RE: Kako prestati pušiti ? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

bebaa -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 14:37:03)

http://www.24sata.info/magazin/zanimljivosti/155052-zakljucao-glavu-u-kavez-kako-bi-prestao-pusiti.html

samo čvrst karakter može pomoći...nikakvi kavezi......[sm=hudicek1.gif]

chantal -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 15:10:44)

IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Nije tačno, duhan sadrži mnoge otrovne alkaloide, među njima i NIKOTIN koji u većim količinama može ubiti. To što pride dodaju arome i šta već je dodatno trovanje.
Ontopic, prestala sam pušiti prije dvije i nešto godine nakon devet godina pušenja i to vrlo lako...pročitala sam knjigu "Lako je prestati pušiti" od Allena Carra. Jednostavno se nakon čitanja desi neki klik u glavi, znam mnoge ljude koji su tako prestali. Ako je neko zainteresovan, neka mi se javi na pp da pošaljem pa se uvjerite i same. Jedina mana je što je knjiga u elektronskoj formi, ali lako je isprintati [sm=smiley1.gif]

Knjiga je super,i ja je preporučujem [sm=smiley20.gif]

Prije 7 mj sam prestala pušiti,i sad se super osjećam,prvi 1-1.5 mj su bili onako kritični,ali rekla bih da sam u međuvremenu ubila Allenovo "malo zeleno čudovište" [sm=smiley1.gif]

Sad još samo da mi je kako muža nagovoriti da prestane,jer sve teže podnosim miris,odn.smrad duhana na njemu (odjeća,kosa) [sm=zmeden2.gif]

prskalica -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 15:30:03)

ima li neko link od ove knjige u pdf da mi posalje u pp?

Buba.B -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 16:07:38)

Da dam pozitivan glas za knjigu..moja mama je prestala da pusi zahvaljujuci njoj...
A imas na y.t. video, skracena varijanta knjige.... naravno da je knjiga opsirnija ali za prvu pomoc dobro dodje....

chantal -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 16:18:45)

Prskalice,poslala sam ti pp

zumbulcica -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 16:29:13)

Ja dajem plus za knjigu ali jos veci plus za električnu cigaru[sm=bravo.gif] ja i mm prestali diminjati zahvaljujući električnoj cigari.Usteda zagarantovana, kad samo pomislim da sam nekad svakodnevno kupovala cigare[sm=smiley11.gif] i bacala brdo para na njih[sm=smiley13.gif]

chantal -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 16:49:46)

Gdje ima volje,ima i načina [sm=bravo.gif]

prskalica -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 19:40:31)

hvala chantal [sm=smiley1.gif]

visnjica1 -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 20:21:57)

Ja prestala u trudnoci pusiti i piti kafu za jedan dan zaboravila na svoje poroke hahah ie vo sad ce godina kako ne pusim i sad mi bukvalno dim cigarete smeta muz pusi i ne zeli da prestane ali ni ja ne uticem na njega njegova stvar slabo u stnau pusi jer ga preko dana nikada nema,
Samo volja jaka

madam x -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 22:28:09)

Ja prestala prije mjesec dana...super se držim [sm=bravo.gif]

madam x -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 22:29:51)

IZVORNA PORUKA: Buba.B

Da dam pozitivan glas za knjigu..moja mama je prestala da pusi zahvaljujuci njoj...
A imas na y.t. video, skracena varijanta knjige.... naravno da je knjiga opsirnija ali za prvu pomoc dobro dodje....

Može li link za taj video, zanima me ...a i knjigu bih voljela pročitati.

chantal -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 22:33:13)

[sm=bravo.gif] Oooo,čestitam Zino,samo naprijed :) Poslaću ti ja link za knjigu,a za video ne znam...

madam x -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 22:37:55)

IZVORNA PORUKA: chantal

[sm=bravo.gif] Oooo,čestitam Zino,samo naprijed :) Poslaću ti ja link za knjigu,a za video ne znam...

Hajde de...hvala[sm=smiley1.gif]

ladyblue RR -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 22:55:40)

IZVORNA PORUKA: zinanina

ja prije 2, nakon 21 godine pušenja

Marija13 -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 22:57:37)

IZVORNA PORUKA: bebaa

http://www.24sata.info/magazin/zanimljivosti/155052-zakljucao-glavu-u-kavez-kako-bi-prestao-pusiti.html

samo čvrst karakter može pomoći...nikakvi kavezi......[sm=hudicek1.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
odlična ideja, uz prestanak pušenja si i na prisilnoj dijeti!

madam x -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 23:12:51)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja prije 2, nakon 21 godine pušenja

Znam da si prije 2 mjeseca prestala, rekoh kad može Lady, mogu i ja[sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 23:22:00)

http://www.uho.hr/media/carr_allen_-_lako_je_prestati_pusiti.pdf

al meni nije pomogla[sm=smiley36.gif]
meni nema pomoći[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 23:23:32)

Hvala Hanady, dobila sam link na PP.

Hanady RR -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 23:53:28)

http://www.infobar.ba/mag/zakljucao-glavu-u-kavez-kako-bi-prestao-pusiti/#.UdXmC2ZF4o4.facebook[sm=sad.gif]

tajra26 -> RE: Kako prestati pušiti ? (4.7.2013 23:58:09)

imam ja isprintanu ni meni nije pomogla [sm=smiley36.gif]

SREĆNA -> RE: Kako prestati pušiti ? (5.7.2013 0:27:55)

Kupiš cigare koje nikad ne bi zapalila, najgore i najodvratnije, zapališ , zgade ti se, povraća ti se od njih, ali kad ti dođe da zapališ onda ne možeš cijelu ispušit, baciš i tako dva tri dana, zgadiće se nećeš moći zapaliti ni onu koju si dotada pušila.Probajte.

almondray -> RE: Kako prestati pušiti ? (5.7.2013 12:07:03)

Joj jeste smiješne , pa ne može vama niko pomoći ako to stvarno ne želite.Taman da vas hipnotišu [sm=smiley36.gif]
Ja sam prestala kad sam prvi put ostala trudna i počela na porođajnom ponovo[sm=smiley36.gif]
Drugi put kad sam ostala trudna (mart 2012) ponovo prestajem i nikad više mi nije pala na pamet.Sad mi smrdi svaki pušač.I da napomenem i mm je sa mnom prestao pušit.

Dz3ni -> RE: Kako prestati pušiti ? (5.7.2013 12:19:18)

Video je bio na youtube-u i iz nekog razloga je uklonjen... srećom skinuo ga je mm na vrijeme te ga imam na kompu. Ako hoćete mogu ga probati uploadovati negdje pa staviti link za skidanje (tipa na rapidshare) ako budem imala živaca da čekam, povelik je pa će to potrajati, oko 108 minuta traje. A nije mi mrsko i "spržiti" pa proslijediti. [sm=smiley1.gif]

Mm nije pomagala knjiga, ali je on imao tako jaku želju za prestajanjem da ju je pročitao jedno 3x, a film je pregledao min 10x [sm=sad.gif] sve dok ipak nije uspio, evo ne puši preko 2 mjeseca.

Hanady RR -> RE: Kako prestati pušiti ? (5.7.2013 21:12:12)

IZVORNA PORUKA: almondray

Joj jeste smiješne , pa ne može vama niko pomoći ako to stvarno ne želite.Taman da vas hipnotišu [sm=smiley36.gif]
Ja sam prestala kad sam prvi put ostala trudna i počela na porođajnom ponovo[sm=smiley36.gif]
Drugi put kad sam ostala trudna (mart 2012) ponovo prestajem i nikad više mi nije pala na pamet.Sad mi smrdi svaki pušač.I da napomenem i mm je sa mnom prestao pušit.

ja bi i nakon toga završila kao Izet Fazlinović...zapalila da se smirim jer me neko hipnotiso[sm=jezicek.gif]

trudnoća bi bila rješenje u mom slučaju...
a ostalo i ne trudim se iskreno...nije mi još kliknulo[sm=smiley1.gif]

chantal -> RE: Kako prestati pušiti ? (5.7.2013 22:26:25)

a ostalo i ne trudim se iskreno...nije mi još kliknulo

upravo to...volja je najbitnija,a ova knjiga,električna cigareta ili ovaj fazon s najodvratnijim cigaretama su samo olakšice,pomagala...i sve je individualno,meni ovo zadnje nikad ne bi pomoglo,jer su mi SVE cigarete mogle proći,a pušila sam "svašta" [sm=smiley36.gif] čak sam i Moravu,Ronson i sl.koji put zapalila [sm=smiley11.gif] Drina mi je bila gadna ali nikad nisam odbila,baš sam bila strastven pušač i naprosto sam uživala u onom osjećaju kad npr. gladna ili te neke odvratne zapalim pa mi se lagano zamanta [sm=smiley36.gif] ali sve do jednom :) hB

Dz3ni,ako uspiješ stavi nam link ovdje,baš bih voljela naći taj video da jednoj osobi proslijedim,ja sam našla na youtube ali na njemačkom

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 9 [10] 11   Sljedeća stranica >   >>