Trnoruzica -> RE: Bronhitis kod beba! (18.6.2010 8:02:01)
|
Iskreno, i meni je ovo malo previse za dijagnozu opstr. bronhitisa. Uglavnom se daje ventolin inhalacije, 2x dnevno i to je to. Higijena nosica, i kad se bronhi rasire, onda se daje bisolvon, da dijete moze iskasljati taj silni slajm. Mada nije dokazano da Bisolvon ima efekta, ali eto. Jel dijete prije koristilo flixotide? Zasto antibiotik? Zbog upale pluca? Sta se tacno vidi na snimku, tj. sta je privatnica tacno vidjela na snimku? Jer nisu ni dr u DZ pogrijesile, rekle su ti da je bronhitis, sto ce reci opstruktivni bronhitis.. Isto je. One mozda nisu toliku paniku digle, jer se svaki dan u jednom DZ dijagnosticira, pa ako ne i 100 opstrukcija (posebno za vrijeme jesen/proljece). A nama bronhitis izgleda strasno (bar meni). Djevojcica mi ga je prebolovala, ja mislim, dosad 2-3 puta, i svaki put bukvalno ne moze do daha da dodje koliko kaslje. Ali, tako je. I znam da se nalaz pluca moze pšromijeniti za 3 sata, ali me malo buni ovo pocetak upale pluca, pa zato,,, Zelim vam puno srece. I da, Hanady, Sefika je na godisnjem do 1.avgusta, tako da na Podhrastovima nema nikoga, nazalost.
|
|
|
|