malena sharena -> RE: Serklaza/cerclage (2.6.2013 18:50:38)
|
Draga Ninuska, zeza me mob pa ti ne mogu poslati pp, zato cu ovdje pisati. Moja dr nije bas naklonjena tim tableticama, tako da ja osim dabrostona na pocetku i ponekad apaurina nisam nista drugo pila. Znaci, izgurala sam bez giniprala koji vecina zena s nasom dijagnozom pije. Ali ja zaista u svoju dr. imam veliko povjerenje i postovala sam njene savjete. Znaci, strogo sam mirovala, sjedila sam samo kad sam bas morala, uglavnom sam lezala. I ja imam starije dijete kao i ti, u pocetku mi je mama dolazila, a poslije se on vec navikao da mama lezi pa smo se po cijeli dan zabavljali crtanjem, pisanjem i sl. Eh, kako je trudnoca odmicala ja sam se vise kretala, jer vise nisam osjecala kontrakcije. Kuhala sam uredno, radila lakse kucne poslove. I dalje nisam izlazila van kuce i izbjegavala sam sjedenje jer sam osjecala jak pritisak kad sjedim, a i dr mi je rekla da je gore sjedenje nego umjereno kretanje. Od 36. sedmice sam pocela funkcionisati kao i prije i na kraju prenijela trudnocu sedam dana[sm=smiley1.gif] Pred kraj sam cak pocela raditi sve ono cega sam se cuvala ne bi li bebicu malo pogurala, pa sam tako cistila parkete, ribala balkon, bjesomucno usisavala cijeli stan, penjala se na cetvrti sprat, ali njoj je izgleda bas bilo fino u tibi, valjda cura kontala sto je sigurno, sigurno je :)
|
|
|
|