nama stavljam nesto mi je jako za njihove male pupe.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7167
7.3.2011 12:11:20   
Malenaoduvijek

Dadada, gledam ovaj kalendar sto si nam ti poslala, pa recimo pise kupine, jagode, borovnice, maline u 7. mjesecu, a ja do sad sve sto sam procitala pise ni slucajno u prvoj godini, jer su zeznuti zbog alergija. Isto i za limun, nrandzu i grejp, kao i za orasaste plodove nista u prvoj godini. Ma hajd ga vise znaj. Svi o svemu drugacije, ali hvala ti na kalendaru, nije lose malo pogledati.

svi su ti kalendari u pet deka, u ustini ti moras znati da li ima alergija u porocici na odredjenu hranu pa se time i vodi.
ako imas alergija na ribu neces je naravno davati u prvoj godini, ako ne probaces kad budes smatrala da je ok ( uz pomoc kalendara).
ja npr ne dajem uopste orahe, ljesnjake i te tvari djeci cisto da se ne zagrcnu, nesto se bojim, sto se sumskog voca tice u sustini ti je ajgoda zeznuta sa njom budi oprezna, a borovnice imas one ledo zamrznute mozes ih iskuhati i probati dati bebi sokic prvo da vidis reakciju a onda mozes u jogurt staviti izblendani plod i dati da proba.

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7168
7.3.2011 16:55:13   
Sulty
Bebacha i Mala, hvala na divnim savjetima. Jos cu malo razmisliti oko te plazme, a kiflu mozda ubrzo dam. Posto Vega nece cucu, kontam kifla bi joj malo pomogla da ismasira desni.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7169
7.3.2011 16:58:56   
Anoniman

Ja kupila plazma keks kao da dam Vegi. I vidim da je jedan od sastojaka med, kao i secer, pa kontam da nije vrijeme jos... user posted image Ima li ko od iskusnijih da mi kaze kad se to daje, ali sudeci po sastojcima izgleda godina dana. Kad ste pocele davati hljeb i kako????
hljeb sa 5mjeseci 6 tako nekako u supicama
plazmu  ma vecinom je pettit on je meksi jer nije imao zubovauser posted image sa neki 8mjes. nisam ja pratila nikakve tabele nikad.

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 7170
7.3.2011 17:07:51   
ivanasa
Sulty ja svom malenom dajem vise petit nego plazmu,on nesto nece plazmu pa je onda ja pojedemuser posted image ..sto se kiflica tice,ja sam njemu znala kad je imao 8-9 mj dati onu malu kiflicu naravno uz moje prisustvo pa on to glodje jede,masira desni tako da eto nista mu nije bilo. sto se narandze tice cijedila sam mu sokic kad mu je bilo 10 mj i tad je pio sad nece..orahe i to mu ne dajem da se ne zagrcne. luk sam mu isto u hranu ubacivala, rendala pa se topio..tako da..nemoj nekad ni previse gledati te tabele..bar ja nisam, raspitam se vidim ko kad i koliko cega daje i ja onda razmislim da li cu ili ne..

Moj andjeo maleni Filip Noa rodio se 13.01.2010

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7171
   [Obrisana poruka]
7.3.2011 17:39:44   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ivanasa)
  Neposredna veza do poruke: 7172
7.3.2011 17:50:07   
bebacha
bas tako.spinat slobodno mozes od 6.al ti je najbolje pratit bebu,sta njoj godi a sta ne

Neposredna veza do poruke: 7173
7.3.2011 21:52:58   
Anoniman

Meni pedijatrica reče neki dan da maloj sa 6 punih krenem davati i 'slane' kasice i prvo što spomenu je krompir i špinat. A špinat po kalendaru ide tek nekad kasnije, nisam sigurna kad. Tako da svi ti kalendari su samo mali orjentir, ništa više! Naravno da ću izbjegavati hranu koja joj ne bude pasala(alergija, ostipacija) al ako joj nešto paše naravno da ću joj dati!

ja sam kasice davala od 4mjes. pa 5,6,7,8,9, i tako dalje znaci sve po mjesecima bilo vocne,povrtne ili mesneuser posted image
Tako i dan danas voli ihuser posted image

Neposredna veza do poruke: 7174
7.3.2011 22:27:43   
Anoniman

Meni pedijatrica reče neki dan da maloj sa 6 punih krenem davati i 'slane' kasice i prvo što spomenu je krompir i špinat. A špinat po kalendaru ide tek nekad kasnije, nisam sigurna kad. Tako da svi ti kalendari su samo mali orjentir, ništa više! Naravno da ću izbjegavati hranu koja joj ne bude pasala(alergija, ostipacija) al ako joj nešto paše naravno da ću joj dati!

ja bih prvo blitvu dala...jer spinat i nije nesto...pogotovo kad ga pravis onako bez iceg...a mislim da je blitva puno vrjednija od spiata...da ima vise zeljeza...a i laksa je

i ja sam prvo pocela s slanim kasicama (u nadi da ce voljeti kasnije vise slano...mada to koliko vidim nis ne znaci) prvo sam krenula s mrkvom...jednu citavu sedmicu samo mrkva...pa krompir...opet citavu sedmicu...pa tikvica...pa onda blitva cini mi se...pa onda u 7 kombinacija krompir s tikvicom....pa kombinacija blitva i krompir...pa kombinacija mrkva i krompir...pa smo probali i ribu pred kraj 7...a i piletinu...ma vise se tacno ne mogu sjetitikad i sta...znam da smo se jedno vrijeme konstantno vrtili u krug s blitvom, krompirom tikvicom i mrkvomuser posted image

Neposredna veza do poruke: 7175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *