Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 19:53:17
salmy
ma vjeruj davno ga kupila,i danas rekoh dacu mu!Svidjelo mu se ali sutra pokusam kaisikicom malo gusce! Ma ja ti se iskreno ne pridrzavam tablice ja svom dajem svasta! Ne izgleda tako bebeli jer je dug! dr.kaze da je taman! sta mogu kad voli da papa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 20:06:17
teacher75
ja nisam davala griz jer doji pa ne bi da joj dajem neko drugo mlijeko ,a ne mogu toliko izdojiti mi smo danas ruckale: tikvicu i mrkvu na mesnoj vodi od telece koljenice i malo kuhane teletine (samo jedan zalogajic, fino je poruckala nabavila sam i domace pile pa kad pojede ovu teletinu preci cemo na piletinu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 20:30:19
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lavić Simba
je 7 mj koju ribu da mu pocnem davati i kako se sprema,i zanima me koliko za pocetak da mu dajem ?
ja sam počinjala uvijek sa fieltom oslića...kuhala sam ga u vodi sa nekom povrćkom koju je beba već porbača, krompirić, mrkva, tikvica itd...
nakon ovakvog uvođenja stavljala sam ribu pastrmku ili oslić u foliju sa krompirom i tikvicom i pekla u rerni pa blendala.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 21:09:18
Hanady RR
prenos postova
IZVORNA PORUKA: azrolika
drage zene, sta dajete svojoj bebi za veceru? ja nesto nemam ideje. voce i zitarice mu dajem ujutro, za rucak neko povrce nekad sa malo mesa, a navece nemam pojma, za koji dan puni 9 mjeseci! nekad mu dam malo keksica sa jogurtom, ali ne moze to stalno jesti! uglavnom ga podojim ali sad je vec krajnje vrijeme da jede nesto "konkretno" navece.
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Još mu je rano za večeru. Pa nema ni devet mjeseci.
Sa godinom dijete treba imati tri obroka + mlijeko + užina.
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
azrolika imas na temi Ishrana bebe od '' do 12 mjeseci jaaaako mnogo savjeta o tome... I tu je sve individulano... Sa 9 mjeseci je moja beba imala 3 obroka a treci je bio neki mlijecni... npr jedna trecina Good Nigh kasice Hipp sa par kolutica banane i dvije kasike Nestle riza/kukuruz pahuljica... ili samo gusci frape od banane sa dvije kasike pahuljica... ( na gore pomenutoj temi imas tajming obroka i sta se jeQlo tog dana za svaki obrok)...
IZVORNA PORUKA: azrolika
hm, ja se nesto zabrinula, reko mozda sam vec zakasnila s tom vecerom! vec smo na 2 obroka dnevno+dojenje 3-4 puta, nekad i cesce.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 1:03:09
myb@by
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Mi smo samo 7 dana mladi,pokusat cu i ja svome dati ovih dana
Mi to odavno vec jedemo, a 3. juna ce nam aBd punih 8 mjeseci.Mislim da sam joj prvi put griz dala sa 6 mjeseci, i pravila sam ga sa mlijekom. Moja beba pravo voli ovu poslasticu i to joj pravim za veceru.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 8:13:08
mala86
svjezi kravlji sir,kako,s cime ga date?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 8:47:58
mala86
kad si pocela kruh davat?s njim bi mogla,sa pavalakom nebi i jogurtom jer dojim-dosta mu je mlijeka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 9:22:15
mala86
ok hvala,to bi bas mogli danas!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 10:32:48
faris06
Mi smo jutros prvi put jeli hipovu mijecnu kasicu breskva-banana koja se pravi sa vodom jer sadrzi u sebi mlijecnu formulu. Hena je bila odusevljena pojela je sve i jos pocela plakati kad je tanjiric ostao prazan. Ja sad umirem od straha jer je to prvi put da proba adaptirano mlijeko. A te kasice joj mislim uvesti pred spavanje zbog njenog cestog budjenja navecer.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 11:02:45
anidla
teacher hvala puno na linku
joj, Leona, opet ti mene prestrasi sa ovom piletinom ja sam jucer kupila kako oni kazu "svjeza" pileca krilca u VINDIJI. Kako da ja dodjem do domaceg pileceg mesa Ne poznajem nikog ko drzi domace kokice
I techer, ti si spomenula da kupujes u Brojleru gdje se oni nalaze i jesu li oni sigurni?
Mi smo jutros prvi put probali krusku. Skuhala sam je malo i izmiksala, bila je previse tecna ali nekako volim prvi put sve prokuhati pa tako i vocke...sve je popapao sto sam mu odvojila, a za drugi medjuobork opet kruska ali je mislila malo pomjesati sa rizom....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 11:27:55
Anoniman
mi smo jeli flasu ujutro oko 6. Posle kasicu povrtnu i malo banane posle sat vremena pojo pola. I zaspo nema flase do veceras rucku cemo,rizu sa mrkvom i spinatom Medju obrok keks ,sokic A veceri cokolino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 11:38:10
Mya_81 RR
Srculence, mislim da sam ja treći uvela tako negdje oko 8,5 mjeseci....eeeeeee, već se pola stvari ne mogu sjetiti kao da je bilo prije 100 godina, a ne prije par mjeseci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 11:48:04
nikita
IZVORNA PORUKA: teacher75 Što ne nuditi na početku? Izbjegavajte djeci mlađoj od 10 mjeseci pripremati obroke od špinata, repe, cikle ili blitve jer te namirnice mogu sadržavati potencijalno škodljive spojeve iz tla.
A da li je izuzetak ako su blitva i spinat iz baste a ne kupljeni i ako se zna da nisu pospani nicim?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 12:14:35
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla
teacher hvala puno na linku
joj, Leona, opet ti mene prestrasi sa ovom piletinom ja sam jucer kupila kako oni kazu "svjeza" pileca krilca u VINDIJI. Kako da ja dodjem do domaceg pileceg mesa Ne poznajem nikog ko drzi domace kokice
I techer, ti si spomenula da kupujes u Brojleru gdje se oni nalaze i jesu li oni sigurni?
Mi smo jutros prvi put probali krusku. Skuhala sam je malo i izmiksala, bila je previse tecna ali nekako volim prvi put sve prokuhati pa tako i vocke...sve je popapao sto sam mu odvojila, a za drugi medjuobork opet kruska ali je mislila malo pomjesati sa rizom....
ja kupujem u brojleru na grbavici, na pijaci u trznici, al za mene i mm, lani jos nisam davala. kazu da su prilicno dobri, mada ipak ima razlike izmedju domaceg pileta kad nabavimo od seljaka i kupovnog
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 12:17:55
teacher75
IZVORNA PORUKA: nikita
IZVORNA PORUKA: teacher75 Što ne nuditi na početku? Izbjegavajte djeci mlađoj od 10 mjeseci pripremati obroke od špinata, repe, cikle ili blitve jer te namirnice mogu sadržavati potencijalno škodljive spojeve iz tla.
A da li je izuzetak ako su blitva i spinat iz baste a ne kupljeni i ako se zna da nisu pospani nicim?
naravno da je to izuzetak. ja sam ipak davala i kupovni spinat al jako malo kolicinski i dobro sam ga oprala, jer nemam nigdje domaceg pri ruci. al bolje je izbjegavati. spinat se daje jako malo, recimo ja sam ga isitnila i dodala sa ostalim povrcem samo mozda pola sake, kad se skuhao, skupio se i bila je mozda jedna kasika. al to je sasvim dovoljno, ne smije se davati spinat u velikoj kolicini bebama. blitva moze i vise...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.5.2010 12:19:38
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla
pa cekaj, ja njemu necu dati meso, ne jos...samo onu mesnu vodu..jel to smijem od tog mesa? sta mislis?
ne znam draga, ja sam pravila temeljac od telece koljenice al ipak je moja lana starija. kad ovo pojede napravicu od domace koke, nabavila prije par dana, ceka u zamrzivacu