Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 18:31:32
škorpija
pih što se iznervirah po drugi put danas, ja inače fanatično pratim kalendar dohrane, a ajdin bio kod svekrve danas i kaže mi ona ja mu dala musake (prelivene s jajima i začinjene, a mi tek žumance malo probali )naravno kad sam ga odnijela rekla sam da je sit i da se smao poigraju s njim,ali džaba . nemam fakat više snage da se nerviram, jedino mi preostaje da im totalno zabranim da ga viđaju, al to mi baš nešto bezezeze. uf, ali ostatak je za temu svekrve, neću da vas davim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 18:31:45
delly
izvini sto sam samo dala svoje misljenje , .. inace kada dodem ovdje i napisem nesto i pitam ocekujem reakciju od drugih mama jer neke znaju vise nego ja a neke manje i tu smo da si pomognemo , a meni pomogne i pozitivno i negativno misljenje jer svako ima svoje znacenje a do mene je sta cu poslusati .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 18:41:30
MELLI
IZVORNA PORUKA: škorpija
pih što se iznervirah po drugi put danas, ja inače fanatično pratim kalendar dohrane, a ajdin bio kod svekrve danas i kaže mi ona ja mu dala musake (prelivene s jajima i začinjene, a mi tek žumance malo probali )naravno kad sam ga odnijela rekla sam da je sit i da se smao poigraju s njim,ali džaba . nemam fakat više snage da se nerviram, jedino mi preostaje da im totalno zabranim da ga viđaju, al to mi baš nešto bezezeze. uf, ali ostatak je za temu svekrve, neću da vas davim
pretpostavljam i da su ti rekli : "Joj mi jeli,a on gledaaaaa ,traži jadan i mi nismo imali srca da mu ne ponudimo da proba "
Uh jesu mene ovakve situacije znale izbaciti iz takta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 18:41:49
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ah, protiv ovog ne možemo...i moj tata je neki dan Minji htio dati nekog kolača, eto samo jer mu je to bilo simpatično, samo sam ja bila tu pa to nije prošlo, ali ko zna šta bi bilo da nisam bila prisutna...doduše, ne bi je sigurno našopao i od malog maleckog komadića joj ne bi ništa ni bilo, ali eto ne dam pa makar mislili da pretjerujem, a znam da pretjerujem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 18:52:46
delly
uh vi stvarno imate strpljenja oko toga , ja bi napravila hampu i to koju , ja bome pratim sve i nedam da mi se ista daje djetetu ,cak i muz kad god nesto da mora mi reci sta je i samnom popricati o tome , . protiv toga sam da se daje tko sta hoce... ko neki dan dode mi sveki i kaze daj joj malo smokija uh reko letimm ,dacu joj i stapica ha sta kazes??? haha zovu me lavica a meni drago jer znam da me shvacaju . a svekar se vako sali pa nosi kao prema maloj "haj popij soka" a sve gleda u mene ja nedam normalno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 18:54:27
delly
nego :ja planiram malo ribe dati svojoj prdi , kad ste vi poceli sa ribom ? i recite mi nesto ,cinit ce vam se glupo pitanje ali eto moram pitati : koliko je dovoljno u jednoj porciji u ml ???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 18:55:56
škorpija
pretpostavljam i da su ti rekli : "Joj mi jeli,a on gledaaaaa ,traži jadan i mi nismo imali srca da mu ne ponudimo da proba "
Uh jesu mene ovakve situacije znale izbaciti iz takta
ma jok, oni čak ni ne pokušavaju da se opravdaju, već mi kaže to kažu s ponosom kao eto nahranili smo ti dijete. ma uvijek pomislim valjda mu neće biti ništa, opet je ona svoje troje dejce i zaovinog malog tako šopala, pa živi su. ja sma vrlo tolerantna snaha, sreća za njih, iako me fakat izbiju iz cipela
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 19:01:57
MELLI
IZVORNA PORUKA: delilah
nego :ja planiram malo ribe dati svojoj prdi , kad ste vi poceli sa ribom ? i recite mi nesto ,cinit ce vam se glupo pitanje ali eto moram pitati : koliko je dovoljno u jednoj porciji u ml ???
evo na ovoj temi ima o tome. Čini mi se da riba može već sa sedam mjeseci A to za ml veze nemam,onoliko koliko pojede, valjda par kašika Ja sam u početku nudila po nekoliko zalogajčića,a poslije onoliko koliko pojedu(ne previše svakako),nisam nikada obraćala pažnju nešto na zapreminu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 19:06:23
delly
pedica mi je rekla da mogu joj dati i u kalendaru norv. mi pise da ide od 6 mj , ali me zanima jeste vi svojima davali i koju ribu i kako su prihvatili ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 19:09:56
Mya_81 RR
Delilah, mi nismo jeli ribu...u mom kalendaru piše da pastrva i bijel ariba ide od 8 mjeseca, a plava riba od 10 mjeseca...i mislim da ću se držati tog kalendara...ali prije toga imamo još par stvari koje moramo prve probati...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 19:16:27
Anoniman
mi smo jeli jutros teletinu sa mrkvom i rizom ostalo od juce posle ,mlijeko obicno sa keksom plazmom njam,njam.. I veceri sta slatko,kasica od sljive. A vidim pisete,dal davati sta hrane bebi kad mi jedemo..Ja dajem al malo na prst da osjeti samo okus ne da se najede,jer me gleda kad jedemo onim okicama mase rukicama ko pile gladano. Jutros,sam doruckovala jaja on meni sjedio u krilu,i davala sam mu pomalo na prst,tako i krumpir,rizu,palentu,kifle ,musaku heheh al na prst znaci samo malo ne da se najede ... Nece mu nista biti niti je bilo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 19:17:29
teacher75
lana je danas napunila 4 mjeseca, pa namjeravam za mjesec dana (kad bude imala punih 5 i udje u 6. mjesec) da krenem sa dohranom. mozete li mi reci gdje ima ta neka tabela, kada se i kako sta daje, da sada ne trazim?