|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.5.2010 23:26:16   
Niina
e, drage nase mamice da se i mi prijavimo..sada nam je punih 5 mjeseci i pocele smo sa uvodjenjem hrane mimo mlijeka.
Od ponedjeljka dajem jabuku sokic. Moram priznati, da kada sam joj dala prvi put nije ni malo bila odusevljena ukusom ali danas je vec bolje mada soka ima svuda vise nego u njenim ustima i naravno hoce ona kasiku :)

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 4926
20.5.2010 11:58:29   
anidla
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

IZVORNA PORUKA: anidla
sve sto vidimu hippovim teglicama sta miksaju, miksacu i ja, al na domaci nacin 

e ovo je super ideja, da se malo proširi jelovnik i promijene kombinacije, čovjek se nekako zatvori u krug kad ispuca prvih par kombinacija i onda imam utisak da svaki treći, četvrti dan vrtim sve jovo nanovouser posted image

pa sve namirnice su nam dostupne, i mame koje su kod kuce ne vidim razloga zasto ne bismo pravile ono sto pravi Hipp user posted image ja otisla neki dan u Mercator i fino papir u ruke i sve popisala koji uzrast sta jede iz koje teglice user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 4927
20.5.2010 12:59:45   
Niina
Anidla mozes li sa nama podijeliti taj spisak hrane, licno ja sam u svemu nova pa bih ti bila jako zahvalna na tome :))

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4928
20.5.2010 13:05:07   
faris06
I ja sam gledala te hipove kasice sa prvim djetetom i tako se orjentisala, ali sa Henom malo vise pazim jer je imala sa 2 mjeseca urtikariju pa sam obazriva  pri uvodjenju nove hrane. Kod hipa recimo u mladom povrcu koje ide od 4 ili 5 mjeseci nisam sigurna ima i karfiol, malo rano zar ne. Ili sa 5 mjeseci imas mesne kasice. A i kad sve hipove isprobas opet ti to dodje svaki 4 dan maltene isto.

Dva mala Indijanca

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4929
20.5.2010 13:09:14   
anidla
pa nesto ja dodam a nesto oduzmem u sastavu  hippovih teglica user posted image meso naravno ne pravim a ni karfiol...ali evo hocu da vidim kako ce reagovati na brokulu user posted image  

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 4930
20.5.2010 13:10:18   
faris06
Jedno pitanje, posto smo krenuli od neki dan( sa punih 9 mj.) i sa mlijecnim proizvodima  ja ne znam recimo koji sir da joj dam, ili mozda malo pavlakice staviti u povrce. Jucer sam, stavila u povrce malo ABC sira i ona je smazala sve , cak je i plakala  kad je tanjir ostao prazan. Ali ABC sir sadrzi i so, pa sam u dilemi, znam malu kolicinu ali. Ima li ko kakvu ideju sta mogu jos?

Dva mala Indijanca

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 4931
20.5.2010 13:12:51   
faris06
Ma brokula je njima super ukusna mislim, Hena je obozava. Ja sam do neki dan imala domacu u zamrzivacu, a sad sam kupila ledovu carsku mjesavinu i to kuhamo. Obicno idem brokula + riza. Meni pravo  bljutavop , ali moja smizla super  to pojede.

Dva mala Indijanca

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 4932
20.5.2010 13:13:55   
bebacha
mozes joj stavit pavlaku,sir a ja sam u tom uzrastu pocela davat Abc i danas ga voli pravo.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 4933
20.5.2010 18:29:47   
Anoniman
da vas nesto pitam posto idu ljepsi dani vise ce se vani provoditi i setati.
Kad idete van na duze setnje nositeli flasu ili vocne kasice
Ili ako idete u vikendicu na citav dan sta nosite nemojte mi spominjat AD.user posted image
Pitam jer sad,kad budu ljepsi dani icemo na vikendicu,.A.nece da jede flasu dok nezaspi eto takav je..
Dali bi mu bile dovolje recimo ima do podne 2 flase po 150ml.
I sad da sledeca 2.obroka dam jedno voce,,a drugo povrce ili obrnuto
To moze zamjeniti flasu
Flasu ce dobit navecer znaci taj dan bi ga,ispalo 3 do minimalo 4 flase opet vise 3.
Sta mislite jel o.k.
Neuspavljuje mi ga sa negdje jer je nemoguca,misija sto cu dzaba kad ce ustat za 15minuser posted image
A da nosim ad.nije lako jer ja dajem na rizinoj sluzi hapu nema sanse

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 4934
20.5.2010 18:34:58   
Mya_81 RR
Faris, mi jedemo Meggle svježi sir...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4935
20.5.2010 18:36:31   
Mya_81 RR
Felix, mi preko dana uopće ne pijemo mlijeko....ima bočicu prije spavanaj i bočicu tijekom noći...preko dana jede isključivo GH s tim da ima jedan ili dva mliječna obroka (znači nešto sa kravljim mlijekom ili jogurtom, sirom i pavlakom)...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4936
20.5.2010 18:57:28   
Emica_sa
Ja uopce ne pratim tablice nego mu dajem onako na svoju ruku,povrce,jer mislim da su te tablice stvarno pretjerivanje.Moj sin ce uskoro imati 7 mjeseci i nije neki ljubitelj povrca,ali ja ga forsiram i polako uspijevam mu nametnuti.Voce skoro svako koje je probao voli,a posebno krusku i bananu.Neki dan sam jela smoki i on u plac hoce i on da jede i ja mu dala,ma jede ko veliki user posted image .Jednom prije sam razgovarala sa jednom starom pedijatricom koja je sada u penziji o ishrani beba i o tome da li da mu ja pravim ili da kupujem kasice i kaze ona meni ako mozes kupuj jer te kasice imaju svoje vrijednosti,a danas u nas i nema kupiti zdravog povrca jer je sve jako prskano,tako da mu nesto napravim ali vecinu kasica kupim posebno vocne,njih sve kupujem..user posted image

Neposredna veza do poruke: 4937
20.5.2010 19:05:00   
koka i po
Ja uopce ne pratim tablice nego mu dajem onako na svoju ruku,povrce,jer mislim da su te tablice stvarno pretjerivanje

Isto radim kao i ti.Takođe mislim da su tablice pretjerivanje.Samo vodim računa o uvođenju suhomesnatih proizvoda u bebinu ishranu.Do sada samo probali hrenovke ,salamu i paštetu,naravno ne svaki dan nego onako ponekad za promjenu.I bilo je njammmmmmuser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 4938
20.5.2010 19:07:36   
koka i po
I da naglasim da nebude zabune .Suhomesnate proizvode smo probali kad smo napunili godinu dana.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4939
20.5.2010 19:58:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Felix, mi preko dana uopće ne pijemo mlijeko....ima bočicu prije spavanaj i bočicu tijekom noći...preko dana jede isključivo GH s tim da ima jedan ili dva mliječna obroka (znači nešto sa kravljim mlijekom ili jogurtom, sirom i pavlakom)...
user posted image user posted image user posted image aman zeno djesi mi prije da to kazes slomi se podani da mu dam flasu.A i primejtila sam da anel voli vise slanu hranu i jede ju vise preko dana.Otkako jede gh.vise samo kakiuser posted image izadje iz pempe sve .Svaki put moram ka tuto,kompleto menjatuser posted image a kaka je za pohvalituser posted image user posted image zuta kako jede gh.takodje
Hvala od srca ja se brinila kontam treba ko fol imati 4 flasa
A vidim nemora
Ima i anel 2.obroka s mlijecnim proizv.kajmak,sir,cokolino s krav..mlekom
ABC.sir
uglavnom unosi i mlijeka
Joj hvala ti puno
bas si me obradovala

Neposredna veza do poruke: 4940
20.5.2010 20:04:53   
Anoniman
tako da mu nesto napravim ali vecinu kasica kupim posebno vocne,njih sve kupujem..

ovako je i kod nas esmice.Vecinom kupujem kasice a hb.voli sve i slane i vocne od bilo cega da su,meso ili sta ja znamuser posted image

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 4941
20.5.2010 22:09:41   
leona81
mama mi je kupila piletinu od jednog covjeka koji ih sam uzgaja, dakle provjerena...i pravila sam joj supicu pa zamrznula, nesto u ono za led a nesto u vece posudice, one sterilne za urin...cure hvala na savjetima...ja sam mislila krenuti uskoro s kasicama na mesnoj vodi...posto smo mi krenuli sa dohranom sa 4,5 mj a sad nam je punih 6 mj, nije prerano? negdje pise sa 7 a negdje sa 8 mj? 

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4942
20.5.2010 22:16:40   
anidla
leona, nama je pedijatrica rekla sad kad smo bili na kontroli da uvedemo taj temeljac od mesa u kasice...najbolja je puretina i piletina....a mi smo krenuli sa cvrstom hranom sa punih 6 mjeseci, tako da ne vidim razloga zasto ti ne bi mogla vec sutra poceti...njamiiiiiiiiiii user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4943
20.5.2010 22:22:14   
niki83
ma joj leona ne zamaraj se toliko..nije ta mesna voda nista strasno..samo joj bude jos uskusnije povrce, a i malo jaca hrana..valjda razumijes na sto mislim
mi smo danas kuhali rizu i karfiol na mesnoj vodi i na kraju u to ubacili pola zumanceta i kasicicu pavlake..ispalo je super, ali je pojela samo polovinu one svoje mjere..
doduse bolje je dojila..i tako dodjemo opet na istouser posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4944
20.5.2010 22:23:19   
anidla
a koja je mjera? ne kontam ja to user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4945
20.5.2010 22:23:32   
teacher75

leona, nama je pedijatrica rekla sad kad smo bili na kontroli da uvedemo taj temeljac od mesa u kasice...najbolja je puretina i piletina....a mi smo krenuli sa cvrstom hranom sa punih ' mjeseci, tako da ne vidim razloga zasto ti ne bi mogla vec sutra poceti...njamiiiiiiiiiii user posted image

mi smo poceli prekjuce sa temeljcem ali od telece koljenice. buduci da nisam imala domace pile, nekako mi je bilo sigurnije napraviti od teletine. ispalo je toga jako puno, napunila nekoliko kutija za led i ostalo jos nama za supe za par dana user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4946
20.5.2010 22:25:46   
Hanady RR
teacher za prve kašice sa temeljcem boje da kreneš sa piletinom i puretinom...teletina može biti prejaka malenoj pa da je porjera. Piletina nemora biti od nekoga porvjerenog domaća...imaš u Brojleru svaki dan svježu piletinu...ja kupujem već dugo kod njih. 

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 4947
20.5.2010 22:25:47   
niki83

a koja je mjera? ne kontam ja to user posted image

user posted image ma ona ima svoju mjeru otprilike 120ml gh pojede, tj. ona mala teglica user posted image

N&N

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4948
20.5.2010 22:26:26   
teacher75
a jaje jos nismo uveli, vidim da je niki83 vec uvela zumance, ali u tabeli pise tek u 9. mjesecuuser posted image sutra cu joj izmixati malo teletine, prvi put i pomijesati sa vocem. teletina moze u 8. mjesecu, tako da je taman sad vrijeme da probamo. piletinu i puretinu jos nismo, mada smo mogli i to do sada...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 4949
20.5.2010 22:29:44   
anidla
i nama je doktorica rekla prvo puretina ili piletina, nikako ostalo meso...mislim mi cemo tek prvo samo temeljac pa onda nekad i meso...

niki, a-ha, ta mjera user posted image moram kupiti jednu teglicu user posted image

Neposredna veza do poruke: 4950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  196 197 [198] 199 200   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *