Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 11:51:32
Mya_81 RR
Ja sam prvo dala mrkvu, pa krompir...tako da mislim da možeš
Eh, Matej nam je pravo zeznut
Ja sam sinoć očistila 1KG špinata. E, jesam se zaj Smrzle su mi se ruke dok sam oprala svaki onaj minijaturni listić. Naravno, znala sam da će se sprčiti u kuhanju, ali mi je svejedno došlo da plačem od muke kad sam vidjela da će imati samo 4 obroka
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 12:11:41
hampsi
Hvala vam, dame moje drage. Imam i one rizine pahuljice pa cu nesto smixati. Ma i ja mislim da joj ne bi trebalo smetati. Zbunila me ona kulinarkina tabela, pise krompir sa 6 mjeseci. Ali su stavili i da ovo bobicasto ide sa 7, tako da sam totalno Hvala vam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 12:51:41
marinčii
,meni isto dođe da plačem kad ovaj moj vragolan neće da jede a još sve što mu pravim domaće,od sveki uzimam i špinat i krompir ma sve baš sto posto bez ikakvi dodatka i prskanja a on neće da jede,a kad mu dam kupovnu kašicu od voća smaže ju na brzinu,
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 13:20:58
Anoniman
marinčii, pa nema veze sto jede kupovne kasice, pusti makar da stekne naviku, bit ce vremena i za domace, i jos da te pitam, kad pravis domace da li izblendas kao kupovne kasice, to je njima jako vazno, i moja je znala zezati ispocetka ako nije sve izblendano, a sad njopa sve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 15:07:46
Anoniman
mi smo jutros jeli mrkva s rizmo i teletinom,pojeo pola kasice. A rucali smo vocnu kasicu od sljiva nema mi stolice,pa zato smo papali sljivicu.Bas se oblizivao voli je,nisam kasikicu ni vratila do teglice on zino mase rukicama bas je smijesan otvara usta prije vremena slatkasta mu valjda. Svu oblizao bolje rec oprao teglicu,cak nije nista ni na poklopcu ostalo heheh Mesecini,mogao je jos al nisam htjela drugu nacinjat bojim se da mu nebude malo previse..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 15:12:44
Nunichi
Jutros skuhana kruska sa rizinim pahuljicama; Uzina banana; Rucak je bila carska mjesavina sa puterom, malo mlijeka i dukatelom sa povrcem; To je bas ukusno i ja sam probala. Malo vodice popila, dojila 4 puta od 7h.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 15:18:37
Anoniman
dorucak: izblendana kruska,jabuka,banana i plazma rucak:izblendana tikviva,mrkva,celer i jos udrobljeno hljebom , popila casu sokica domaceg i malo vode, ostatak dana cemo vidjeti, evo uzina tapacir od stolice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 19:18:40
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: Super dada
Hvala na odgovorima. Moram voditi racuna o glutenu, ali necu odugovlaciti sa njegovim uvodjenjem.
Iskreno nije uvijek vjerovati ni tome sta pise na kutijama. Npr imaju hapice od teletine sa 6 mj, a ipak se teletina preporucuje malo kasnije, ili kasice sa bobicastim vocem od 6mj, a i one se preporucuju puno kasnije.
sadrze ad mlijeko..u prhu logicno ...probaj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 19:56:43
Apotekarka
Mi smo rucali mlijeko sokic pilecu supicu napokon pojeo(ali stavili rezance i malo kocke)ne znam da li se smije ali drukcije nece mlijeko banana,jabuka i prtit keks smiksali pa ce opet mlijeko u medjuvremene caja i vode P.s.danas sam mu morala sirnice pite dati toliko je plakao pomalo( ne znam od kad se sir smije)ali nije ni bitno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 22:24:59
iv@ncica
dorucak hippova mlijecna kasica s nananom i breskvom rucak pileca juha+ meso+ mrkva+ rezanci uzina banana+ kruska+ kasikica plazme vecera mlijecna kasica s keksom- voda ili kompot- jako malo pije i doji 1-2 po malo po danu- napije se ono brzinski nekoliko gutljaja i po noci kako kad..vise ne ztrazi da doji..al se budddiiii ..valjda mu je dosta mlijeka jer prakticno doji od svih dojenja mozda jednom da valja..zatato sam uvela ove mlijecne obroke ujutro i navece za svaki slucaj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 11:22:32
iv@ncica
ahhahahaha evo i mene treba staviti tamo u jezicke greske..gora ja nego djeca evo ga nanana-banana ahahahhahaha , da mi ne napomenu ti ne bih se ni nasmijala
eh da napomenem...ja svom odavno nista ne blendam..sve gnjecim viljuskom...on ima 6 i mozda jos koji zubic (ne da vidjeti) zvace super..pa tako samo nekad meso ako je misic duzi,,pa se ne moze izgnjeciti, ja ga malo stapnim mixerom, inace sad jede grudasto dosta..naravno da treba dobro izgnjeciti, ali da sve ima texturu...on uziva u zvakanju , zanimljivo mu...moraju se uciti zvakati...i cim savlada gutanje.malo po malo mu koju mrvicu ostaviti da zvakce...ionace sto mu se duze mixa poslije ga je teze nauciti da jede guscu grudastiju hranu..pa ce stalno imati napade davljanje ;)) pripazite mame na to, jer moja kolegica ima decka od 11 mjeseci sa punom vilicom zubica i curicu od 2,5 god..i sve im mora skroz mixati..da bude glatko inace povracaju..nece da jedu..ali kaze da je ona kriva,,bilo joj tako lakse
< Poruku je uredio iv@ncica -- 8.2.2010 11:29:08 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2010 12:26:10
marinčii
u kalendaru koji ja imam trešnje idu od 7 mjeseci,višnje nisu navedene al pretpostavljam ako smiju trešnje onda smiju i višnje,bebaca hvala na odgovoru