Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 11:44:24
delly
ja pastu kombiniram sa povrcem npr : cvjetaca, mrkva,brokula,malo i krompirica , stavim persina i to da se kuha i onda dodam mali mali komadic paradajza onaj u sredini i mljevenog teleceg mesa i pastu koju sam kuhala posebno dodam na kraju i izmiksam i dajem bebiju koja to znjupa sa kruhom .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 13:11:24
leona81
ja sam isto izvadila sjemenke al nidje veze ne ostane nista, a sa sjemenkama kad ih izblendas super bude, a mislim da sigurno i u njima ima nesto korisno...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 17:37:26
niki83
pa ako obratite paznju na kulinarskim emisijama uvijek vade onaj dio sa sjemenkama iz tikvica..ali ja to ne radim, meni je i ono super mi danas jele zumance sa pavlakom 3/4 poslije kuhana kruska i par tresanja s njom, izmiksano za rucak smo svi imali telecu koljenicu, pa je beba posebno jela mrkvicu iz kuhanja sa malo mesa i one supice, bas voli i jos za veceru imamo rizolino s ad
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 17:43:57
Atarka
Niki, tvoja malena, mashalah, ima bas raznovrstan meni. Moj mali je nesto postao izbirljiv. Jucer sam mu skuhala tikvicu na bujonu od telece koljenice sa malo mesa i jedva je pojeo pola spremljene kase. Danas sam mu ponudila bananu, koju inace jako voli, sa kasom od kruske i marelice (izmijesala sam kupovnu) i nije bas odusevljen. Reci mi, koliko puta je dojis, s obzirom da imate dorucak, rucak i veceru? Jesi li izbacila koji podoj?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 17:49:05
Anoniman
IZVORNA PORUKA: delly
IZVORNA PORUKA: felix
nevolim nesto ja sama MJESAT hapu dok nepitam a iskreno kakko je povraco jednom,mada znam da je od viroze strah me mjesat hapu zbog pupe Pa radije pitam.... Sto se tice,delly AD.nepije ni A.puno da znas al nebrinem uhara koliko god popije sta cu nemogu,ga siliti Al zato ostalo sve njupa.Mada uzadnje vrijeme slabo slusa nece da sjedi i Bog i nece kad je vrijeme jest...Jedva ga zaigram..
eh draga moja neznam kako kod vas izgleda hranjenje kod mene bude sva mala prljava i po kosi i iza uha sve kasica po stolici i 2 metra oko nje bome nocna mora je svako hranjenje vise se naperem poslije nego je nahranim . nadam se da nisam jedina
budi sigurna da nisi jedina Mene nervira kad anel recimo jede svoju hapu sta mu napravim,nepodje pola sata vidim stavljaju mu u usta opet nesto a dzaba govorim jeo.Inace je takav da kad mi jedemo,a on jeo prije sat.on opet trazi sta bilo da u ustima prevrce a ja nedam. Pa ga moram iznijeti dok ja jedem da negleda jer oce kmeci. A sto se tice prljanja rekla sam najlon cu,na tebe staviti svaki put svega ga promjenim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 18:21:32
Atarka
IZVORNA PORUKA: Nellica
I još jedno pitanje za mame koje doje, moja Ana nezna čemu služi flašica, jeli još neko imao sličan problem?, ako ga mogu tako nazvati.
Skoro sve dojene bebe imaju taj problem, flasica i duda su im spanska sela Moj mali je tek odnedavno prihvatio dodatnu tekucinu na flasicu (babylove, obicna kaucuk cucla), Aventu nije htio ni primirisati . A dosad smo mu vodu davali na kasiku pa vise se prospe nego sto popije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 18:39:21
delly
moja nece flase da vidi pije sve na kljun i casu .
nas meni danas :
mlijecna kasica sa jabukom i zitaricama grizolino supica od povrca i piletine povrtno lazanje koje je bilo mljac jogolino laku noc hapica od paste i zitarica (za 2 sata)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 21:16:39
niki83
IZVORNA PORUKA: Atarka
Niki, tvoja malena, mashalah, ima bas raznovrstan meni. Moj mali je nesto postao izbirljiv. Jucer sam mu skuhala tikvicu na bujonu od telece koljenice sa malo mesa i jedva je pojeo pola spremljene kase. Danas sam mu ponudila bananu, koju inace jako voli, sa kasom od kruske i marelice (izmijesala sam kupovnu) i nije bas odusevljen. Reci mi, koliko puta je dojis, s obzirom da imate dorucak, rucak i veceru? Jesi li izbacila koji podoj?
Eh draga meni nam jeste raznovrstan, ali opet ponavljam ona pojede kolicinski malo, tako da joj nudim cesce, inace ne napreduje (s njenom kilazom vise zamaram sve oko sebe, ali to samo zato sto mene pedijatrica zamara ) izbacila je jedan jutarnji podoj, evo ovako to obicno izgleda: 7.30 dojenje 8.30 mlijecna kasica 11.00 dojenje 12.00 svjeze voce izmiksano onda doji jos 2puta do rucka 17.00 rucak - povrce obicno na mesnoj vodi, ili cak i meso(rucak joj dajem nakon sto se probudi -poslijepodnevno spavanje) onda opet 2 dojenja do vecere otprilike u 20.30 rizolino s ad (ponekad keksolino, ako u toku dana nije bilo glutena, pazim da joj ne bude previse) eto, nadam se da nisam zakomplikovala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 21:19:32
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83
IZVORNA PORUKA: Atarka
Eh draga meni nam jeste raznovrstan, ali opet ponavljam ona pojede kolicinski malo, tako da joj nudim cesce, inace ne napreduje (s njenom kilazom vise zamaram sve oko sebe, ali to samo zato sto mene pedijatrica zamara ) izbacila je jedan jutarnji podoj, evo ovako to obicno izgleda: 7.30 dojenje 8.30 mlijecna kasica 11.00 dojenje 12.00 svjeze voce izmiksano onda doji jos 2puta do rucka 17.00 rucak - povrce obicno na mesnoj vodi, ili cak i meso(rucak joj dajem nakon sto se probudi -poslijepodnevno spavanje) onda opet 2 dojenja do vecere otprilike u 20.30 rizolino s ad (ponekad keksolino, ako u toku dana nije bilo glutena, pazim da joj ne bude previse) eto, nadam se da nisam zakomplikovala
pa vi vec imate 4 obroka gh, a mi samo 2 (dorucak oko 10-11 i rucak oko 4-5)!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 22:32:27
teacher75
IZVORNA PORUKA: delly
od '-8 mj treba biti po 3 obroka . mi smo 4 uveli od 8 mj . sad imamo 4 obroka gh imam shemu negdje kako i sta i kada neznam tocno
to mozda vazi za bebe koje krenu sa gh od 4.mjeseca. ne vidim kako beba koja krece sa 6 mjeseci sa gh odmah moze imati 3 obroka. ja sam cula da od 9.mjeseca idu 3 obroka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 22:37:57
teacher75
mi smo prve 2 sedmice tek probavali hranu i imali smo samo jedan obrok, tek smo poslije uveli i 2. kad je probala sve predvidjeno i kad smo vidjeli da nema nikakve reakcije. i sad je vec mjesec dana na 2 obroka, 3. joj mislim uvesti kad napuni 8 mjeseci, znaci kad udje u 9. kao sto sam cula da treba. vise volim da jos doji koliko moze, nego da joj ta 3 obroka zamijene dojenje