RE: Klomifen/Clomid (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

ena0002 -> RE: Klomifen/Clomid (8.3.2012 7:29:40)

IZVORNA PORUKA: KRISTINA88

Zdravo svima. Ja sam nova na forumu i pozdrav za sve vas.U braku sam god dana i pijem Klomifen,prosli mjesec sam pila i nije mi mjerio folikule,opet sam isla zbog toga kod dr i on je rekao da nema potrebe za tim.Pila sam 2 x1 pet dana i nista,pa cu opet ponoviti ovam mjesec i ici kod drugog dr zbog folikula...Je li imao neko slicna iskustva,nzm vise ni cemu da se nadam ,sve mi je nepoznato...poz[sm=smiley13.gif]

Ti obavezno promjeni tog dr. Klomifen se ne smije piti bez da ti dr prati stanje i rast folikula i da ti kada folikul dosegne odgovarajucu velicinu da stopericu i da ciljate odnos

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (8.3.2012 9:15:20)

Koliko je vas uspjelo zatrudniti nakon klomifensa ?? ... i zanima me vi spominjete nekakvu stopericu...Meni to moj dr.nije spomenuo.. samo mi je rekao da su mi folikuli desni jajnik 22 mm i lijevi 23 mm i dao mi dabroston.... da pijem od 3.3... Nadam se brzom odgvoru

okana -> RE: Klomifen/Clomid (8.3.2012 9:32:28)

Anela i ja sam jutros popila svoj prvi klomifen, koliko mi je dr objasnio kad folikuli dosegnu veličinu od 20-23 mm daje se štoperica -tj inekcija Pregnila i u roku od 36 sati nastupa ovulacija i treba da imate odnos, zašto tebi dr nije dao ja ne znam.
A da nazoveš svog doktora da ti objasni najbolje bi bilo?

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (8.3.2012 10:15:07)

anela89, kao sto okana rece, stoperica se daje da se izazove finalno sazrijevanje folikula i ovulacija (koja nastupa oko 36 sati nakon stoperice, ali ne mora biti tacno 36 sati). ali nekome nije ni potrebna ta stoperica, jer organizam sam luci dovoljno hormona LH da izazove to isto... to se moze provjeriti ovulacijskim testovima ili jos bolje, da nakon sto bi ovulacija trebala biti zavrsena, da odes ginekologu i ultrazvucno provjeris da li je bila ovulacija...

ja sam uvijek bila slaba sa LH pa mi je uvijek trebala stoperica, a takodje ukoliko imas vise folikula (kao pri terapiji klomifenom) da prirodni LH nije dovoljan da izazove pucanje svih folikula, tako da se onda uglavnom daje stoperica da se osigura da sve folikule popucaju i da ne prerastu u ciste (ovo govorim kad se ima 4-5 folikula ili vise, ne 2)

u svakom slucaju sretno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

pepika -> RE: Klomifen/Clomid (8.3.2012 10:20:56)

obavezno primiti stopericu. Tako i meni jednom dr. nije htjeo dati stopericu i folikul od 23 mm se pretvorio u cistu.kad sam otisla slj. put na folikulometriju bio 29 mm sto nije normalno. Kad vec pijes klomifen nemoj nista prepustat slucaju[sm=smiley1.gif] sretno

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (8.3.2012 14:17:08)

Hvala vam al sad je kasno za bilo sta... ja sam 29 bila kod doktora... i on je meni samo rekao koliki su folikuli i rekao imaj sad cesce odnose i od 3.3 pij dabroston... eto to je sve... :) mozda je vidio da ce puci brzo pa nije ni govorio...a znam ja kakav je bol kad imam ciste nema mi tog bola sad... ja sam davno imala ciste po jajniku i znala sam se onesvijestiti od bolova ... sad je sve oke :) nadam se bar... i nadam se da nece problem biit sto nisam primila tu stopericu :(

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (8.3.2012 19:31:18)

Prvo srecan dan zena svima vama i da ubrzo sve postanemo divne majke [sm=bravo.gif] Drugo,ja sam ispila klomifen,kada po vasem misljenju trebam otici na prvu folikulometriju?juce sam zavrsila sa klomifenom,pa da li je rano da odem sjutra??

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (9.3.2012 10:22:07)

kristina, ja sam na folikulometrije isla svaki put pocevsi od dan-dva nakon sto ispijem klomifen... onda opet ides svaka 2-3 dana, zavisno od tempa rasta tvojih folikula, kad dosegnu potrebnu velicinu, primala stoperice i akcijala u pravo vrijeme... tako da, ne, nije ti prerano otici sutra, barem ces vidjeti sa cim raspolazes. sretno [sm=smiley1.gif]

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (9.3.2012 10:45:18)

AAvalon , vec sam zakazala,idem u 12h...Vidjecemo kako cu proci,nadam se makar da ce sve biti ok.Sinoc sam imala jak bol ali nisu bili jajnici ,traje po 1-2 min ,ali se javlja vise puta,pa cemo vidjeti...

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (9.3.2012 13:09:15)

Bila sam kod dr,imam 2 folikula od 12 mm,danas je 9ti dan pa cu u pon opet..Sta mislite,je li dovoljno za 9ti dan..Dr mi reci da mi je endometrijum tanak,sta sad to znaci...uh[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (9.3.2012 14:53:40)

kristina, ne sikiraj se za velicinu folikula, ovulacija uglavnom bude 14. ili 15. dan, moze i kasnije, a do tada folikuli rastu 1-2mm dnevno... pa ti sracunaj... stoperica se daje kad je folikul 18-22mm, znaci ima vremena da naraste...

a sto se tice endometrija, to je standardni problem kod klomifena sto istanjuje endometrij, pa ne bude dovoljno "debeo" da se ugnijezdi oplodjeno jajasce (odnosno, tad je to vec blastocista). je li ti dr rekao koja ti je tacno debljina endometrija? ja sam ispila 3 ciklusa klomifena, i endometrij mi je bio pretanak i nije bilo nikakve sanse za trudnocu, iako sam svaki put imala 3-4 super folikule. u takvim slucajevima se moze pokusati sa tabletama Femare - ona daje manji broj folikula ali su folikule kvalitetnije a endometrij se ne istanjuje (ja sam zatrudnila u prvom ciklusu sa femarom, a endo na dan inseminacije mi je bio 9mm)

ja ti zelim svako dobro, i da ti ovo ipak bude uspjesan ciklus [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (9.3.2012 17:33:36)

AAvalon, rekla mi je da je debljina endo 3mm i iskreno ne daje mi neke sanse da ce sve biti ok ovog mjeseca.Nzm da li je velicina folikula na 9DC dobra...?

okana -> RE: Klomifen/Clomid (10.3.2012 18:51:19)

Kristina za debljanje endometrija jedi svjež ananas i veklu ona deblja endometrij[sm=smiley1.gif]

okana -> RE: Klomifen/Clomid (10.3.2012 18:51:45)

Cvekla ne vekla sorry[sm=smiley1.gif]

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (11.3.2012 9:56:12)

Ja kad sam bila meni je endometriji bio troslojni al nije napisao mi doktor kolika je velicina....sad sam skroz zbunjena :)...jos 5 dana pa cu znati jel mi pomogao klomifen :))))

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (12.3.2012 12:07:19)

Zdravo svima... Evo sam bila kod gin. danas mi je 12Dc i fol.od 17mm,endometrijeum je ovaj put odlican...Dr mi je rekla da ne reagujem na klomifen kako treba jer imam samo 2 folikula i po njenoj reakciji nemam neke sanse ovaj mjesec,rekla mi je da imam odnose do srijede i da dodjem i vidim koliko je fol. i da li je pukao itd....Ja msm da ima vremena da naraste i da moze biti sve ok...Preporucuje mi da prekinem sa Klomifenom i pocnem piti neke tablete na slovo M,nzm tacno kako je rekla[sm=smiley36.gif]

okana -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 10:20:30)

Kristina draga možda smo ovaj mjesec slabije reagirale na klomifen i moj dr je nezadovoljan slabo sam reagirala danas mi je 8dc i bila folikulometrija i stanje je
desni -sitni folikuli
lijevi- folikul 12 mm
endometrij 4 mm
sljedeće mi je u petak da vidim ali dr je očekivao bolju reakcije?
Cure mogu li se nadati ovaj mjesec sa ovim od 12mm, hajd pomozite molim vas doktor samo šuti i kaže vidjet ćemo[sm=zmeden.gif]

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 11:12:37)

ja zaista ne volim kad ljekari odmah otpisu neki ciklus i jos vise zenu bace u depresiju, samo zato jer ima samo jedan folikul... istina, sa klomifenom bi trebalo biti barem 2-3-4 folikula, ali pobogu, pa samo je jedan potreban za trudnocu... ja sam u svom dobitnom ciklusu (sa Femarom, doduse, koja je drugaciji lijek i poznato je da daje manji broj folikula od klomida) imala samo jednu folikulu, koja je 11dc bila 16mm i taj isti dan mi je endo bio 4.5mm... ja se razocarala sto je samo jedan folikul, moja doktorica kaze bilo bi lijepo da ih je vise, ali dovoljan je jedan ali vrijedan... i evo ga moj jedini folikul mi sad ne da spavat, pile moje milo [sm=love.gif][sm=love.gif]

tako da nemojte gubiti nadu, sanse jesu vece sa vise folikula, ali i sa jednim nije sve izgubljeno. nikad se ne zna da li je bas taj folikul dobitni. sretno svima [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

okana -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 12:26:51)

Aavalon hvala draga meni je prvi mjesec sa klomifenom i pila sam po pola tablete ujutru i pola naveče, ali dr je očekivao više [sm=smiley13.gif].
Sad vjerujem da će mi ovaj moj od 12 mm porasti do petka i bitno mi je da je jedan a vrijedan[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].
Hvala mila na pomoći[sm=smiley1.gif]

KRISTINA88 -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 15:15:13)

AAvalon hvala ti na podrsci,i ja mislim da nema potrebe za pesimizmom ali mi nije bilo bas svejedno sto je tako reagovala,idem sjutra opet,ocekujem da je porastao i da ce sj ili u cetv puci...Koliki je bio tebi folikul prije pucanja?

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 17:46:54)

Molim vas mozete li mi odgovorit sta znaci troslojni endometrij....... ako ne oke :)

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 18:21:01)

Anela, troslojni odnosno trolinijski endometrij ti je endometrij u vrijeme ovulacije (na UZV tacno vidis tri linije koje predstavljaju granice endometrija). Endometrij bi trebao na UZV izgledati trolinijski u vrijeme oko ovulacije, i takav endometrij je najpogodniji za implantaciju. sretno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 18:23:33)

Hvala na odgovoru...nadam se da nece doci :))))) Vi ste ovdje meni sve super :))

AAvalon -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 18:27:59)

kristina, ja sam primila stopericu kad je folikul bio 19mm, a na dan inseminacija (kad je bila i ovulacija odnosno kad je pukao folikul) bio je 21mm

anela89 -> RE: Klomifen/Clomid (13.3.2012 18:53:44)

Ja nisam nikakvu stopericu primila :) :) Samo sam jednom bila kod doktora :) :) On kaze da je zadovoljan i samo je rekao cesce da imam odnose... samo molim Boga da se folikuli nisu pretvorili u ciste .....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sljedeća stranica >   >>