kaktuscic -> RE: Sunet / cirkumcizija (27.8.2012 0:03:14)
|
Teacher bona ne brini toliko, nije to tako strasno kako mi zamisljamo... Mi smo starijeg sina sunetili u nasoj kuci, a ako Bog da tako planiramo i mladjeg, samo da prodju ove vreline. Ja sam bila isto isprepadana svim pricama i na kraju odlucila da moje dijete bude uz mene i da tacno vidim sta mu rade. Naravno pod lokalnom anestezijom, jer nije to neki aman zahvat da bi mu trebala totalna, koja ce mu po mom misljenju vise skoditi, jer on je tad imao 4,5 mjeseca i svejedno se nicega nece sjecati Dva hirurga s Gradine dodju kuci i sve fino za 15 minuta zavrse, i sve pred nama i sve tako smireno i polako. Mali je bilo prilicno zahtjevna beba i kmekava i vrckava, kad su bocnuli ansteziju plakao je, ali nista strasno, a kad su mu rezali taj visak kozice uopste nije plakao! Znaci da ga nije bolilo. Jos je malo plakao kad su mu to zasivali, dva koncica, ali ne sto ga boli vec od lezeceg polozaja, jer on se u tom periodu samo nosao... Poslije kad je piskio zaplakao je i to je to. Dva sata poslije svega se momacki ukakio [sm=smiley36.gif]. Mi smo koristili Chloramphenicol mast jedno 3, 4 dana, obilno je nanosili i dva dana mu davali Panadol baby (tako nam dr.savjetovali, kao ako ga boli da mu ublazi). Ja sam bila strasno isprepadana kako ce to biti, nacitala se svega, al kad sam vidjela kako to jednostavno urade sad jedva cekam da se rijesimo i mladjeg :)
|
|
|
|