|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  174 175 [176] 177 178   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
18.4.2010 19:48:35   
myb@by

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: myb@by

Moja A pojede cijelu bananu pomjesanu sa cijelom kruskom.Nju banana fino otvori user posted image user posted image user posted image

mozda je otvori kruska a ne banana, jer je poznato da kruska otvara. a evo moju lanu nista trenutno ne otvara!

nju otvori banana jer sam ja svaku vocku pojedinacno uvodila i to pratila.A je samo mrkva zatvorila i to samo na pocetku dohrane.Sad je hB nista ne zatvara.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4376
18.4.2010 19:54:05   
teacher75

Moja A pojede cijelu bananu pomjesanu sa cijelom kruskom.Nju banana fino otvori user posted image user posted image user posted image

mozda je otvori kruska a ne banana, jer je poznato da kruska otvara. a evo moju lanu nista trenutno ne otvara!

nju otvori banana jer sam ja svaku vocku pojedinacno uvodila i to pratila.A je samo mrkva zatvorila i to samo na pocetku dohrane.Sad je hB nista ne zatvara.

blago tebi, ja ne mogu nista upratiti, jer je u pocetku sve bilo ok, a sad ponekad sve super a ponekad zatvori sta god da pojede, nema nikakvih pravilauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4377
18.4.2010 20:20:04   
myb@by
Ja mislim da ce se to vremenom sve dovesti u red.Kad je A imala taj zatvor mm nije dao jedno vrijeme ista da joj dajem.15 dana je samo dojila.Eh sad A je tada imala oko 4,5 mjeseci pa sam ja mogla mirno da je samo dojim.Tebi je malo sada drugacija situacija ipak je ona sada velika i samo dojenje joj mozda nije dovoljno.Jesi li probala sa onim nekim hippovim cajem za probavu,kazu da je efikasan.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 4378
18.4.2010 20:39:58   
koka i po
A jeli dojiš ili daješ AD?

Neposredna veza do poruke: 4379
18.4.2010 21:09:09   
teacher75

Ja mislim da ce se to vremenom sve dovesti u red.Kad je A imala taj zatvor mm nije dao jedno vrijeme ista da joj dajem.15 dana je samo dojila.Eh sad A je tada imala oko 4,5 mjeseci pa sam ja mogla mirno da je samo dojim.Tebi je malo sada drugacija situacija ipak je ona sada velika i samo dojenje joj mozda nije dovoljno.Jesi li probala sa onim nekim hippovim cajem za probavu,kazu da je efikasan.

pokusala sam al nece da pije iz flasice a iz kasikice isto ide slabo, vise joj curi niz bradu nego u usta, tako da slabo pije tekucinu, kupila sam joj i flasicu sa kljunom za navikavanje na flasicu al i to slabo, vise je grize nego sto ista popije

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4380
18.4.2010 23:10:09   
škorpija
IZVORNA PORUKA: škorpija

mi smo danas ručkili špagete bolonjez , fakat nam nije više mjesto a ovoj temi

a koliko on toga pojede i kako zvace? da li ih tamani bas onako u izvornom obliku ili mu ih malo shonfoniras (isjeckas, izgnjecis i sl. )

pa pojede možda oko 100-150 ml, toliko bude u onoj njegovoj posudici, a prije nego što mu dam, istinim mu viljuškom tjesteninu na sitne komadiće. a ima 5 zubića i fino žvače, i što mi je čudno sve dobro jede osim jabuke, koliko god da mu dam mali komadić u ruku on se zadavi jabukomuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 4381
18.4.2010 23:12:29   
myb@by

pokusala sam al nece da pije iz flasice a iz kasikice isto ide slabo, vise joj curi niz bradu nego u usta, tako da slabo pije tekucinu, kupila sam joj i flasicu sa kljunom za navikavanje na flasicu al i to slabo, vise je grize nego sto ista popije

Onda fakat ne znam sta bi ti jos preporucila.Uglavnom sve je to normalno jer probava kod njih jos uvijek nije regulisana.

Neposredna veza do poruke: 4382
18.4.2010 23:16:01   
Anoniman
pocahontas, ma napravim mu ja rijetku puru (mada se i ona nakon isvjesnog vremena stvrdne) ali, ne ide pa ne ide! 
Ma hajde vikendom mi i nije problem ali sta cu radnim danima user posted image  (posto ja teti sve ostavljam spremno sta ce mu dati). Ma borba je oko dorucka prava a nesto mi vala voce vise nije za dorucka user posted image  Jos malo, sto Mya kaze dok probamo citavo jaje pa ce valjda biti bolje.... 

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 4383
18.4.2010 23:18:13   
škorpija
i moj mrzi puru, a ja sam skontala da ću isprintati recepte za bebe sa RR i ostaviti teti i namirnice joj kupiti sve, pa bogami neka ona kuhauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4384
18.4.2010 23:21:18   
Anoniman
Ne mogu ja nikako da premostim sama sa sobom da mu neko drugi kuha a pogotovo ova nasa biserka. Inace je odlicna samo za cuvanja user posted image , ostalo....... ne svidja mi se ..... ni sa njenom higijenom bas nisam na cisto tako da kuhanje odpada!!! Ma ja sam paranoicna blentaca user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 4385
19.4.2010 9:59:59   
niki83
IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo jutros probali prvo povrce, brokuli s rizom od hippa i ne svidja joj se nikako...probala sam dodati zrnce soli ali ni tako joj se ne svidja tako da ni do toga nije...mrkvu je vec jela i ona joj je super, i sama i s jabukom al ovo prvi put da se desilo da odbija hranu i da joj se povraca? pojela je jedva par kasikica... nadam se da ce biti bolje s ostalim vrstama povrca...sutra cemo jos probati ovu kasicu a onda krompir...

a da mozda probas sama joj skuhati to isto..brokulu i rizu..ne trebas ni so stavljati ako neces..sigurno ce pojesti vise i svidjet ce joj se..jer te "slane" gotove kasice su stvarno neukusne.. ja sam isto jednom probala dati krompir i tikvicu gotovu..ma nema sanse..sad to tako lijepo rucki kad joj ja napravim..user posted image

neko je gore spominjao da je za otvaranje stolice dobra kruska..kod nas se pokazalo sasvim suprotno, kruska je prilicno teska za stomacic..ali eto kombinacija kuhane suhe sljive i marelice je definitivno pun pogodak

leona probaj davati voce ujutro a povrce poslije podne..kazu da je voce isto malo teze probaviti bebama pa se preporucuje davati ga u prijepodnevnim satima

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4386
19.4.2010 10:15:47   
Sonja

IZVORNA PORUKA: niki83

neko je gore spominjao da je za otvaranje stolice dobra kruska..kod nas se pokazalo sasvim suprotno, kruska je prilicno teska za stomacic..a

naravno da je kruska teska i ona bas zatvara...kao i banana

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4387
19.4.2010 10:22:05   
niki83
da, ja sam se u to uvjerila

N&N

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 4388
19.4.2010 10:34:04   
teacher75
onda je lanu kruska zatvorila user posted image a svi mi pricali da otvara. jutros se bas namucila i brabonjakuser posted image dala joj hippovu kasicu od sljive pa da vidimo hoce li to pomoci, mada joj se nije svidjelo i nije puno pojela

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4389
19.4.2010 11:41:10   
leona81
jutros pojela sve sto je ostalo od jucer brokulu i rizu? svasta a povrce dajem samo dok ne probamo sve ujutru pa cu kasnije prebaciti voce ujutru a popodne povrce...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 4390
19.4.2010 14:26:21   
niki83
ja imam pitanje u vezi sa tjesteninom bez jaja.. znam da sam citala kako na toj pise da je BEZ JAJA, ali me zanima sta pise u sastavu da sadrzi? ja sam danas pronasla neku na kojoj pise da je sastav samo psenica (brasno) i voda..da li sad mogu smatrati da je bez jajauser posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4391
19.4.2010 14:36:41   
Atarka
Ja svom malenom uglavnom dajem povrce oko podne, a navecer voce. Nisam primijetila da mu smeta, a ako pogledate Hippove kasice za laku noc, vidjecete da su sve sa vocem.
Teacher, kupovna hipp sljiva nama nikad nije pomogla za stolicu. Hajde probaj skuhati sljive i marelice, 100% rezultat. Niki i ja smo isprobale na svojim bebama. Ja licno sumnjam da su Lanu zatvorile rizine pahuljice, sto si prije spominjala. Pa koje joj pahuljice sad dajes? Probaj Lino riza kukuruz. Stvarno mi je zao curice da se pati. Nista te ne kosta da probas.

30.09.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4392
19.4.2010 14:36:56   
teacher75
izgleda da hippova kasica od sljiva zaista djeluje. pokakila je od jutros 2 cevapa user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4393
19.4.2010 14:38:42   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Atarka

Ja svom malenom uglavnom dajem povrce oko podne, a navecer voce. Nisam primijetila da mu smeta, a ako pogledate Hippove kasice za laku noc, vidjecete da su sve sa vocem.
Teacher, kupovna hipp sljiva nama nikad nije pomogla za stolicu. Hajde probaj skuhati sljive i marelice, 100% rezultat. Niki i ja smo isprobale na svojim bebama. Ja licno sumnjam da su Lanu zatvorile rizine pahuljice, sto si prije spominjala. Pa koje joj pahuljice sad dajes? Probaj Lino riza kukuruz. Stvarno mi je zao curice da se pati. Nista te ne kosta da probas.

ne dajem joj vise nikakve pahuljice, samo voce i povrce

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4394
19.4.2010 14:42:00   
Atarka
Ali opet joj je cvrsta stolica, kako sam shvatila. Kako hoces, ali po mom misljenju bi trebala dalje isprobavati pahuljice. A koje si joj davala, ne sjecam se od ranije? Neke u sastavu imaju ad mlijeko pa je mozda i od toga.

30.09.2009

Neposredna veza do poruke: 4395
19.4.2010 14:47:02   
teacher75

Ali opet joj je cvrsta stolica, kako sam shvatila. Kako hoces, ali po mom misljenju bi trebala dalje isprobavati pahuljice. A koje si joj davala, ne sjecam se od ranije? Neke u sastavu imaju ad mlijeko pa je mozda i od toga.

nestle rizine pahuljice a nemaju AD, pravila sam sa vodom od povrca i malo izmuzla svog mlijeka. a sada ne znam sta joj je ucinilo stolicu tvrdom (jela je od cetvrtka krusku, jabuku, krompir, tikvicu, sljivu i hippovu kasicu brokula i riza-al to samo juce i prekjuce, a zatvor je bio od cetvrtka). ma bitno je da krene, valjda ce biti bolje kasnije

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4396
19.4.2010 15:07:20   
Atarka
Ma ja mislim da je to svakako zbog navikavanja probavnog sistema na drugu vrstu hrane i ako je ona malo osjetljivija, sta god novo da joj uvedes moze tako reagovati. Da bi joj se crijeva navikla, treba davati pomalo to sto mislis da je zatvorilo i ne izbacivati nista, osim ako je u pitanju alergija (sto ocito nije, hB).  Usput, ja svome nikada ne dajem samo voce, uvijek umijesam pahuljice i stolica mu rijetko kad bude tvrda. Probaj joj jedino malo vise dodavati tekucine, vode ili caja uz obrok. Ali, ti ipak znas najbolje, ovo je samo moje misljenje.

30.09.2009

Neposredna veza do poruke: 4397
19.4.2010 15:13:14   
teacher75

Ma ja mislim da je to svakako zbog navikavanja probavnog sistema na drugu vrstu hrane i ako je ona malo osjetljivija, sta god novo da joj uvedes moze tako reagovati. Da bi joj se crijeva navikla, treba davati pomalo to sto mislis da je zatvorilo i ne izbacivati nista, osim ako je u pitanju alergija (sto ocito nije, hB).  Usput, ja svome nikada ne dajem samo voce, uvijek umijesam pahuljice i stolica mu rijetko kad bude tvrda. Probaj joj jedino malo vise dodavati tekucine, vode ili caja uz obrok. Ali, ti ipak znas najbolje, ovo je samo moje misljenje.

dajem joj pomalo razblazeni hipp caj za probavu, al je problem sto ne zna da pije pa vise tece niz bradu nego sto popije, al valjda bar pomalo proguta

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4398
19.4.2010 15:18:13   
koka i po
Jesi li probala sa zasladjenom kamilicm?Mom malom to uvijek pomogne.A kad sam pitala kakvo mlijeko joj daješ mislila sam da daješ AD.Ja kad sam perestala dojiti i prešla na AD stolica je bila tvrda i imao je zatvor.E sada je problem postao sa kravljim mlijekom ,ista stvar.I dalje dajem AD.Ne mogu ga gledati da se pati.

Neposredna veza do poruke: 4399
19.4.2010 15:21:12   
teacher75
IZVORNA PORUKA: koka i po

Jesi li probala sa zasladjenom kamilicm?Mom malom to uvijek pomogne.A kad sam pitala kakvo mlijeko joj daješ mislila sam da daješ AD.Ja kad sam perestala dojiti i prešla na AD stolica je bila tvrda i imao je zatvor.E sada je problem postao sa kravljim mlijekom ,ista stvar.I dalje dajem AD.Ne mogu ga gledati da se pati.

necu jos da joj uvodim secer u ishranu, mada sam vidjela da u hippovoj kasici od sljiva ima i secera. drago mi je da je odcepilo, nek je pocela da kaki pa kakogod, valjda ce se popraviti. danas cu joj za rucak napraviti tikvicu i dodati maslinovog ulja, a sutra ujutro opet hippovu sljivu pa ce se valjda normalizirati

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  174 175 [176] 177 178   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  174 175 [176] 177 178   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *