|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  284 285 [286] 287 288   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
16.2.2011 11:00:49   
piknica
Evo da i ja nesto napisem..
Imam bebicu od 5.5 mjeseci i prije mjesec dana poceli smo sa uvodjenjem cvrste hrane ,do sad smo probali kasice od mrkvice,jabuke i krompira a dajem joj i rizine kasice koje pravima sa adaptivnim mlijekom....sve je dobro prihvatila i nekad pojede sve a nekad samo brljavimo po kasiciuser posted image user posted image user posted image
mene zanima da li mogu sad da joj ponudim bananu i za nekih 5 dana i krusku??
i kad smije jesti brokulu i karfiol i te zdrave stvariuser posted image user posted image user posted image jer bi htela da  ona to jede, s obzirom da ja to ne volimuser posted image user posted image user posted image

pozdrav mamama

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 7126
23.2.2011 22:03:59   
aida.
Kad ste pocele djeci davati fasirano meso i na koji nacin spremljeno? user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu piknica)
Neposredna veza do poruke: 7127
23.2.2011 22:28:41   
many
ja sam svojoj bebi pocela mljeveno meso davat sa nekih 10m i davala sam ga dinstano,kuhano u supici ili trahani....

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 7128
23.2.2011 22:33:28   
teacher75
ja svojoj fasirano dajem sa spagetama. to smo poceli prije godine a nakon godine napravim joj jaje s fasiranim i voli pravo

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu many)
Neposredna veza do poruke: 7129
23.2.2011 22:37:12   
la bomba
Kad ste s bananom krenule??'

(odgovor članu many)
Neposredna veza do poruke: 7130
23.2.2011 22:48:42   
many
moja lana i nije bas neki ljubitelj banane,a  s bananon sam pocela po preporuci pedijatra sa 8m,ali znamm dosta njih kojima je prva vocka koju je ditete probalo bila banana,i to s nekih 5,5-6m,i super su prihvatili...

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 7131
23.2.2011 23:24:13   
Niina
ja sam  sa nadohranom krenula sa punih 5mjeseci i prvo je isla jabukica a onda banana tj. bananu sam dala sa nekih 5 i pol mjeseci...i nikakvih problema nismo imali samo vodi racuna jer je banana ljepljiva i beba je ne moze onako samu smiksanu pojesti. ja sam je mijesala sa jabukom koju sam kuhala u malo vode i tako davala.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu many)
Neposredna veza do poruke: 7132
24.2.2011 0:02:47   
aida.
Erolu je 11 i po mjeseci i nisam mu davala mljeveno meso.. bas cu da probam kako mu se ono svidja jer ni jednog mesa nije ljubitelj... kakvu samo facu slozi user posted image

a bananu sam dala mu sa nekih 5 i po mjeseci a sa 4 smo pomalkice krenuli sa dohranom... i sad je najvise voli...

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 7133
27.2.2011 14:29:08   
aida.
Jel med ide od godine dana? Erolu ce godina za 15 dana i sad je bas prehladjen i kaslje pa kontam dal bi mu smjela dat, sta mislite? Niko nije alergican ni na sto u porodici ... Savjet??

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 7134
27.2.2011 15:43:26   
Anoniman
Kazu da ide od godinu, ja sam Ani ranije pocela davati i nema nikakve reakcije, mada alergija na med i ne pokaze odmah reakciju, vec dijete moze botulizam da dobije.

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 7135
27.2.2011 15:57:57   
Anoniman
med ima bakterije koje mogu kod beba izazvati botulizam...ja jos ne bih

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7136
27.2.2011 16:46:07   
aida.
Ok hvala na savjetu, ipak mu necu dat jos neko vrijeme, proci ce i bez meda user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7137
4.3.2011 11:27:42   
Sulty
Hej, da vas pitam: kad se daje ono tvrdo kuhano jaje. Znam da se pocne sa cetvrtinom zumanceta, pa je li dajem nekoliko dana, pa onda povecavam i kako???? Vega jos nije primila onu vakcinu koja se obicno prima sa 6 mjeseci (sad joj je devet mjeseci), trebala bi je primiti za nekih desetak dana. Ima li to veze? I kad se daje bjelance, je li poslije one vakcine od godinu dana ili???

Vidim pisete da se med ne daje ni sa godinu, pa kad se onda daje, koliko beba treba da ima da bude sigurno????

Rece mi Leena da je negdje procitala kako koljenica nije zdrava nikako. Ja Vegi dajem koljenicu. Sta vi mislite o tome????

Ja Vegi jos uvijek kad joj pravim meso sa povrcem to sve izblendam, a kad jede pahuljice i voce i sireve, to samo viljuskom izmrvim. Je li to pravilno?

Vidim neke cure djeci daju vec plazma keks da onako same zvacu, je li to u redu davati bebi sa 9 mjeseci? Ja do sada nisam.

Kad ste vi pocele djeci davati cokolino, medolino i ostale one stvari, ja to Vegi jos nisam dala. A onaj Monte Ocote ili kako se vec zove i neke cokoladne jogurte????

Je li ispravno da ona sa godinu dana vec pocne sve da jede?

hahahha, milion pitanja, ali sta cu, vi ste mi nepresusni izvor informacija.

Hvala unapriejd svima na pomoci :-)

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 7138
4.3.2011 11:37:10   
bebacha
Evo ti moje iskustvo i moje misljenje.

ja sam zumance davala odma polovinu,u povrce umjesam,nakon dva-tri dana cjelo zumance.
bjelance mora ici prije vakcine.

neko med ne preporucije ni do kraja druge godine.ja sam svojoj dala poslije prvog rodendana a tako cu i Alenu.

ja neznam za koljenicu,meni Alen jede supu od koljenice jednom sedmicno.

ja nebi nista pasirala,nego samo viljskom,tako i radim Alenu 

Alen od puni 7 jede lino keks i plazmu.dam mu u rukicu i on gricka

te lino stvari nejede,nekad pojede a sekom cokolino.Ajli ih je jela.drzala sam se upute proizvodaca.ono od koliko mjesci.ja sam ipak vise z 7-corn
monte i te stvari nejede jos,a l jede vocni jogurt 

djete od godinu dana moze i treba jest dosta stvari sto i svi u kuci jedu al opet zavisi kakvu hranu preferirate.ako ste recimo ljubitelj meksicke hrane naravno da nece jest sto i viuser posted image user posted image user posted image
al kuhanja da.Alen i sad nekad zna dobit malo kropiruseuser posted image
ja ne koristim vegetu,a jako malo bibera i soli.prefiramo kuhanu i pecene hranu.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7139
4.3.2011 12:02:25   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Sulty

Hej, da vas pitam: kad se daje ono tvrdo kuhano jaje. Znam da se pocne sa cetvrtinom zumanceta, pa je li dajem nekoliko dana, pa onda povecavam i kako???? Vega jos nije primila onu vakcinu koja se obicno prima sa 6 mjeseci (sad joj je devet mjeseci), trebala bi je primiti za nekih deset_ak dana. Ima li to veze? I kad se daje bjelance, je li poslije one vakcine od godinu dana ili???

Vidim piset_e da se med ne daje ni sa godinu, pa kad se onda daje, koliko beba treba da ima da bude sigurno????

Rece mi Leena da je negdje procitala kako koljenica nije zdrava nikako. Ja Vegi dajem koljenicu. Sta vi mislite o tome????

Ja Vegi jos uvijek kad joj pravim meso sa povrcem to sve izblendam, a kad jede pahuljice i voce i sireve, to samo viljuskom izmrvim. Je li to pravilno?

Vidim neke cure djeci daju vec plazma keks da onako same zvacu, je li to u redu davati bebi sa 9 mjeseci? Ja do sada nisam.

Kad ste vi pocele djeci davati cokolino, medolino i ostale one stvari, ja to Vegi jos nisam dala. A onaj Monte Ocote ili kako se vec zove i neke cokoladne jogurte????

Je li ispravno da ona sa godinu dana vec pocne sve da jede?

hahahha, milion pitanja, ali sta cu, vi ste mi nepresusni izvor informacija.

Hvala unapriejd svima na pomoci :-)

sto se zumanceta tice ja sam davala prvo cetvrtinu pa onda pola pa cijelo i to sve negdje u sedam dana razmaka kod obojice.
sto se bjelanceta tice ja sam ga dala oko godine ovom mladjem pomalo znaci umjesala u ostalu hranu.

sto se meda tice tu sam ja bila oprezna jer me pedijatrica upozorila, moj mladji je imao bronhitis dva puta u mjesec dana pa ne znamo jeli alergijki ili koji pa moramo sacekati da uradimo testove za alergiju a sad mu nekada malo skroz dam.

a sto se blendanja tice, to ti prilagodi bebi, ako zeli zvakati nemoj joj nista blendati, a ako nece onda polako je privikava.
moj mladji je poceo sa 8 mjeseci zvakati i bez zubica, a staiji je opet do 2 godine pravi probleme tako da ti je to individualno, od djeteta do djeteta.
nema pravila, ti to radi po svom osjecaju i kako vidis da ti bebi odgovara.

moj stariji jede i monte i cokolino i sve te gluposti, ali je on zgoljo,a mladji jede samo rizolino i danonino.
ti trebas vidjeti ako ti beba fino jede voce i povrce mozes joj ponekad dati i te " nezdrave " stvari to je tvoj izbor i niko ti ne moze reci nemoj ili daj.
nemoj samo da ti se obroci i ishrana svede na to.

a koljenica jeste masna, ali ako ti beba nema problema sa pupom ti daj iako je mozda previse masnoce za tako malo bebce

a sto se veze vakcina-bjelance tice meni niko nije na to skrenuo paznju, ali ne znam mozda ti neko moze bolje pomoci
nadam se da sam ti malo pomogla
sretno

< Poruku je uredio MALA1994 -- 4.3.2011 12:05:43 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Sulty)
Neposredna veza do poruke: 7140
4.3.2011 15:33:37   
Sulty
Bebacha i Mala1994, od srca hvala na savjetima. Jos mi nije jasno to za bjelance, je li se daje prije te vakcine od godinu dana i koliko prije ili poslije???? Hahahahaha....

Mala1994, mislim da cu onda sacekati sa cokolinom i ostalim folovima, jer mi Vegic sad za sad hvala bogu fino rucki povrce i voce. Neka je do godinu dana, ne moram zuriti.

Ljubite sve bebe...

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 7141
   [Obrisana poruka]
4.3.2011 15:53:06   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 7142
4.3.2011 16:05:30   
ladyblue RR
koljenicu kuhaš kao supu. ubaci je u pretis i kuhaj 45 min. možeš povrće zajedno s tim kuhati a možeš ga i odvojeno skuhati pa ga miksati sa vodom od koljenice. 

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 7143
4.3.2011 16:16:50   
Anoniman
posto je memi koljenica jedan od drazih jelauser posted image moradoh napisati kako je pravimuser posted image a odlican je rucak za sve...jedino sto cete vama odraslima morati malo dosoliti

prednja je najbolja (ovo ja kao strucnjak da ti kazemuser posted image ) , 2-3 mrkve, jedan luk, celer korijen, persun korijen i list, i jedan krompir za user posted image

ja luk prije nego sto stavim u pretis (citav mislim...ne isjeckan) propecem na sporetu (tihoj vatri) s obje strane...da slobodno pocrni na mjestima...pusti sve sokove...mmmmm...e onda ubacis mrkvu...mozes je isjec na komade a i ne moras...oguljen citav krompir, korijem persuna i celera, naspes vodu, posolis i ubacis par zrna bibera...cim prosisti smanjis na najmanju vatru i pustis min. 1h ...e nakon toga provjeri je li ti se meso odvaja od kosti...bas, ono, lako...ako ne...opet vrati...i jos kuhaj...a onda kad je gotovo...procijedis supu...izvadis mrkvu i mozes zakuhati knedle od griza...mmmm...a vamo imas leso meso i ispeces u tavi krompir....mmmm...a bebi izvadis mrkvice, onaj jedan krompir sto se kuhao, malo juhe i mesa pa izblendirasuser posted image ...e da hoce ovo moj A. da jedeeeeeeee

(odgovor članu ladyblue RR)
  Neposredna veza do poruke: 7144
4.3.2011 16:18:24   
Sulty
Iman, ja ti skuham koljenicu u pretisu i zamrznem komadice zajedno sa supicom. Onda samo izvadim i u toj vodici zajedno sa mesom skuham i povrce.

A za plazmu, Esma Leenina vec mazija keks ko velika. Juce se i Vega vise igrala s keksom kad smo bile kod nje. Kontam i ja da joj pocnem davati, ali sve me nesto strah, ne znam ni sama.

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 7145
   [Obrisana poruka]
4.3.2011 18:06:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7146
   [Obrisana poruka]
4.3.2011 18:08:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Sulty)
  Neposredna veza do poruke: 7147
4.3.2011 18:22:51   
Anoniman
Ja koljenicu joj nisam davala nikako, jer koliko znam srž iz nje je toksicna i ne preporucuje se ni odraslima. A sto se tice bjelanceta sulty ono se daje sa godinu dana, a vakcina se prima posle godinu dana, znaci ne sa tacno navrsenih godinu, tako da imas fore joj dati par dana da proba. Mi smo kasnili sa tom vakcinom od sest mjeseci pa tek u aprilu treba da primimo ovu sa godinu.
Plazmu dajem od nekih sedam-osam mjeseci.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 7148
4.3.2011 18:36:27   
Mirkica
a zasto je koljenica bitna ????????

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7149
5.3.2011 1:02:57   
š t a
ej neko je spominjao Lino!!!!!!!!!!!
Mi jeli Rižolino bez glutena, Sad probali Keksolino i nešto mi je bezveze, jer smo mi uzeli varijantu koja se pravi sa vodom. Bezveze su jer se prave sa kravljim mljekom............. Hipp ima bolje koje se prave sa vodom a unutra ima adaptirano mlijeko, to mi je prihvatljivije jer moj bebić doji.
Nismo jeli koljenicu ja njemu skuham komadić teletine ili piletine i sa tim povrće, rižu ili spanać. Med nećemo do 12 mjes.

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 7150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  284 285 [286] 287 288   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  284 285 [286] 287 288   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *