Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 23:09:03
teacher75
IZVORNA PORUKA: frenkoza
onda da mu skuham mozda s ovim carskim povrcem i izmiksam, a izbacim mrkvu... a jel smijem tjesteninu i piletinu ili je prerano??? joj ja nikako da se organizujem i da se uhodam
ja nisam jos pocela sa piletinom jer idem po tabeli a preporucuje se u 7.mjesecu, pa cu poceti uskoro dok probam ovo voce i povrce, polako. a tjestenina jos nije pozeljna
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 23:09:27
myb@by
onda da mu skuham mozda s ovim carskim povrcem i izmiksam, a izbacim mrkvu... a jel smijem tjesteninu i piletinu ili je prerano??? joj ja nikako da se organizujem i da se uhodam
Nama je 6,5 mjeseci i ja bebi dajem i piletinu i tjesteninu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 23:10:00
noaa
enisa dorucak mi je i sad najzeznutiji obrok ja sam u tom periodu uvela lino proizvode,griz,pa bi odvojila zumanjce i dodala malo mlijeka i to joj isprzila na maslacu dodala malo sredine kruha i ona bi to pojela
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 23:21:36
Anoniman
E bas tako, najgori mi je dorucak ma dajem i ja njemu nekad lino i babylove proizvode al ne mogu stalno. E vidis nisam nikad tako probala da mu napravim zumance, hvalaaaa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 23:26:00
noaa
IZVORNA PORUKA: enisa_sara
E bas tako, najgori mi je dorucak ma dajem i ja njemu nekad lino i babylove proizvode al ne mogu stalno. E vidis nisam nikad tako probala da mu napravim zumance, hvalaaaa
mozes u to i malo abc sira ili milerama ubaciti dok se przi
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 8:38:17
pocahontas
enisa, mozda benjo nece da jede sir i puru jer mu je mozda pregusto tj. ljepljiva smjesa pa mu se zakači za nepce i tjera ga na povracanje ? kod nas je bar to slucaj pa cak i kada keksolino ne napravim onako malo rijedju smjesu...tako i puru pravim (jest da nisam odavno )..dodam malo vise ad mlijeka i zumance i sve u blender tako da to bude jedna fina masa bas kao za palacinke tečno ...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 8:41:31
Mya_81 RR
Enisa, ja sam problem doručka riješila tako da joj dajem ili samo mliječni obrok (sir, pavlaka i jogurt s malo kruha) ili voćno-mliječni obrok (voćni jogurt koji sama izmiksam ili banana s mlijekom i keksom). Uvijek se s ovim vrtim u krug dok ne počne jesti baš cijelo jaje, onda će nam se meni malo proširiti. Mi ne volimo lina i slične proizvode...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 11:02:42
niki83
mi smo jucer ubacili i malo abc sira u kasicu s tikvicom i krompirom i vidjelo joj se, fino je ruckila vi koje se mucite sa stolicom probajte skuhati suhe sljive i one suhe marelice iz dm-a..ta kasica ce vam sigurno pomoci..kod nas je neki dan bilo pravo otvaranje od nje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 11:27:05
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83
mi smo jucer ubacili i malo abc sira u kasicu s tikvicom i krompirom i vidjelo joj se, fino je ruckila vi koje se mucite sa stolicom probajte skuhati suhe sljive i one suhe marelice iz dm-a..ta kasica ce vam sigurno pomoci..kod nas je neki dan bilo pravo otvaranje od nje
eh, ja joj juce ujutros skuhala suhe sljive, pa opet jutros i jos dodala i krusku koja isto otvara i jos nista
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 12:13:16
leona81
mi smo jutros probali prvo povrce, brokuli s rizom od hippa i ne svidja joj se nikako...probala sam dodati zrnce soli ali ni tako joj se ne svidja tako da ni do toga nije...mrkvu je vec jela i ona joj je super, i sama i s jabukom al ovo prvi put da se desilo da odbija hranu i da joj se povraca? pojela je jedva par kasikica... nadam se da ce biti bolje s ostalim vrstama povrca...sutra cemo jos probati ovu kasicu a onda krompir...
a teacher i moja beba je kakila nakon 3 dana i evo sad cekamo opet drugi dan izgleda da to tako treba nakon dohrane biti?
jel ok da joj dajem sad povrce ujutru oko 11 a voce nekad popodne? pokusavam joj napraviti neki red jer su dosad svi pokusaji propali...probudila sam je u 15 do 9 pa je dojila, pa sam joj dala oko pola 11 to povrce pa je nesto brljala i kasnije dojila ali malo, i sad je zaspala u 12...pustit cu je da spava sat i izmoriti je cijeli dan, pa voce pa popodnevni san mozda sat, pa predvecer kupanje i nadam se da cemo barem jednu noc imati normalnu jer ja bukvalno ne spavam nikako, ona se budi non stop a ne zaspi prije 12, 1...uzas
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 16:36:26
Atarka
Neki dan sam svom misuru dala hipp kasicu od brokule i rize i iznenadila sam se sto mu se dopala, jer inace slabije voli povrce. Danas sam mu skuhala krompiric, mrkvicu, malo teletine i ubacila komadic tikve (stambolije). Meso sam izvadila, a ostatak smiksala i sve je pojeo . Prosene pahuljice ne voli, puno ga nadimaju izgleda.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 16:37:44
lila25
ma on hoce ove kasice sto ja miksam.... spuca on cijelu bananu.... ja je izmiksam ma on to u slast pojede... tako i jabuku.... ali stolica katastrofa... ista mi je jos problem... ja mu dam npr. pojede tu kasicu od cijele jedne jabuke za pola sata on opet gladan... mora on bar 160 ml AD-a spucati... i onda kontam jel to ok??? zar ne bi trebo biti sit???
joj kako citam ove vase postove bas se zbunih sta i koliko davati ne mogu da vjerujem da bebica od 5 mj. moze pojesti odjednom citavu bananu,normalno da ce mu se poremetit stolica...mislim da je to malo previse i prerano...mozda da smanjis kolicinu dok se malo ne navikne stomacic a da i dalje dajes kolicinu ad kao i do sada,jer banana i jabuka ne mogu zamjeniti obrok.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 16:52:43
delly
moja mala ima skoro 9 mj pa joj nedajem cjelu bananu i probam nekoliko dana razmaka imedu da prode bez banane inace je jede ume u ruku i krize ko prava ali nedam joj cijelu bas zbog tog sto od nje bude zastoj . svatko zna svoje .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 19:29:23
leona81
moja pojede cetvrtinu banane svjeze a kasice smo probali njih nece, samo u kombinaciji banana i jabuka...one za laku noc ni pod razno ili sama banana...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 19:34:37
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81
mi smo jutros probali prvo povrce, brokuli s rizom od hippa i ne svidja joj se nikako...probala sam dodati zrnce soli ali ni tako joj se ne svidja tako da ni do toga nije...mrkvu je vec jela i ona joj je super, i sama i s jabukom al ovo prvi put da se desilo da odbija hranu i da joj se povraca? pojela je jedva par kasikica... nadam se da ce biti bolje s ostalim vrstama povrca...sutra cemo jos probati ovu kasicu a onda krompir...
a teacher i moja beba je kakila nakon 3 dana i evo sad cekamo opet drugi dan izgleda da to tako treba nakon dohrane biti?
jel ok da joj dajem sad povrce ujutru oko 11 a voce nekad popodne? pokusavam joj napraviti neki red jer su dosad svi pokusaji propali...probudila sam je u 15 do 9 pa je dojila, pa sam joj dala oko pola 11 to povrce pa je nesto brljala i kasnije dojila ali malo, i sad je zaspala u 12...pustit cu je da spava sat i izmoriti je cijeli dan, pa voce pa popodnevni san mozda sat, pa predvecer kupanje i nadam se da cemo barem jednu noc imati normalnu jer ja bukvalno ne spavam nikako, ona se budi non stop a ne zaspi prije 12, 1...uzas
ni lani se ta brokula izgleda ne svidja, prvi put sam joj juce kupila tu kupovnu kasicu jer nismo bili kuci pa joj nisam stigla nista napraviti i jedva je malo pojela a i danas je vise pojeo siper nego ona. sto me iznenadilo, jutros sam joj skuhala 9 suhih sljiva i citavu veliku krusku i smixala da pojede zbog zatvora i pojela je skoro sve!!!! a jos nije kakila!!! mogu mislit kad odcepi...kupila sam joj hippovu kasicu od sljiva pa da i to probam ujutro, mozda to upali... uh mogu misliti kakvi ce tek bit problemi sa zatvorom kad uvedemo meso kad je ovakva situacija od obicnog voca i povrca!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 19:35:41
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81
moja pojede cetvrtinu banane svjeze a kasice smo probali njih nece, samo u kombinaciji banana i jabuka...one za laku noc ni pod razno ili sama banana...
i lana voli bananu, pojede je mozda trecinu, mogla bi ona jos al joj ja ne dajem zbog stolice. s cim god joj pomijesam bananu, to pojede duplo vise nego samo!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2010 19:39:15
myb@by
Ove povrtne kasice ja pravim sama,kupovne mi imaju neki ostar miris ne bi ih ni ja iskreno jela.Probajte brokulu kombinovati sa krompirom i mrkvicom i u to stavite malo putera.Ja stavim i sekundu mlijeka,Ajsa to pojede u slast.Sve to kuham na mesnoj vodi.