Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2010 22:07:49
delly
ja nebi jos kravlje mlijeko uvodila pa cucekati sa grizom , a jaje nisam skroz uvela pa cu cekati i sa time :)
kako vase bebice masanlah ,kuc kuc neureklo se nikada lijepo piju AD mlijeko , pa mi nista nepijemo postajem biti depresivna vise zbog toga . samo mi ujutro i navece doji po danu je samo kasika . ma AD nece ni da smisli . ako imate koji tips pliz .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2010 22:18:52
Anoniman
nevolim nesto ja sama MJESAT hapu dok nepitam a iskreno kakko je povraco jednom,mada znam da je od viroze strah me mjesat hapu zbog pupe Pa radije pitam.... Sto se tice,delly AD.nepije ni A.puno da znas al nebrinem uhara koliko god popije sta cu nemogu,ga siliti Al zato ostalo sve njupa.Mada uzadnje vrijeme slabo slusa nece da sjedi i Bog i nece kad je vrijeme jest...Jedva ga zaigram..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.5.2010 22:21:55
teacher75
za dorucak pojela pola svjeze jabuke sa malo kukuruz-riza pahuljica i dio od hipp kasice sto je ostao od juce(jabuka-banana-marelica, za rucak pojela malo tikvice, mrkvwe, jednu brokulu i karfiol (smixano) skuhano na telecem temeljcu, pola krompira, malo spinata i zalogajic teletine (sve sam to na kraju smixala. evo vidis felix kako ja to mixam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 1:47:45
myb@by
Nasla sam par recepata za nase , pa evo da vam dam par ideja za jedan meni. Dorucak: Potrebne su 2 jabuke 2 banane 1 kruska 250 ml mlijeka ( u receptu pise kravljeg mlijeka, sad vi mozete koristiti i vodu, ili ad) 100 gr zobnih pahuljica
Priprema: Prvo treba oguliti i očistiti voce i izrezati ga na male komade.Zatim 120 ml mlijeka prokuhati i u to dodati zobne pahuljice. To kuhati otprilike 10- 15 minuta na tihoj vatri. U međuvremenu ostatak mlijeka prokuhati i u to dodati prethodno pripremljeno voce.Ovo kuhati otprilike 8 minuta. Kada se ohladi voce potrebno ga je pretvoriti u pire, isto treba uraditi i sa zobnim pahuljicama.Nakon toga sve treba sjediniti u kašu. Ova kolicina je namjenjena za dvije porcije.
Rucak: Potrebno je: mrkva krompir tikvica faširano meso ( pureće, pileće,teleće sve zavisi sta beba vec jede)
Na maslinovom ili biljnom ulju preprziti fasirano meso, u to onda dodati prethodno ocisceno i isjeckano povrce.Dodati vode po potrebi i kuhati na tihoj vatri 15 minuta. Kada se ohladi izgnjeciti na komade prikladne za bebu.
Sutra cu napisati jos neke recepte ako vas interesuju.
< Poruku je uredio myb@by -- 26.5.2010 2:02:01 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 9:53:19
mala86
IZVORNA PORUKA: myb@by
ako ti nije mrsko pisati samo ti pisi jer nije na odmet dobit neku ideju za neku kombinaciju
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 10:02:32
zvecka
,,hej pozdrav od mi,,,,eto nas vama ponovo,,,nego vidim da se svasta nesta rucka,,,e mi smo poceli sa hapicama,,,ruckali smo mrkvice,,,krompir,,,jabuke,,banane,kruske i sve volimo ,,a juce sam kupila onu neku od nutricija hapu sto se mijesa u majcino mlijeko ili vec u mlijeko koje jede beba okus vanilija i jako se svida mojoj bebuski.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 10:03:11
delly
IZVORNA PORUKA: felix
nevolim nesto ja sama MJESAT hapu dok nepitam a iskreno kakko je povraco jednom,mada znam da je od viroze strah me mjesat hapu zbog pupe Pa radije pitam.... Sto se tice,delly AD.nepije ni A.puno da znas al nebrinem uhara koliko god popije sta cu nemogu,ga siliti Al zato ostalo sve njupa.Mada uzadnje vrijeme slabo slusa nece da sjedi i Bog i nece kad je vrijeme jest...Jedva ga zaigram..
eh draga moja neznam kako kod vas izgleda hranjenje kod mene bude sva mala prljava i po kosi i iza uha sve kasica po stolici i 2 metra oko nje bome nocna mora je svako hranjenje vise se naperem poslije nego je nahranim . nadam se da nisam jedina
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 10:06:47
teacher75
IZVORNA PORUKA: myb@by
Nasla sam par recepata za nase , pa evo da vam dam par ideja za jedan meni. Dorucak: Potrebne su 2 jabuke 2 banane 1 kruska 250 ml mlijeka ( u receptu pise kravljeg mlijeka, sad vi mozete koristiti i vodu, ili ad) 100 gr zobnih pahuljica
Priprema: Prvo treba oguliti i očistiti voce i izrezati ga na male komade.Zatim 120 ml mlijeka prokuhati i u to dodati zobne pahuljice. To kuhati otprilike 10- 15 minuta na tihoj vatri. U međuvremenu ostatak mlijeka prokuhati i u to dodati prethodno pripremljeno voce.Ovo kuhati otprilike 8 minuta. Kada se ohladi voce potrebno ga je pretvoriti u pire, isto treba uraditi i sa zobnim pahuljicama.Nakon toga sve treba sjediniti u kašu. Ova kolicina je namjenjena za dvije porcije.
Rucak: Potrebno je: mrkva krompir tikvica faširano meso ( pureće, pileće,teleće sve zavisi sta beba vec jede)
Na maslinovom ili biljnom ulju preprziti fasirano meso, u to onda dodati prethodno ocisceno i isjeckano povrce.Dodati vode po potrebi i kuhati na tihoj vatri 15 minuta. Kada se ohladi izgnjeciti na komade prikladne za bebu.
super su recepti, nastavi i dalje. a ovaj dorucak bi lani mogao trajati 5 dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 10:07:28
mala86
i kod mene je tako!bjezi mi kad jede,hoce izac iz stolice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 11:02:27
teacher75
evo leona je bila pronasla link za vrticku kuharicu, ima par super recepata: http://www.djecji-centar.org/pdf_Vrticka%20kuharica%20-%20web.pdf mi danas za dorucak imali pola jabuke i trecinu banane, a za rucak pola tikvice i mrkvicu sa rizom, kuhano na temeljcu i komadic teletine
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 11:14:56
zvecka
Ja nesto zaboravila kad sam pocela mojoj starijoj curici,,,ali i ja cu poceti tamo nekad kad prode 6-7 mjeseca ,,,za sada papamo samo voce i povrce,,,i stim smo poceli prije dva dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 11:15:49
ivanak
Ej, s čime vi pastu kombinirate? Jeli to itko daje bebama? Vidim većinom su krumpiri u pitanju.
A što se tiče mesa... ja sam ti prvo počela sa bijelim mesom ( piletina, puretina ) negdje od 7 mjesca, a teletinu sam mu počela davati od 8 mjeseca.... Sad kako je u kašam, ne znam. Mi ne volimo kaše pa jedemo sve prirodno.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.5.2010 11:17:01
teacher75
IZVORNA PORUKA: ivanak
Ej, s čime vi pastu kombinirate? Jeli to itko daje bebama? Vidim većinom su krumpiri u pitanju.
A što se tiče mesa... ja sam ti prvo počela sa bijelim mesom ( piletina, puretina ) negdje od 7 mjesca, a teletinu sam mu počela davati od 8 mjeseca.... Sad kako je u kašam, ne znam. Mi ne volimo kaše pa jedemo sve prirodno.
i ja sam mislila na prirodno, rijetko kupujem gotove, a pogotove ne kupujem nikad one sa mesom