Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.4.2010 17:15:08
teacher75
IZVORNA PORUKA: delilah
to sto se tice hrane da stoji u frizideru 24 sata je istina i meni je pedica rekla , ali sa time da kad skuhamo odma onako vruce odvojimo u posudice i ohladimo u hladnoj vodi i u frizider ,znaci odma hladenje .,.. ja inace skuham svaki njen obrok rjetkost da ostavljam evo jucer sam vise skuhala mesa i povrca pa sam joj i za danas ostavila, voce vec neostavljam jer je fuj okusa kad odstoji
i ja bas tako radim kako si opisala, voce obicno sve i pojede, a obicno ostane malo povrca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.4.2010 17:19:36
teacher75
mi smo jos uvijek na vocu i povrcu, polako, nigdje nam se ne zuri do sada sam sve kuhala a jutros smo prvi put ruckali jabuku i krusku svjezu, iscjedjenu u sokovniku, a ono cvrsto sto je ostalo sam pomijesala sa sokicem i prilicno puno je popapala. za rucak je bila tikvica. hvala bogu, sve fino jede i napreduje...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.4.2010 19:32:30
leona81
mi smo danas probali marelicu, i to cemo jos 2 dana pa prelazimo na breskvu i zavrsavamo s vocem...svakako punimo 5 mj za 2 dana pa uskoro krecemo i s povrcem:)
jedno pitanje, kada beba smije borovnice...na hippovim borovnicama na jabuci pise od 5 mj?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.4.2010 23:32:02
megi
Teacher pecene jabuke su stvarno ukusne, a ne moras posebno ukljucivati rernu nego je stavi kad nesto peces, ja sam adni pekla tako sto je stavim u foliju dobro zamotam i u neki tanjiric sto moze u rernu peces nekih 20 min mozda na 180, vidjeces ona bude sva mekana, pusti sokove i adna je stvarno voli, voli i mama pa nekad ispecem i koju viska kad sam skontala da adna nista nece da mi ostavi
a mi smo danas pravili povrce mrkvu tikvicu krompir i proso na temeljcu od telece koljenice i nije nam ovo prvi put da jedemo ali se curi nesto nije dopalo, medjutim kad sam joj pocela davati sa jogurtom sve je pojela, prolopovila se i ona
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.4.2010 0:07:50
myb@by
Moram ija probati tu pecenu jabuku. Mi smo danas za dorucak jeli krusku i sljivu pomjesanu sa grizom. Za rucak smo jeli mix od krompira,mrkve,blitve,karfiola i pileceg krilca. Za veceru je bio griz. Pored toga smo cijeli dan dojili.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 21:52:26
frenkoza
eh meni je stvarno vrijeme da se ukljucim u ovu temu.... malo mi je nezgodno citati sad sve od pocetka, jer ima toga mnogo....
ja sam bebiju pocela nesto po malo davati.... ali njemu se odmah stolica poremeti, nema je po 2 dana onda je stvarno tvrda... davala sam mu jabukicu ispasiranu.... davala sam mu bananu.... probavala sam i sa kasicama.... ali strah me uvoditi vise bilo sta jer se bebi stvarno namuci poslije....
inace jede hipp1 Ad... ima nesto malo vise od 5 mjeseci... ja stvarno ne znam s cim da probam
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 21:57:32
teacher75
IZVORNA PORUKA: frenkoza
eh meni je stvarno vrijeme da se ukljucim u ovu temu.... malo mi je nezgodno citati sad sve od pocetka, jer ima toga mnogo....
ja sam bebiju pocela nesto po malo davati.... ali njemu se odmah stolica poremeti, nema je po 2 dana onda je stvarno tvrda... davala sam mu jabukicu ispasiranu.... davala sam mu bananu.... probavala sam i sa kasicama.... ali strah me uvoditi vise bilo sta jer se bebi stvarno namuci poslije....
inace jede hipp1 Ad... ima nesto malo vise od 5 mjeseci... ja stvarno ne znam s cim da probam
probaj kuhanu krusku, hippovu kasicu od sljive ili suhe sljive skuhaj pa ispasiraj, a u kasice sa povrcem dodaji maslinovo ulje. kazu da mrkva i banana zatvaraju a mi smo imali problema i sa rizinim pahuljicama. jabuka i tikvica su se pokazale ok. i lanu cesto muci stolica, valjda se crijeva privikavaju, mislim da je to i normalno na pocetku dohrane
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:02:20
lilith
ma naravno da je normalno...a moras sama pratiti sta bebu zatvara...moju banana otvara...doduse ja sam bananu dala tek u 7,nemam pojma zasto tako kasno...mrkava je zatvarala uvijek...ja nisam davala rizine pahuljic vec obicnu rizu i nije imala problema...ovo sa suhim sljivama ili kasicom nama upali nakon pola sata
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:04:02
frenkoza
kada je jeo bananu to je bio haos.... poceo je da brabonja ko mala koza... od jabuke mu se isto stolica stisla.... od kasica nije imo bas problema sa stolicom, ali nesto bas i nece da ih jede... isto je i sa sokicima i sa vodom... mislim da toj njegovoj stolici dosta doprinosi i to da on nece da pije vodu.... ja mu dajem ali popije kap dvije ostalo sve izbaci... tako da se ustrucavam da mu dajem ikakvu hranu, ali mora se navikavati...
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:07:43
teacher75
kada je jeo bananu to je bio haos.... poceo je da brabonja ko mala koza... od jabuke mu se isto stolica stisla.... od kasica nije imo bas problema sa stolicom, ali nesto bas i nece da ih jede... isto je i sa sokicima i sa vodom... mislim da toj njegovoj stolici dosta doprinosi i to da on nece da pije vodu.... ja mu dajem ali popije kap dvije ostalo sve izbaci... tako da se ustrucavam da mu dajem ikakvu hranu, ali mora se navikavati...
ni lana nece tekucinu jer nece flasu a i iz kasikice joj se sve prosipa. kupila sam joj i flasicu sa kljunom za navikavanje na flasicu, al i to slabo ide... desi se da par dana ima super stolicu, a onda 2-3 dana nista ili brabonjci, muci se, napreze, nervozna, bas grozno a uglavnom vrtim istu hranu danima, pa ne znam ni ja sta je zatvara, evo izbacili smo mrkvu i bananu pa opet nista, a jela sve sto je ok za stolicu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:07:44
frenkoza
davala sam mu ovaj baby rice... hipp-ov... sa AD-om i kasicom od banane... ali toga je ispala hrpa a on je pojeo 5 zalogaja.... nekako ne mogu ni ja da se organizujem i da pocnem svaki dan da mu dajem nesto... nekako nemam hrabrosti.... a i ta me voda brine pravo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:14:00
Lady26
Lani je nana danas miksala jabuku, bananu i mrkvicu i ostalo joj u zdjelici svega 4-5 kasika . mama pojela naravno .... HB jos uvijek nismo imali problema sa stolicom, cak ni poslije babyrice, ni banane....stolica jeste svaki dan drugacija ali kakamo i smrdimo redovno ...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:16:37
frenkoza
ma on hoce ove kasice sto ja miksam.... spuca on cijelu bananu.... ja je izmiksam ma on to u slast pojede... tako i jabuku.... ali stolica katastrofa... ista mi je jos problem... ja mu dam npr. pojede tu kasicu od cijele jedne jabuke za pola sata on opet gladan... mora on bar 160 ml AD-a spucati... i onda kontam jel to ok??? zar ne bi trebo biti sit???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:29:20
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady26
Lani je nana danas miksala jabuku, bananu i mrkvicu i ostalo joj u zdjelici svega 4-5 kasika . mama pojela naravno .... HB jos uvijek nismo imali problema sa stolicom, cak ni poslije babyrice, ni banane....stolica jeste svaki dan drugacija ali kakamo i smrdimo redovno ...
bogami je dobra. moja lana 2 mjeseca starija od tvoje a pojede mozda pola od toga...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:33:05
Lady26
Pa ti dojis...vjerovatno to ima veze.... Mislim da moja sva sretna pojede nesto drugo, samo da nije AD .... Eh probala je juce krompir i mrkvu - grozno, samo jednu kasicicu i pljunula... Sutra cu supu na piletini po PS-u napraviti pa cemo vidjeti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:40:44
frenkoza
Abdulah je jeo vode od supice jos sa 4 mjeseca i fino mu je prijala.... bas ju je smazo... e sad ne znam sta bih dodala u nju da nije samo voda... mozda mrkvicu, ne znam smijem li jos ista???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:43:09
teacher75
Abdulah je jeo vode od supice jos sa 4 mjeseca i fino mu je prijala.... bas ju je smazo... e sad ne znam sta bih dodala u nju da nije samo voda... mozda mrkvicu, ne znam smijem li jos ista???
pa naravno da smijes al kazu da mrkva zatvara
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 22:52:34
frenkoza
onda da mu skuham mozda s ovim carskim povrcem i izmiksam, a izbacim mrkvu... a jel smijem tjesteninu i piletinu ili je prerano??? joj ja nikako da se organizujem i da se uhodam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2010 23:01:10
Anoniman
a jel smijem tjesteninu i piletinu ili je prerano???
U tjestenini ima jaja, a znate da se bjelance ne preporucuje prije 12 mj. Mi jos uvijek nismo probali tjesteninu mada ima i one bez jaja al se meni ne da jer me je strah a bolje i sacekati nego rizikovati A glede piletine, ona se svakako uvodi prva. To je najblaze meso tako da...