mamin_djecak -> RE: Sunet / cirkumcizija (18.1.2015 19:52:52)
|
IZVORNA PORUKA: Latinka mamin_djecak, mi smo osunetili I.u septembru, kada je imao 2 god.i 8 mjeseci. Sunet je radjen u Sanas., dr.Zvizdic ga je radio. Odes dan prije na pregled i nalaze da izvade malenom, a koliiko se sjećam, rade sunet utorkom i petkom. Bila je opsta anestezija, jer je momak vec velik. Nista, odnesu ga u salu i brzo bude gotovo, manje od 10 min, mada to tebi nece tako izgledati. Mi smo sacekali u sobi do sale gdje ga donesu i stave da lezi na krevet dok se ne probudi. Bude malo grogi, ali nista strasno. Idete kuci i kuci mu mijenjas pelene. Tek nakon 24h skidas gazu sa dosta fozioloske. E meni je to bila patnja ziva. Nije I.puno krvario, ali je to trajalo jako, jako dugo. Veliki pa zna sve. Na pelenu stavljas dosta kantarionovog ulja u dosta mazes kreme po peleni da se ne zalijepi i gaza, a i ranica kasnije. I to je sve. Ides na kontrolu jos 2,3 puta. Istina je da je najbolje to uraditi dok je beba jos mala, ali mi I.nismo mogli jwr mu je cuna bila uvucena, tek iza drugog rodjendana, a ja se porodila mjesec dana poslije, tako da smo cekali. A i sa A.je evo isti slucaj. Nosili ga na pregled i dr.Zvizdic rekao da dodjemo ponovo tek kad navrsi 2 godine,aBd. U svakom slucaju, sretno, i neka to sve hairli prodje,aBd Hvala puno na odgovoru. Samo imamo onda jos jedan problem, moj mali ne nosi pelenu vec odavno, sta u tom slucaju? Cula da ima kao neki stitnik za cunu da stavi pa onda obuce gacice, da se ne bi povrijedio. A kako je bilo kad ste dosli kuci? Jel puno plakao [sm=smiley6.gif][sm=smiley6.gif] ? Koliko mu je trebalo dana da se oporavi?
|
|
|
|