ananas_ze -> RE: sunet muškog djeteta (31.7.2014 16:43:57)
|
ovo savjet koji sam ja dobila od nase forumasice Icerose, na ovo dodajem da se bebi prvi dan stavlja veca pelena, samim tim i veci bodi, iz mog iskustva najteze je bilo sikdanje gaze za koju nam je receno da je skinemo nakon 24 h, ja nisam uspjela skinuti sve, uzela sam makaze i prerezala sto se dalo odmotati, sto nije ostalo je i sutradan sam uspjela skinuti, kantarion ulje nam je najvise pomoglo,5.dan svi konci su bili poispadani,eh evo i savjeta sta i kako a gdje odlucite sami: Evo ovako su nama rekli da radimo: 2h nakon sunecenja ide skidanje pelene i gaze. Pelenu skines bez ikakvih problema ali zato gazu skidas tako sto po njoj posipas obilno napravljenu mlaku kamilicu. Sto obilnije. Ne povlacim gazu ni pod razno da ne pokidas konce nego se ona sama odljepljuje kako se poljeva kamilicom. Mi smo za to iskorostili cak preko 1l kamilice. Nakon toga treba da je taj dan cuna sto vise na zraku a sto manje u peleni.. S tim da svaki put kad se popiski,cuna se ispire tako sto je zaljevas mlakom kamilicom ad stavaljas pampers pelenu dobro namazes prvo vazelinom pa onda bademovom kremom preko toga. To je da se pelena ne zaljepi za cunu. Svaki put kad ga presvlacis obavezno cunu ispirati mlakom kamilicom. U slucaju da se ukaki. Guzu oprati vodom. Cunu po potrebi oprati vodom ali opet je nakon toga isprati kamilicom. Od treceg dana pa dok konci ne ispadnu pored tako namazane pelene,zaljevanja kamilicom Ide nakon zaljevanja kamilicom (nakon par sekundi tj nakon sto se cuna osusi) i zaljevanje cune kantarionovim uljem - obilno ili mazanje cune tj dijela gdje su koncici jekodermom. djecak je bolje podnosio zaljevanje kantarionovim uljem nego mazanje jekodermom. I to sve tako dok konci ne ispadnu.. Nama si rekli da bebu smijemo okupati blagim djecijim samponom tek iza 7mog dana I da mu prva tri dana dajemo paracetamol na svakih 6h radi bolova i moguce temperature i da, mi paracetamol nismo davali-sretno!
|
|
|
|