RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

mama2884 -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 19:34:13)

Ja imam 2 "klomifenske bebice"....ono sto zelim svim "klomifenkama " reci...jeste da klomifen ima produljeno djelovanje i nakon prestanka uzimanja....konkretno,ja sam zatrudnila prvi mjesec nakon prestanka uzimanja klomifena....i tada su mi folikuli naj bolje rasli,naj veca ponuda i na koncu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] ispala iz svega toga....Koliko god vam bilo tesko....morate psihick opustiti se...Meni licno je uzasno tesko padalo,seks imati kada ljekar kaze,e veceras...ili sutra...ili iduca [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]3 dana imaj odnose i sl....nisam se nikako mogla opustiti...i nakon 3 mj terapije...prvi iduci put odem 15 DC kod dr da vidim da li je bila O....dr mi potvrdila da jeste i eto da da za nekih 15 dana ocekujem [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].....medutim nisam docekala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], nego [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 20:36:57)

Sretno...Blago tebi..da i meni bar hoce uspjeti iz prve...:) Ja sam imala dva folikula rekao u akcijju i ja u akciju i sad ocekujem 16.3 mens...aako ni od ovog ne uspije jednostavno cu se prestat opterecaavat sa svim jer vise gubim snagu pa kako bog odluci..ha ja :) A svima sretno :)

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 22:51:10)

Anela89 i ja sam u istoj situaciji,rekla sam da dizem ruke od svega..sjutra jos idem da vidim je li pukao fol...Ako 1.04 dodje[sm=hudicek1.gif] ja odustajem...

okana -> RE: Klomifen/Clomid (14.3.2012 10:40:34)

Kristina i Anela ne znam koliko dugo pokušavate ja 19 mjeseci, ali tek sam počela da pijem klomifen i ovo što kaže mama i ja sam čula da i poslije uzimanja klomifena dejstvo je prisutno par mjeseci i žena zatrudni normalno u mjesecima iza klomifena kada ga ne koriste
Tako da nema odustajanja ja slušam šta mi doca kaže i vjerujem da ću na kraju dočekati svoju malu [sm=duda.gif] kao i sve mile
Znam da je teško ali ne odustajte za najbolje stvari u životu treba se boriti i to jako[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

vjestica -> RE: Klomifen/Clomid (14.3.2012 10:45:05)

klomifen nakon korištenja ima dejstvo i do 3 mjeseca
ja dok sam išla kod dr Godinjaka , upoznala sam dosta žena koje su prirodno zatrudnile upravo u ciklusu nakon klomifena
iako mnogi to prevedu kao opustila se, prava je istina da klomifen još djeluje

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (14.3.2012 13:04:19)

Cure , ja sam sad od dr...Folikul mi je 23mm na 14Dc i ona mi je rekla da mi nece dati inekciju jer je dejstvo navrh 36h i da je to meni vec 16Dc i da sanse nema da ce tada doci do oplodnje ,pa da dodjem u petak da vidimo je li sam pukao..Ne daje mi neke sanse i kaze da sledeceg mjeseca ne pijem klomifen vec da mi da tu injekciju na 11Dc da bi djelovala..Ja sam mislila da je super sto je 23mm,ali eto sad...

malenaa -> RE: Klomifen/Clomid (14.3.2012 13:13:01)

meni to nije jasno nikako??? meni je folikul bio 22 cini mi se i odmah mi rekao u akciju :) i pogovotovo kao jutarnji sati dan i dva nakon toga... i evo 11-sedmica trudnoce hvala Bogu :)))
de ti akcijaj hehehe pa lako je sljedeci mjesec opet na pregled...

okana -> RE: Klomifen/Clomid (14.3.2012 13:28:35)

Ja se slažem sa malenom samo akcijaj ne znaju ni doktori sve a ta veličina od 23 mm a 14 DC ti meni ukazuje da bi ti trebao tek folikul pući i biti ovulacija hajd ti akcijaj i ne brini ništa[sm=smiley1.gif]

optimisticna -> RE: klomifen (14.3.2012 13:48:49)

hej,imam 26 god,a u braku 2,5god...imam pol.jajnike...rado bih prinovu [sm=duda.gif] al sam svo ovo vrijeme na diana...krajem aprila radit cu papatest,pa cu i traziti da vidi imam li uopste ovulaciju,a muz ce da radi spermogram...trazila sam po net o lijekovima vezano za trudnocu i naisla na ovaj...bil ga ja onda trebala sama traziti od doktora,kad on nista ne govori[sm=smiley13.gif]

okana -> RE: klomifen (14.3.2012 16:14:27)

Optimistična dobrodošla
kad žena ima policistične jajnike a naglasi da želi ostati trudna onda dr propišu stimulaciju kao što je npr klomifen, pošto želiš bebu mislim da treba da svom dr obratiš pažnju na tu činjenicu da ti uključi stimulaciju kako bi ovulirala. Klomifen upravo kod žena sa pcos dovodi do ovulacije, sama ga ni slučajno ne smiješ upotrebljivati jer dr propiše dozu i obavezno prati na folikulometrijama kako su jajnici reagirali. Moj savjet mjenjaj ginekologa ako si mu rekla da želiš bebu, a nije uključio terapiju uz dijagnozu pcos.

KRISTINA88 -> RE: klomifen (14.3.2012 18:04:35)

I meni je bilo cudno sto mi je tako rekla jer smatram da je idealna velicina ,ali ja cu u akciju :) Ona sumnja da ce sam puci? kako ja mogu da podspijesim pucanje folikula,sta mislite?

mama2884 -> RE: klomifen (14.3.2012 20:07:01)

Kristina88.vezano za izjavu tvoje dr,da ti sa folikulom od 22m ne daje nikakvu sansu...n 14 DC....nigdje veze...ne znam opet mozda ja grijesim....ono sto vam ja mogu reci iz iskustva,da vecina ljekara zenama koje su na klomifenu i stalno dolaze na folikum.u vecini slucajeva govore ili daju naznake u smislu "da nema nista ovaj mjesec " i sl...bas iz razloga da bi se zena max opustila i ne bi razmisljala o tome...ja sam to svaki mjesec prolazila....cak i kada je sve bilo idelano,mislim od debljine endometrija,velicine vodeceg folikula i sl....dr bi mi rekla,pa dobro ide ljeto...malo sad planiraj te more,setnje....pa vidjet cemo kako ce se stvari odvijati....tako nemojte da vas to obeshrabruje....Znaju oni ,kada bi vam rekli o super,ovaj mjesec su velike sanse za [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image], da bi to izazvalo nesvjesno veliku psihicku napetost,da bi same "umisljale" simptome,a da na koncu mozda nista ne bi bilo od [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]..a  poznato vam je svima,da tek stres izazove pravi disbalans hormona....Vezano za drugo pitanje...kako izazvati folikul da pukne,.....ako sam dobro shvatila......to je stvar prirode i naseg tijela,tako ne postoji metoda...

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (14.3.2012 22:17:51)

mama2884 hvala na odg..:) pa vjerovatno da je i tako htjela da me mozda opusti,nzm,uglavnom ona je djelovala sigurno da mi nece puci fol ili da nece bas kad treba..Idem u petak a do tad akcija[sm=bravo.gif]

okana -> RE: klomifen (15.3.2012 9:59:41)

mama kad si bila na klomifenu jel te bolio jajnik ja imam jednu folikulu na lijevom ali toliko me jajnik boli i udara u preponu da sam se malo prepala[sm=smiley13.gif]

ikaa -> RE: klomifen (15.3.2012 11:49:23)

pozz, užasno me bole janici, dr mi je rekao da možda bude što ovaj mj.... iščekujem 23.3. iskreno se ne nadam ničemu jer mi je prolaktin visok.... neznam kako vi cure ali ja polako počinjem gubiti nadu...[sm=smiley19.gif]

mama2884 -> RE: klomifen (15.3.2012 12:08:42)

Okana...jeste bolio  me jajnik...ne mogu se sada sjetiti da li je bio desni/lijevi....iz kojeg je vec trebala nastupiti a kasnije i nastupila O...to su sve popratni simptomi klomifena i nemas razloga za brigu....ja sam licno osjetila cak i kad se desilo pucanje folikula,jer me uzasno bolilo i neobicno..bas neobicna nagla bol...a dan prije 14 DC bila na folium.i dr mi rekla da ce nastupiti u iducih 24 sata,i tako se i desilo 15 DC.....nekada oko podne sam osjetila tu bol....nakon O...mozda tamo vec od 17 DC,svi simptomi od klomifena poceli su mi iscezavati....stim da sam ja od 16 DC pa do 26 DC pila i dabroston.....on je dobar da ucvrsti plod,ako dode do oplodnje,a sa druge strane ako su neredovni ciklusi (sto je i kod mene bio slucaj) onda nakon prestanka uzimanja,kroz 3-4 dana treba nastupiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].Tako ne znam da li ti je dr. propisao i dabroston,ali svakako pitaj ga za savjet.

KRISTINA88 -> RE: klomifen (15.3.2012 12:09:40)

ikaa i ja sam u slicnoj situaciji,sve manje snage imam za sve ovo ali volja je sve jaca,zato ne odustajem ni ja,ni ti niti bilo ko..sve ce biti ok,nadam se uskoro..

okana -> RE: klomifen (15.3.2012 12:10:04)

Ikaa koji ti je ciklus kako piješ klomifen. Mila nema odustajanja malo se odmori i idemo dalje, ja kad mi bude previše odmorim mjesec dva pa opet zaganjam ono uzmem pauzu od svega, i kad skupim novu snagu ponovo krenem, možda si malo umorna ali bit će bebica samo pozitivno i bit će vjeruj mi[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

okana -> RE: klomifen (15.3.2012 17:00:15)

mama hvala puno ja tek prvi mjesec pa pojma nemam kontam što boli ali sad vidim da je ok, pitam ga svakako sutra i za pregnil i za dabrostan[sm=smiley1.gif]

mama2884 -> RE: klomifen (15.3.2012 19:43:09)

Ma okana bit ce to sve ok....vidjet ces...negdje sam vec pisala,ne znam tacno gdje..mozda na temi "macina trava i vrkuta"....kada sam aj pokusavala ostati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image],procitala sa more clanaka,naslusala se svega i svaceg i svakojakih savjeta....u masi tih informacija,ostala mi je onako kao bubica u glavi jedna info...koju sam cini mi se bas procitala na ovom foruu..dala mi ga je dugogodisnja trudilica....a to je odnose imati tek od 11 DC...zasto zato sto vam 1 DC, prvi dan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]....traje u principu oko 5-7 dana..hormoni na vrhunuc...kada prodje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]...zavisi kako kod koga to mozda bude 5,6,7 DC...i onda svi navale...i bukvalno do 15 DC kada trebas naj aktivniji da si...ti izgubis volju,ili se to svodi na puki sex zato sto vjerujes da su plodni dani itd.....Ja sam taj mjesec,kada sam ostala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image]....od 11 DC imala odnose...i bas dok je nastupio 15 Dc ( kada se desila O),a to se opet poklopilo s cinjenicom da iako nisam klomifen koristila taj mjesec imao je produzeno djelovanje......i taman oko 15 dc...bas smo i muz i ja bili jakkkoo zeljni jedno drugog...ipak 10 dana apstinencije..i taman oko 20 DC se zasitis...ona pocnes sarati svaki 3,4 dan itd....pa eto podjeli savjet i ovdje s vama...odmoci vam ne moze...a nadam se da ce vam pomoci...i da VRKUTA - cudo od biljke,toplo bi preporucila svakoj zeni trudilici/ne trudilici....

anela89 -> RE: klomifen (15.3.2012 21:55:59)

e cao ikaa za prolaktin i ja sam imala preeeviiisoook,ako ces moj savjet otidji kod jednog travara da ti da cajeve na osnovu nalaza meni su pomogli s tim da ja nikad nisam imala redovne mens.. i poslije tih cajeve prolaktin spao i ja pocela dobivat redovno... :) i tako da ako zelis javii mi se pp da ti dam broj ... :=)
IZVORNA PORUKA: ikaa

pozz, užasno me bole janici, dr mi je rekao da možda bude što ovaj mj.... iščekujem 23.3. iskreno se ne nadam ničemu jer mi je prolaktin visok.... neznam kako vi cure ali ja polako počinjem gubiti nadu...[sm=smiley19.gif]

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (15.3.2012 21:57:45)

Ja bi rado pokusavaalaa al nemam snage nikako vise, i onda mi fino svi govore to ti je psiha to ti je ovo to ti je ono.. a meni nalazi sad svi uredu..e pa ne mogu vise heh... al eto .. valjda ce bit sve oke :)
IZVORNA PORUKA: okana

Kristina i Anela ne znam koliko dugo pokušavate ja 19 mjeseci, ali tek sam počela da pijem klomifen i ovo što kaže mama i ja sam čula da i poslije uzimanja klomifena dejstvo je prisutno par mjeseci i žena zatrudni normalno u mjesecima iza klomifena kada ga ne koriste
Tako da nema odustajanja ja slušam šta mi doca kaže i vjerujem da ću na kraju dočekati svoju malu [sm=duda.gif] kao i sve mile
Znam da je teško ali ne odustajte za najbolje stvari u životu treba se boriti i to jako[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

okana -> RE: klomifen (16.3.2012 9:23:25)

Jutro evo i mene sa folikulometrije
stanje se popravilo: L 15mm folikul D 12 mm folikul rekao da akcijamo preko vikenda i u ponedjeljak da vidimo jel prošla ovulacija, trebala bi u nedjelju, nije mi dao Pregnil kaže ne treba mi jer je siguran da će pući.
Ono što sam se iznenadila je endo i ovaj folikulić na desnom koji nisam imala, sad je endo 6,5mm za 3 dana udebljao se zahvaljujući ananasu i cvekli.
Mama upravu si tako smo se ja i MM prošli mjesec istrošili od 7-11 DC a 14 DC kad je trebala ovulacija nismo i kaže dr e baš šteta, mislim da si u potpunosti u pravu što se toga tiče bolje se držati od 11 dc do 17 dc za odnose
Hvala mila na savjetima
Anela bit će ne brini[sm=smiley1.gif]

mama2884 -> RE: klomifen (16.3.2012 10:57:24)

Eto vidis okana...da ce biti sve ok....abd narast ce oni jos za koji sat.....samo hrabro..."pokusaj" nemisliti ,prek vikenda o O....znam da je tesko....kako god se ovaj mjesec zavrsio.....kao sto na pocetku price rekoh.....klomifen i par mjeseci nakon konzumiranja ima svoje djelovanje...tako iduci mjesec od 11 DC baci se u akciju,a nadam se da nece biti potrebe, i da ce ovaj mjesec vec biti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]....Bitno je za pocetak da si pozitivno reagovala na klomifen a rezultat sada ovaj ili iduci neki mjesec nece sigurno izostati.....ako imas priliku nabaviti vrkutu,nabavi...ona je idealna za O......Saljem svim "klomifenkama" big huck

ikaa -> RE: klomifen (16.3.2012 11:45:40)

pozz, okana ovo mi je prvi ciklus sa klomifenom za tj dana očekujem [sm=hudicek1.gif]... mada moj suprug već je sav u [sm=duda.gif]....neznam dali da se nadam mada je ta nada mala... jel tebe boli dole oko jajnika, mislim kao da osjetiš neki pritisak? cure držite se....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>