Emina*
|
IZVORNA PORUKA: rozi 1. Kad se obicno pojavljuje tjemenaca? 2. Cime ste cistile ili prale bebinu guzu (kad se uneredi ) prije nego je otpao pupak? 3. Kada se obicno pojavi pelenski osip(kome se pojavio )? Bicu zahvalna svima koji odgovore, jer opet su licna iskustva navrijednija. Velilki pozdrav Evo mene 1. Tjemenjaca se kod nas pojavila, negdje oko mjesec dana, ali je trajala samo 2-3 dana.... Ja sam mazala glavicu baby uljem, stavljala kapicu na bebinu glavu, i nakon 2 sata sam ga okupala, i cesljala i proslo je eto kako sam napisala za 2-3 dana... Vise se ne pojavljuje, samo prilikom kupanja istrljam mu kosicu (ne prejako naravno), i pocesljam poslije i to je to 2. Kad se bebi uneredi, perem guzu sapunom i to je to .... Nakon toga namazes nekom kremom.... Ja ga uzmem ono, da mi je on okrenut ledjima, a rukama mu drzim stomak, i guzu okrenem prema cesmi, i operem mu guzu.... Bez obzira da li je pupak otpao ili ne, slobodno ti njemu peri guzu, a pupak ako se pokvasi prilikom pranja, slobodno posusi nekom krpicom ili gazom..... 3. Osip pelenski se uglavnom javlja kad bebina kaka duze vremena provede u pelenama Znaci ako je ti ne presvuces ("na vrijeme"), beba place, jer nju to pece, i ako ga cesto ne presvlacis, moze se javiti..... Ako se slucajno pojavi, mozes uzeti neku kremu koja sadrzi cink, i mazati guzu... Ja mislim da u tom paketu hippove kozmetike imas kremu za guzu sa cinkom, pa ako zatreba da znas PS. Mnogi pedijatri i patronazne sestre preporucuju Hipp kozmetiku, naravno ima tu malo i reklame, ali eto reko da znas.... Ako vec imas tu kolekciju, mozes sacekati, pa ili kad potrosis, ili kad vidis kako ce se pokazati kod bebca, onda mijenjaj..... Uh sto ja utusi
< Poruku je uredio Eminica -- 4.6.2008 12:37:32 >