Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
to je prije bilo normalno i svi su tako radili... al kad se vec sve "savremenizovalo" nekako mi draze na klinici - bilo privatnoj ili drzavnoj
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
ma u svakom slucaju cemo to odraditi, samo eto malo da informisemo i upoznamo prije nego pristupimo cinu... malo mi je nejasno sada sa tim laserskim pa me to interesuje da li je neka vec imala iskustva s tim, kako sta poslije svega, da li treba nesto posebno raditi, obloge ovo ono...
ima li neka ženica iz zenica sa svojim iskustvima,da mi preporuči nekog finog doktora,jeste li radile sunet privatno ili u bolnici,cijene i sl. hvala unaprijed
jedno pitanjece kakve su obaveze gosta kad je pozvan na slavlje povodom sunećenja sina? ima li nešto određeno da se kupuje i sl obaveze? da se ne provalim
jedno pitanjece kakve su obaveze gosta kad je pozvan na slavlje povodom sunećenja sina? ima li nešto određeno da se kupuje i sl obaveze? da se ne provalim
Ja kako znam malom se daju pare i neki pokoncic roditeljima eventualno bratu ili seki isto nesto malo...
ima li neka ženica iz zenica sa svojim iskustvima,da mi preporuči nekog finog doktora,jeste li radile sunet privatno ili u bolnici,cijene i sl. hvala unaprijed
NE PROPURUČUJEM ŠABIĆE i njihove privatne klinike - mislim na obe - i poliklinika Šabić i poliklinika Sunce iz svog iskustva.
ma u svakom slucaju cemo to odraditi, samo eto malo da informisemo i upoznamo prije nego pristupimo cinu... malo mi je nejasno sada sa tim laserskim pa me to interesuje da li je neka vec imala iskustva s tim, kako sta poslije svega, da li treba nesto posebno raditi, obloge ovo ono...
Koliko znam u Sarajevu niko ne radi laserski sunet, (što mi je baš čudno ) dok u Bihaću to radi jedan dr. privatno. Čula sam od prijateljice kojoj je jedan sin osunećen na obični nači a drugi laserski, da je ovaj drugi način bolji jer nema konaca i rana brže zaraste
Radi laserski čini mi se dr.Dizdarević u ordinaciji privatno na Ilidži, sunetila od mm rodica malog kod njega. Ali iskreno malenom je ćuna puno duže bila otečena ondje gdje je rađeno, nego kod mog malenog nakon klasičnog sunećenja. Jedino što on nije imao končića pa da se čeka da ispadnu...
koliko ja znam djetetu se stavlja novac pod glavu i to je ono kao "obavezno" kao i kod babina te neki pokloncic,a o o kupovini poklona citavoj porodici prvi put cujem,naravno kupi se ono standardno kao kad dolazis u goste (bombonjera,kafa,sok...ako imaju jos djece cokolada,neka sitnica za to dijete),al opet obicaji se razlikuju
Radi laserski čini mi se dr.Dizdarević u ordinaciji privatno na Ilidži, sunetila od mm rodica malog kod njega. Ali iskreno malenom je ćuna puno duže bila otečena ondje gdje je rađeno, nego kod mog malenog nakon klasičnog sunećenja. Jedino što on nije imao končića pa da se čeka da ispadnu...
ne radi dizdarević laserski 100 posto, ja sma se rapitivala svugdje ali u sarajevu to niko ne radi, hajde molim te kad ti bude usput pitaj rodicu je li sigurna za to, doduše meni to ne treba jer mi to moramo odraditi klasično, ali zbog drugih ženica
Koliko znam u Sarajevu niko ne radi laserski sunet, (što mi je baš čudno ) dok u Bihaću to radi jedan dr. privatno. Čula sam od prijateljice kojoj je jedan sin osunećen na obični nači a drugi laserski, da je ovaj drugi način bolji jer nema konaca i rana brže zaraste
evo i mene da se prikljucim laserski postoji na kosevu ,ali ja ga ne bih nikome preporucila!!! kod nas su prijatelji, oboje medicinski radnici ,svog malenog 2 puta laserski osunetili i na kraju su morali ,po treci put da ga osunate kako je propisano!!! oni kazu da nikad ,ali nikad ne bi dali da se laserski dijete suneti!!
Drage mame-kolegice po muci- i mi akbda u četvrtak zakazali da sunetim Mahu na Koševu, radit će ga dr, Hadžimuratović, nemam baš vremena da čitam sve postove pa ako ima koja mama da na brzinu kaže je li imala već priliku sresti navedenog doktora.
Problem je što mi bebac malo kašljuca, kaže pedijatar danas ništa strašno, dali smo nalaze sutra će biti gotovo, on pije neki sirup i to je to, ja i nisam za to da ga sunetimo dok ne prestane kašljati al mm je taklo tvrdoglav....ni sama ne znam ša da radim.
Doktor nam je rekao kad smo ga vodili prošle sedmice da se naručimo da će to raditi pod lokalnom anestezijom i da se ništa ne brinem, da će za sat vremena sve biti OK... Ipak ja sam u takvoj panici.......IMA LI KOGA DA POMOGNE
:) Mahir :) Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45
Volimo se, mazimo se, pazimo se....
Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)
aldy čini mi se da je taj dr. šef klinike za dječiju hirurgiju na koševu, pa pretpostavljam da ne bi bio na toj poziciji da nije dobar. ako bebi nije prehlađen i nema temperaturu mislim da to nije prepreka za sunet, naročito pošto je u pitanju lokalana anestetija. i moj se bebi suneti akobogda na koševu u četvrtaka ali mi smo pod opštom anestezijom. Sretno i nadam se da će sve dobro proći
Mi imamo namjeru ako Bog da oko 25 marta sunetiti bebija vec me hvata panika i bojim se .......zasto ici na opstu anesteziju zar toliko boli?? Škorpija sretno i svima koje trebaju da sunete bebije ali mi smo odlucili osunetiti i nikome necemo reci,tek poslije par dana kad se bebi oporavi javiti im i pozvati ih na rucak!jer ako bi taj dan bilo gostiju sigurno bi bebi plakao,a gosti kao gosti smijali se i nervirali bebu! djete nervozno Ako neka ima savjet ili prijedlog kako je kod nje prosao taj obicaj neka mi javi!!
ma salmy ne boli to bebije uopšte, već se oni boje ljudi koji ih drže, jakog svjetla itd i zato bebe vrište i plaču, a istovremeno se trzaju pa je hirirgu jako teško raditi. ali iako svi biraju lokalnu anesteziju, ja sam ipak za opštu
salmy sretno draga Meni su samo najblizi dosli taj dan kad se Said sunetio(mada ih je bilo 10-tak sigurno),on je bio nervozan,ali smo pregurali sve dobro hB Bice to sve super aBd,drzimo vam fige,ljubni bebija
ako bi taj dan bilo gostiju sigurno bi bebi plakao,a gosti kao gosti smijali se i nervirali bebu! djete nervozno
Meni nikakvi gosti nisu dolazili u obzir taj dan jer je to ipak jako stresan događaj, a ti i muž ćete biti dovoljno nervozni da će vam biti potrebni mir i sva pažnja usmjerena na bebu. Nama su se nudili i za pomoć, ali meni nije padalo napamet da mi iko dolazi. Pa zamisli kad još krenu dijeliti savjete...
ako bi taj dan bilo gostiju sigurno bi bebi plakao,a gosti kao gosti smijali se i nervirali bebu! djete nervozno
joj to am prosla po rodjenju bebija,i sad definitvno necu nikome reci,cak ni mami!hvala joj na pomoci ali ovo moramo proci sami
Meni nikakvi gosti nisu dolazili u obzir taj dan jer je to ipak jako stresan događaj, a ti i muž ćete biti dovoljno nervozni da će vam biti potrebni mir i sva pažnja usmjerena na bebu. Nama su se nudili i za pomoć, ali meni nije padalo napamet da mi iko dolazi. Pa zamisli kad još krenu dijeliti savjete...
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.