Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.2.2010 22:52:18
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: Super dada
Ja bih htjela da uvedem nesto od proizvoda tipa cokolino, keksolino i slicno sto ne sadrzi gluten, s tim da bih htjela da miksam u taj prah u AD i dajem na flasicu, povremeno. Mislim zbog hranljivosti.
Moze li mi neko preporuciti neki od tih proizvoda?
sve to sto ti nabroja sadrzi gluten,..znam sve vrlo dobro jer smo mi bili bez gluten a do 9 tog mjeseca... dakle riza, kukuruz , proso..nisu gluten..sve sto sadrzi psenicu, raz, zob ti je glutensko..imas dosta hippovih kasica u teglici ali i onih u kutiji u obliku praha kao frutolino sto se prave s vodom, ali sadrze ti ad mlijeko..pa ti je tako lakse..na svakoj ti kutiji ima oznaka ako ne sadrzi gluten, te ako se pravi s vodom, te koliko ad mlijeka ima u postotcima.. sve su ovo mlijecne bezglutenske kasice lino-frutolino, hipp- jabuka- banana, breskva, kajsija, first milk pap, god night s jabukom ili bananom..budu one i u kutijama i u teglicama i ne sadrze gluten sadrze milijeko , a prave se s vodom, pa je to super i jednostavno, a ne sad i ad mijeko kupovati i kasicu..imas jos nekih bezglutenskih milupinih i humaninih, ali se prave sa ad ili obicnim mlijekom..te nisam probala...te puno onih glutenskih sto se prave s mlijekom.. idi na hippovu starnicu imas slike hrana i objasnjenja..imas i teme ovdje procackaj o bezglutenskoj hrani ;)))
govorila sam o tunjevini ne kao o otrovu nego da nije preporuciva..a sad nije ni miljeko pa ga vecinom daju prije prve godine...malo opreza sta fali u prvoj godin i, pa cijeli ce zivot svasta jesti..zasto sad ne biti malo oprezan, kad vec mozemo, nase mame to nisu mogle pa sad svi patimo od necega..nece se nesto odmah pojaviti..moze n tek malo poslije, nisam nista lose mislila ;)))
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.2.2010 22:55:46
Hanady RR
ma znam da nisi loše mislila nego ja se zainteresirala podatkom pa malo istraživala...istina nisma prije znala...sad znam...neće jest svaki dan moja za nekoliko dana ima godinu...drugačije je to...ja još malo i idem na temu za starije samo jo 6 dana imam fore ovdje da torokam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 0:30:00
Super dada
ivan@ica hvala na odgovoru. Ja svakako hranim sa AD, ne dojim. Tako da sam htjela neki od ovih prah proizvoda da dodajem zbog kaloricnosti. Samo nisam te razumjela koje mlijeko je sadrzano u ovim proizvodima koje ti navodis.
Ne bih jos kravlje mlijeko uvodila u nadohranu, ne bih da zurim. Iako smatram da je apsrudna preporuka da se kravlje mlijeko uvede u nadohranu sa godinu dana. Ja cu vjerovatno i ranije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 9:37:00
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Super dada
Ja bih htjela da uvedem nesto od proizvoda tipa cokolino, keksolino i slicno sto ne sadrzi gluten, s tim da bih htjela da miksam u taj prah u AD i dajem na flasicu, povremeno. Mislim zbog hranljivosti.
Moze li mi neko preporuciti neki od tih proizvoda?
Moja cura pije dva obroka AD-a sa rižinim pahuljicama. Počela sam joj davati zbog bljucanja, a naravno ako će duže spavati zbog toga nemam ništa protiv. Dajem joj to u večernjem obroku i prvom jutarnjem oko 5h.
Nedavno sam joj počela stavljati u mlijeko i keksolino i to isto pije na flašicu. I da budem iskrena nisam uopće razmišljala o glutenu (ovo što je pisala Ivančica). Ja sam samo gledala da na kutiji piše da je od 6 mjeseci.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 10:10:01
mamica87
Moj jede vala sve i s glutenom i bez glutena,jedino et ne znam da li da mu uvedem svjezi sir,jogurt i mlijeko iz tetrapaka.Jos me zanima da li smije jesti hljeb,meni je m.sestra rekla kao od 6 mjeseca da mu udrobim u supice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 10:24:22
luna77
mya ako dosad nije imala reakciju na gluten i neće,uglavnom kazu da je to dosta genetika i mi jedemo s mlijekom plazmu zbog bljucanja a mlijeko iz tetrepaka nedajem osim malo kad pravim pire i špinat.inače jedemo svo povrće osig graha,graska i sl stvari s opnom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 10:27:21
Super dada
Hvala na odgovorima. Moram voditi racuna o glutenu, ali necu odugovlaciti sa njegovim uvodjenjem.
Iskreno nije uvijek vjerovati ni tome sta pise na kutijama. Npr imaju hapice od teletine sa 6 mj, a ipak se teletina preporucuje malo kasnije, ili kasice sa bobicastim vocem od 6mj, a i one se preporucuju puno kasnije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 10:30:06
Mya_81 RR
Ja se rečativno držim tablica, ali opet si mislim ako na kašici piše da je od 4, 5 ili 6 mjeseca da se smije jesti...naravno, dosta toga ovisi je li se s nadohranom počelo od 4 ili 6 mjeseca.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 10:36:08
mamica87
Jest Mya upravu si,ja sam pocela sa 4,5mjeseca za nadohranom ali to mi je pedijatrica savjetovala.Ona je poslije poslala glavnu sestru da mi objasni sta smijem davati sve bebi kad je pocela sva sam se izgubila te keks u mlijeko te hljeb u supici,jos svasta nesto je nabrojala A ja kontam po tablici nista od toga ne smije pitam je smijem li zbog glutena pa kravlje mlijeko zar to ne smije se davati bebi prije nekih 8 mjeseci-kaze ma slobodno mu daj i ko ce biti pametan
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 11:12:22
škorpija
ja sam jučer ajdinu u domaću voćnu kašicu stavila i malo mljevene plazme, inače pošto je debeljuca ne dajem mu ništa s keksom, ali bila mi nešto rijetka i rekoh da je malo pogušćam, uglavno smazao ju je u slast a ko ne bi . E sad ne znam jel plazma dobra za male bebije, jer onog hipp keksa nema nigdje kod nas kupiti. kupila sam mu i voćnu kašicu borovnica u jabuci, pa ćemo probati , čitala sam da borovnica nije alergena kao npr jagode
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2010 11:47:48
marinčii
Ja svom jučer pravilašpinat,krompir s temeljcem od piletine i dodala kašičicu maslaca i opet nije htio jesti,stvarno više neznam kako da ga natjeram da jede povrće,