|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  202 203 [204] 205 206   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
25.5.2010 22:07:49   
delly
ja nebi jos kravlje mlijeko uvodila pa  cucekati sa grizom , a jaje nisam skroz uvela pa cu cekati i sa time :)

kako vase bebice masanlah ,kuc kuc neureklo se nikada  lijepo piju AD mlijeko , pa mi nista nepijemo user posted image user posted image user posted image    postajem biti depresivna  vise zbog toga . samo mi ujutro i navece doji po danu je samo kasika . ma AD nece  ni da smisli . ako imate koji tips pliz .

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5076
25.5.2010 22:10:36   
Anoniman
mogul ja mix povrce,brokula,karfiol,blitva krompir,stavit u sve ovo i pilece domace meso ???

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 5077
25.5.2010 22:16:23   
delly
zasto nebi mogla ??? ja isto radim neke cudne  i jako mjesovite kombinacije. :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5078
25.5.2010 22:18:52   
Anoniman
nevolim nesto ja sama MJESAT hapu  dok nepitamuser posted image
a iskreno kakko je povraco jednom,mada znam da je od viroze strah me mjesat hapu zbog pupe
Pa radije pitam....
Sto se tice,delly AD.nepije ni A.puno da znas al nebrinem uhara koliko god popijeuser posted image sta cu nemogu,ga siliti
Al zato ostalo sve njupa.Mada uzadnje vrijeme slabo slusauser posted image nece da sjedi i Bog i nece kad je vrijeme jest...Jedva ga zaigram..

< Poruku je uredio felix -- 25.5.2010 22:22:15 >

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 5079
25.5.2010 22:21:55   
teacher75
za dorucak pojela pola svjeze jabuke sa malo kukuruz-riza pahuljica i dio od hipp kasice sto je ostao od juce(jabuka-banana-marelica, za rucak pojela malo tikvice, mrkvwe, jednu brokulu i karfiol (smixano) skuhano na telecem temeljcu, pola krompira, malo spinata i zalogajic teletine (sve sam to na kraju smixala. evo vidis felix kako ja to mixam user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5080
26.5.2010 1:47:45   
myb@by
Nasla sam par recepata za nase user posted image , pa evo da vam dam par ideja za jedan meni.
Dorucak:
Potrebne su
2 jabuke
2 banane
1 kruska
250 ml mlijeka ( u receptu pise kravljeg mlijeka, sad vi mozete koristiti i vodu, ili ad)
100 gr zobnih pahuljica

Priprema:
Prvo treba oguliti i očistiti voce i izrezati ga na male komade.Zatim 120 ml mlijeka prokuhati i u to dodati zobne pahuljice. To kuhati otprilike 10- 15 minuta na tihoj vatri. U međuvremenu ostatak mlijeka prokuhati i u to dodati prethodno pripremljeno voce.Ovo kuhati otprilike 8 minuta.
Kada se ohladi voce potrebno ga je pretvoriti u pire, isto treba uraditi i sa zobnim pahuljicama.Nakon toga sve treba sjediniti u kašu. Ova kolicina je namjenjena za dvije porcije.

Rucak:
Potrebno je:
mrkva
krompir
tikvica
faširano meso ( pureće, pileće,teleće sve zavisi sta beba vec jede)

Na maslinovom ili biljnom ulju preprziti fasirano meso, u to onda dodati prethodno ocisceno i isjeckano povrce.Dodati vode po potrebi i kuhati na tihoj vatri 15 minuta.
Kada se ohladi izgnjeciti na komade prikladne za bebu.

Sutra cu napisati jos neke recepte ako vas interesuju.

< Poruku je uredio myb@by -- 26.5.2010 2:02:01 >

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5081
26.5.2010 9:35:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: myb@by

Rucak:
Potrebno je:
mrkva
krompir
tikvica

nama bi odgovarao ovakav rucak obzirom da jos nismo poceli mesinu da kikamo... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  a djeluje njamiiiiii

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 5082
26.5.2010 9:53:19   
mala86

ako ti nije mrsko pisati samo ti pisi jer nije na odmet dobit neku ideju za neku kombinaciju

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 5083
26.5.2010 10:02:32   
zvecka
user posted image user posted image ,,hej pozdrav od mi,,,,eto nas vama ponovo,,,nego vidim da se svasta nesta rucka,,,e mi smo poceli sa hapicama,,,ruckali smo mrkvice,,,krompir,,,jabuke,,banane,kruske i sve volimouser posted image ,,a juce sam kupila onu neku od nutricija hapu sto se mijesa u majcino mlijeko ili vec u mlijeko koje jede beba okus vanilija i jako se svida mojoj bebuski.

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5084
26.5.2010 10:03:11   
delly
IZVORNA PORUKA: felix

nevolim nesto ja sama MJESAT hapu  dok nepitamuser posted image
a iskreno kakko je povraco jednom,mada znam da je od viroze strah me mjesat hapu zbog pupe
Pa radije pitam....
Sto se tice,delly AD.nepije ni A.puno da znas al nebrinem uhara koliko god popijeuser posted image sta cu nemogu,ga siliti
Al zato ostalo sve njupa.Mada uzadnje vrijeme slabo slusauser posted image nece da sjedi i Bog i nece kad je vrijeme jest...Jedva ga zaigram..

eh draga moja neznam kako kod vas  izgleda hranjenje kod mene  bude  sva mala  prljava  i po kosi i iza uha sve kasica  po stolici i 2 metra oko nje user posted image  bome nocna mora je svako hranjenje vise se naperem poslije nego je nahranim . nadam se da nisam jedina user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5085
26.5.2010 10:06:47   
teacher75

Nasla sam par recepata za nase user posted image , pa evo da vam dam par ideja za jedan meni.
Dorucak:
Potrebne su
2 jabuke
2 banane
1 kruska
250 ml mlijeka ( u receptu pise kravljeg mlijeka, sad vi mozete koristiti i vodu, ili ad)
100 gr zobnih pahuljica

Priprema:
Prvo treba oguliti i očistiti voce i izrezati ga na male komade.Zatim 120 ml mlijeka prokuhati i u to dodati zobne pahuljice. To kuhati otprilike 10- 15 minuta na tihoj vatri. U međuvremenu ostatak mlijeka prokuhati i u to dodati prethodno pripremljeno voce.Ovo kuhati otprilike 8 minuta.
Kada se ohladi voce potrebno ga je pretvoriti u pire, isto treba uraditi i sa zobnim pahuljicama.Nakon toga sve treba sjediniti u kašu. Ova kolicina je namjenjena za dvije porcije.

Rucak:
Potrebno je:
mrkva
krompir
tikvica
faširano meso ( pureće, pileće,teleće sve zavisi sta beba vec jede)

Na maslinovom ili biljnom ulju preprziti fasirano meso, u to onda dodati prethodno ocisceno i isjeckano povrce.Dodati vode po potrebi i kuhati na tihoj vatri 15 minuta.
Kada se ohladi izgnjeciti na komade prikladne za bebu.

super su recepti, nastavi i dalje. a ovaj dorucak bi lani mogao trajati 5 danauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 5086
26.5.2010 10:07:28   
mala86
i kod mene je tako!bjezi mi kad jede,hoce izac iz stoliceuser posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5087
26.5.2010 10:09:04   
teacher75
ja sam lanu sriktala, ni ne dira vise kasiku i zdjelicu, vidjela da ne dam user posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5088
26.5.2010 10:13:02   
delly
ja kad kazem ne  to od huje jos vise user posted image  a nemoze ja je zavezem s pojasevima samo sad  se zahuka  i glavom udara  unazaduser posted image

Neposredna veza do poruke: 5089
26.5.2010 11:02:27   
teacher75
evo leona je bila pronasla link za vrticku kuharicu, ima par super recepata:
http://www.djecji-centar.org/pdf_Vrticka%20kuharica%20-%20web.pdf
mi danas za dorucak imali pola jabuke i trecinu banane, a za rucak pola tikvice i mrkvicu sa rizom, kuhano na temeljcu i komadic teletine

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5090
26.5.2010 11:05:54   
teacher75
procitala sam u ovim receptima da se iz tikvice vade sjemenke. ja ih do sad nisam vadila, pa me zanima jeste li vi?user posted image

Neposredna veza do poruke: 5091
26.5.2010 11:08:06   
zvecka
a od kojeg mjeseca ste pocele bebi davati meso u hapama?user posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

Neposredna veza do poruke: 5092
26.5.2010 11:12:45   
teacher75
IZVORNA PORUKA: zvecka

a od kojeg mjeseca ste pocele bebi davati meso u hapama?user posted image

ja sam pocela sa punih 7 mjeseci

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 5093
26.5.2010 11:14:56   
zvecka
Ja nesto zaboravila kad sam pocela mojoj starijoj curici,,,ali i ja cu poceti tamo nekad kad prode 6-7 mjesecauser posted image ,,,za sada papamo samo voce i povrce,,,i stim smo poceli prije dva danauser posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

Neposredna veza do poruke: 5094
26.5.2010 11:15:49   
ivanak
Ej, s čime vi pastu kombinirate? Jeli to itko daje bebama? Vidim većinom su krumpiri u pitanju.

A što se tiče mesa... ja sam ti prvo počela sa bijelim mesom ( piletina, puretina ) negdje od 7 mjesca, a teletinu sam mu počela davati od 8 mjeseca.... Sad kako je u kašam, ne znam. Mi ne volimo kaše pa jedemo sve prirodno.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 5095
26.5.2010 11:16:29   
martajay
IZVORNA PORUKA: teacher75

cyberZeno, hvala za ovaj link!

7.4.2009.

Neposredna veza do poruke: 5096
26.5.2010 11:17:01   
teacher75
IZVORNA PORUKA: ivanak

Ej, s čime vi pastu kombinirate? Jeli to itko daje bebama? Vidim većinom su krumpiri u pitanju.

A što se tiče mesa... ja sam ti prvo počela sa bijelim mesom ( piletina, puretina ) negdje od 7 mjesca, a teletinu sam mu počela davati od 8 mjeseca.... Sad kako je u kašam, ne znam. Mi ne volimo kaše pa jedemo sve prirodno.

i ja sam mislila na prirodno, rijetko kupujem gotove, a pogotove ne kupujem nikad one sa mesom

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 5097
26.5.2010 11:17:44   
teacher75
IZVORNA PORUKA: martajay

IZVORNA PORUKA: teacher75

cyberZeno, hvala za ovaj link!

zahvali se leoni81, ona je to iskopala, a ja imam ovu knjigu user posted image

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 5098
26.5.2010 11:19:49   
zvecka
Ja sam sebi kupila miksr za praviti te prirodne kasice i  bas iz tog razloga me zanima sve kako se prave te prirodne,,,ici ce nam valjda ,,,,user posted image

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010

Neposredna veza do poruke: 5099
26.5.2010 11:26:45   
ivanak
Pa hoće, a zašto ne bi išlo. To je sve jednostavno... 

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 5100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  202 203 [204] 205 206   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  202 203 [204] 205 206   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *