Pikapolonica -> RE: Sunet / cirkumcizija (4.12.2014 15:34:25)
|
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G Zvah sad sanasu. ima opcija lokalna anestezija i opsta. KOju odabrati? pretpostavljam da je lakse u opstoj, ali postoji li neki rizik? Lokalna je 200 km, opsta 300. U cijenu ukljucen pregled i laboratorijske pretrage. Mi smo radili u opstoj i ako me aBd jednog dana bude cekalo ponovo, ja bih sve isto uradila. Danas su te anestezije jako uznapredovale, fino se doziraju. Stave mu maskicu, uspavaju ga, odrade svoje i odmah ga bude. Sve traje vrlo kratko. Mi kad smo imali termin, taman smo dosli kad se jedan djecak budio (i meni je to bilo prestrasno za gledati). Pomislila sam u sebi kud me bas to snadje. Mada nam je doktor objasnio da budjenje moze biti "nezgodno", ali da nema potrebe za strahom. Medjutim, nas djecak se bukvalno odmah probudio. Cim su ga iznijeli iz sale i stavili na krevet poceo je plakati. Nas dvoje stojimo k'o mahniti i gledamo, kaze doktor mozete kuci :) Plakao je do Zeljinog stadiona i to je to. Doktor nam je objasnio da ce plakati zato sto ga boli, jer za razliku od lokalne anestezije, kad ga probude, on odmah osjeti bol. Tako da mu oni tamo odmah stave Voltaren cepic. Uglavnom, vodjena svojim iskustvom, ja zaista toplo preporucujem dr Zvizdica i opstu anesteziju. Inace, malenom je bilo nepunih 8 mjeseci kad smo ga osunetili.
|
|
|
|