Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ima li neka ženica iz zenica sa svojim iskustvima,da mi preporuči nekog finog doktora,jeste li radile sunet privatno ili u bolnici,cijene i sl. hvala unaprijed
Vidim da nisi dobila odgovor, ja znam da je to radio dr. Karahasan, a čula sam od par ljudi da je to dobro odradio...pa ne znam, nadam se da će ti se još neko iz Zenice javiti
Nije istina da ih ne boli čovjek se ne treba zavaravati sa tim,jer ne boli ih trenutno dok se radi, jer se radi pod lokalnom ili općom anestezijom ali kad prestane dijelovati bolovi su veliki,a posebno kada beba urinira jer ga peče.Pa čovjek se malo poreže pa ga boli,tako da taj podatak da ih ne boli je čista zabluda
Draga Škorpija mi će mo biti na Koševu sutra u 12:00, i ja se nadam da nismo pogriješili što se doktora tiče, i da će sve biti u redu.Hvala Bogu Mahe nema temperaturu ali malo slineta. I tebi od srca puno sreće i možda se i sretnemo gore u četvrtak:) akbda da sve dobro prođe, ako me ne budeš prepoznala ja ću vjerovatno biti ona mama koja plačeviše od svoje bebe, kako sam samo vrištala dok su mu jučer vadili krv iz vene:(, a on mali mamin heroj ništa....
Pusača svima i hvala što ste se javnule:)
:) Mahir :) Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45
Volimo se, mazimo se, pazimo se....
Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)
Drage zene koje imate iskustvo sa sunecenjem, molim vas ako mozete da mi odgovorite na jedno pitanje. Mi smo naruceni u petak, a prije toga trebamo vaditi nalaz krvi. Jesu li vasim djecacima krv vadili iz vene il iz prsta? Meni su rekli da mora iz vene valjda radi vremena koagulacije, a ja nesto nisam sigurna da je tako jer su mu vec jednom ranije htjeli tako vaditi krv iako uopste nije bilo potrebe. Koliko ja znam bebama i maloj djeci se krv vadi iz prsta, a mom djecaku je sest mjeseci.
Mom malom su vadili iz prsta i nije ni zaplakao, nije ga nimalo boljelo, da znaš...samo malo bocnu malčice....traži iz prsta, šta glume...naravno da se može i tako doći do vremena koagulacije... ništa strašno da znaš..bar taj dio
Ja sam jučer zvala Sanasu da dobijem koju info, jer i nama je vrijeme da to učinimo, a mama samo odlaže i odlaže. Jučer sam se konačno natjerala i nazvala i kada smo pričali o anesteziji, rekli su mi da oni preporučuju opću a., a pošto smo jučer išli i na vakcinu, pedijatrica mi je rekla da nema potrebe, lokalna je ok. Ja nešto kontam da oni predlažu opću, jer im je tako možda lakše odraditi posao. Da li sam u pravu I kako insistirati na lokalnoj a., da ne ispadne da se mješamo u posao doktora? Moželi mi neko reči pozitivne i neg. strane i jedne i druge anestezije?
Ja sam jučer zvala Sanasu da dobijem koju info, jer i nama je vrijeme da to učinimo, a mama samo odlaže i odlaže. Jučer sam se konačno natjerala i nazvala i kada smo pričali o anesteziji, rekli su mi da oni preporučuju opću a., a pošto smo jučer išli i na vakcinu, pedijatrica mi je rekla da nema potrebe, lokalna je ok. Ja nešto kontam da oni predlažu opću, jer im je tako možda lakše odraditi posao. Da li sam u pravu I kako insistirati na lokalnoj a., da ne ispadne da se mješamo u posao doktora? Moželi mi neko reči pozitivne i neg. strane i jedne i druge anestezije?
Pa u biti mislim da je bolje sa lokalnom jer nikad čovjek ne zna kako će beba reagovati na opću anesteziju,ja sam za lokalnu
Da vam ne pricam ko mi je to predlozio, nije ni vazno. Uglavnom sam umorna od toga da se sa muzem ubjedjujem kako je bolja lokalna od opste anestezije, kako se bebama krv ne vadi iz vene itd. jer on slijepo vjeruje ovim svojim doktorima. Mislim, znam da mu nece nista biti od toga, ali zasto da dijete bez potrebe maltretiram ako ima alternativa.
scarlett, ja sam na osnovu iskustava drugih mama i na osnovu vlastitog iskustva izabrala lokalnu anesteziju. Tri puta su me uspavljivali, jednom inhalatorno, drugi put putem krvi i nije mi bilo prijatno, a kamoli maloj bebi. Mislim da je opsta anestezija veci sok za organizam nego bol i zato sam se odlucila za lokalnu. Inace, ja bih najvise voljela sunecenje obaviti u kuci, gdje je bebi poznata i prijatna atmosfera, a i mami je lakse jer nema srkleta oko spremanja bebe i sve joj je pod rukom.
Ja sam svog dječaka sunetila pod lokalnom u Sanasi kada je imao 3 mjeseca. Prije njega su izveli dječaka koji se budio iz opšte anestezije i prizor je bio strašan. Dijete je buncalo, plakalo pa opet gubilo svijest,sve u svemu strašno. Pod lokalnom anestezijom ima manje rizika, meni je dr rekao da beba plače samo zbog uboda igle od lokalne anestezije a da sam postupak ne osjeti. Ne znam je li to tačno moja beba je plakala cijelo vrijeme ali to je sve skupa trajalo možda 10-15 minuta (nisam sigurna jer mi je izgledalo ko vječnost) i nakon toga je zaspao. Pod lokalnom izbjegneš sve strahote buđenja iz opšte anestezije. Ti naravno odluči ali dr će te sigurno pitati šta si odlučila. sretno u svakom slučaju
Ja sam svog dječaka sunetila pod lokalnom u Sanasi kada je imao 3 mjeseca. Prije njega su izveli dječaka koji se budio iz opšte anestezije i prizor je bio strašan. Dijete je buncalo, plakalo pa opet gubilo svijest,sve u svemu strašno. Pod lokalnom anestezijom ima manje rizika, meni je dr rekao da beba plače samo zbog uboda igle od lokalne anestezije a da sam postupak ne osjeti. Ne znam je li to tačno moja beba je plakala cijelo vrijeme ali to je sve skupa trajalo možda 10-15 minuta (nisam sigurna jer mi je izgledalo ko vječnost) i nakon toga je zaspao. Pod lokalnom izbjegneš sve strahote buđenja iz opšte anestezije. Ti naravno odluči ali dr će te sigurno pitati šta si odlučila. sretno u svakom slučaju
Ovo je razlog zasto sam ja odabrala lokalnu. Sretno svim djecacima!
sretno malim velikim djecacima i s nestrpljenjem cekam vase iskustvo koje cete podijeliti s nama... zelim vam puno srece i ako Bog da da sve bude s hajrom i hairli... ljubite nam djecake, sutra momke...
Da se javnem prije veliog čina...došao je i taj veliki četvrtak još malo i spremamo se zapolazak..ne mogu vam reći da mi je svejedno,vjerujet da sam izgubljena i da sam ludaaaaaaaaaa.....
Mom bebcu su vadili krv za nalaze iz vene i nije bilo tako strašno,samo je drečao jer smo ga držali ali kad smo ga pustili bilo je OK
Držite nam fige da danas sve prođe ok...pa se čujemo kad se sve hairli zabrši...
:) Mahir :) Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45
Volimo se, mazimo se, pazimo se....
Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.