Anoniman -> RE: logoped (13.12.2011 23:20:50)
|
IZVORNA PORUKA: MicoTico Moj dječak (18 mjeseci) jako slabo govori, tačnije skoro uopšte ne govori. Ne očekujem ja sad od njega Gorski vijenac, ali ne može se porediti sa svojom sekom u tom dobu. Nisam to ni primjećivala dok neki dan nisam gledala neke starije snimke na kojoj je ćerkica kad bila kao on i ona lijepo odbroja do 10, pa kaže kako se zove, kako joj se zovu mama, tata... A ovaj mali jedva par riječi - mama, tata, teka (to je kao seka, i naravno - ne, ne). Još me više nervira što znam da me sve razumije, npr. kažem mu da donese svoje papuče i on to uradi , ali kad ja kažem "reci pape"(papuče) on me samo ignoriše i uopšte neće da bilo šta kaže. Ide u vrtić već 7 mjeseci i tamo je najmlađi, pa sve kontam možda će uz stariju djecu.... Znam da je još rano i da nisu sva djeca ista i ne progovore svi rano, ali opet ne bi htjela da ne reagujem na vrijeme. Kad je, u stvari, pravo vrijeme za reagovanje? Kad uključiti logopeda? mico tico nemoj uporedjivati decu , svako ima svoj ritam , [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] moj srednji sin j epoceo tecno da govori sa svojih 2,5 god , to tad po nesto ali ti njemu citaj i pricaj sa njime jos kad vidis da te razume pricaj za oboje , jer on kad pregovori pricace sve ja ne verujem u logopede i njihovu "moc" kod male dece jedino kasnije mozda od skolske uzrasti bi ja licno pocela a do tad mogu i ja sama
|
|
|
|