Anoniman -> RE: sladkiši - kad i koliko (25.5.2009 17:57:40)
|
Moja malena do godinu dana NIJE liznula nista slatko, osim secera u vocu, tj. fruktoze. Ne jede salamu, pastetu,ne pravim joj "gotove" supe...Od "cokoladica" kupujem joj "bonzitu", ponekad pojede kinder prutic, ....Zna pojesti i malo smokija i stapica i ribica, ali joj preferiram staviti grozdjica, suhih kajsija i hurmi izmedju obroka. Znam kad krene u skolu da necu moci u ovoj mjeri uticati na njenu ishranu, ali sad dok sam uz nju 24h dnevno pokusavam je odgajati najbolje sto mogu. i sami se prilicno zdravo hranimo. Npr. moji roditelji imaju bascu pa jedemo domaci krompir, mrkvu, presun, prasu, luk, mahune, grah....Imaju domace "neprskane" tresnje, smokve, sljive, jabuke, kruske, orahe.... I hB moje dijete nije imalo 3x temperaturu od kako se rodila. I ja sam nailazila na svakojake komentare kada je ishrana mog djeteta u pitanju, tipa ; pa i mi smo to jeli, pa sta fali, ih kako sam ja svoje hranila pa eno ih vidis... Ali prije je svijet bio "cisci", nije bilo ovoliko hemije, zagadjenog vazduha, kao ni samih proizvoda....sada se bas sve moze kupiti, a malo ko cita sastav, porijklo i rok trajanja. Prije nije bilo ni tehnologije u ovoj mjeri koja na sve strane "zraci"...
|
|
|
|