Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.5.2010 22:30:57
niki83
nama je pedijatrica rekla u 8.om mjesecu, znaci s navrsenih 7..ali eto ja sam prosle sedmice dala prvi put zumance..imala je 7,5mj i hvala Bogu bez reakcije..a nastranu to sto joj i nije bas favorit probali smo mi i piletinu (perutnina ptuj..valjda se nismo otrovali) i probali smo teletinu,,sad cemo jos malo na teletini biti, pa onda mlada junetina..itd
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.5.2010 22:38:20
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
teacher za prve kašice sa temeljcem boje da kreneš sa piletinom i puretinom...teletina može biti prejaka malenoj pa da je porjera. Piletina nemora biti od nekoga porvjerenog domaća...imaš u Brojleru svaki dan svježu piletinu...ja kupujem već dugo kod njih.
evo jede vec 3. dan na telecem temeljcu i nije imala nikakvih problema sa probavom. al sta cu sad kad sam joj napravila ovo, necu sve baciti... bas sam popunila svekutije za led, imam rezerve za najmanje narednih mjesec dana a sto se ice mesa, necu joj puno dati, samo mali komadicp omijesati sa povrcem. mi smo culi bas suprotnu pricu od pedijatra- nikako piletina jer je sumnjivog porijekla, samo teletina!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.5.2010 22:39:52
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
teacher za prve kašice sa temeljcem boje da kreneš sa piletinom i puretinom...teletina može biti prejaka malenoj pa da je porjera. Piletina nemora biti od nekoga porvjerenog domaća...imaš u Brojleru svaki dan svježu piletinu...ja kupujem već dugo kod njih.
ija redovno kupujem u Brojleru- nigdje drugo ni ne kupujem pietinu, al mi je oopet ogromna razlika kad nabavim bas domace od seljaka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.5.2010 22:41:48
teacher75
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: teacher75
sutra cu joj izmixati malo teletine, prvi put i pomijesati sa vocem.
kako pomjesati (za mene) neobicnu kombinaciju?
hahahahaha, mislila sam na povrce. lapsus lingue, al u egzoticnim zemljama to ide bez problema, hehheeh, i ja sam cak jela piletinu sa kokosom i svidjelo mi se
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.5.2010 22:42:53
salmy
sutra cu joj izmixati malo teletine, prvi put i pomijesati sa vocem.
kako pomjesati (za mene) neobicnu kombinaciju?
hahahahaha, mislila sam na povrce. lapsus lingue, al u egzoticnim zemljama to ide bez problema, hehheeh, i ja sam cak jela piletinu sa kokosom i svidjelo mi se
hahahhah vec sam se zamislila sutra kako to miksam!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.5.2010 22:53:55
leona81
ma i mama mi kaze ovaj lik ima sad pilice i jos narednih mjesec valjda...a ne smije se zamrznuti sada pa odmrzavati pa ponovo zamrzavati npr temeljac...tako da cu sad dok jos ima on ove piletine praviti to...stvarno se osjeti razlika ogromna i u okusu i u mirisu, ma cak i u izgledu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.5.2010 23:31:09
mama Nataša
mi meso još nismo počeli al supice redovito jedemo, jogurt smo probali neki dan i ide sve bez problema, malo kruha mu dajem, samo po par mrvica i isto ne vidim nikakvu lošu reakciju kupila sam i heljdu i samo je jednom skuhala i dala mu malo, iskreno više mi je i dodijalo kuhanje, non stop sam za šporetom, treba mi paaauuuuzzzzaaaaa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 16:36:20
salmy
Mene zanima kako dajete griz! Na uputstvu pise neka bezveze kombinacija,nesto kao 3dc mlijeka sa 2 kasike griza! ja sam nekako iskombinovala bebiju i popio je! kuhala sam ga 2-3 min,nekako mi je jedva prolazilo kroz dudu( avent sa dvije rupice) Mozda se daje na kasikicu sad sam skroz zbunjena! ako neka od Vas ima iskustva bila bih zahvalna
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 16:51:30
mala86
ja ga jos nikad nisam pravila a stoji na mikrovalnoj da me podsjeti,ali ja nikad
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 16:53:57
dafri
Mene zanima kako dajete griz! Na uputstvu pise neka bezveze kombinacija,nesto kao 3dc mlijeka sa 2 kasike griza! ja sam nekako iskombinovala bebiju i popio je! kuhala sam ga 2-3 min,nekako mi je jedva prolazilo kroz dudu( avent sa dvije rupice) Mozda se daje na kasikicu sad sam skroz zbunjena! ako neka od Vas ima iskustva bila bih zahvalna
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.5.2010 18:41:34
niki83
joj blago vama, ne znam kako se odlucite za to kravlje mlijeko..ja sam odlucila sto duze budem mogla bez njega...mislim dok doji..ili barem kad navrsi godinicu danas smo pojele pola zumanceta pa poslije breskvu, pa pile caj od sljeza, pa mama skuhala pilece krilce sa mrkvicom i graskom (grasak prvi put)..i opet cemo nadam se nesto za veceru..ali da napomenem sve je ovo u malim kolicinama..zato jedemo cesce