magnolija* -> RE: Pocetnica u dohrani! (16.5.2011 22:21:51)
|
Kao sto sama tema kaze, i ja sam pocetnica u dohrani, pa me svasta nesto zanima, pa molim iskusne mame da mi olaksaju :) Mojoj cura je nedavno napunila sest mj., do sada je samo dojila, a sad smo i poceli s kasicama od voca. Do sada smo probali jabuku, pa bananu, pa krusku. Jabuku i krusku sam joj malo skuhala, i propasirala, a bananu svjezu dala. NAjbolje je prihvatila bananu, a jabuku najslabije. Jos 2 dana cu joj dati krusku, pa bih trebala preci na povrce. E sad, sta da radim, ja bih htjela da joj dajem domace pravljeno koliko god mogu. Kontam poceti s mrkvom, ali u ovom periodu nema jos domace mrkvice, a nesto mi se ne da dati joj ovu kupovnu sto moze u frizideru stajat mjesec dana, a ne promijeniti izgled ! Koje povrce prvo da joj dam? Tikvice? Opet ih moram kupiti... Planiram uvoditi jednu po jednu namirnicu i dalje. A sta da radim sa zitaricama? Kolikosam iščitala, sada se smije dati riža i kukuruz. U kojem obliku, riza koju mi jedemo? Pahuljice? Pura? Ove zitarice su mi jos nepoznanica, kako ih davati. Ne bih da ih dajem same sa svojim mlijekom, kako cu to izmusti toliko? vise volim da joj ima mlijeka za posikiti. Hajte zene, malo me prosvijetlite. Izvinite na predugom postu :(
|
|
|
|