Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam pocela otprilike u sedmom mjesecu, i polako kupovala sve sa ovog spiska. do devetog je sve bilo kupljeno. u devetom sam oprala sve i bilo mi je zao da i to nisam ranije, jer sam jedva ispeglala sve te stvarcice zbog bolnih ledja...
Ja sam bila blesava prvi put sam pocela uzimat stvarcice odmah cim sam saznala da sam trudna a mozda je to i razumljivo s obzirom da sam imala prvi spontani neznam obicno zene nece jer nznaju sta moze da se desi ali eto ja sam tako uradila. Vec s drugom trudnocom sam malo kasnije pocela da se pripremam a imala sam dosta stvari od prve bebe. Al to je njsladji shoping uzivajte!
Ja sam za svoju Monu imala samo jedan kompletic kad sam otisla da se porodim.MM i mama su sve sto je bilo potrebno pokupovali dok sam ja bila u bolnici 3 dana...Krevetic,AS,hranu,garderobicu,flasice,cuce itd...
Posto je tema oprema za novorodjence,ja bi jos dodala kao nesto neophodno a veoma korisno a to je vreca za spavanje,neznam jel je ko spomenuo vec,jer necita mi se ovoliko stranica... Mi smo je dobili na poklon kad se Mona rodila i koristili je do ca.3 mjeseca.Evo juce sam opet kupila ali veliku...imamo i jorgan,ali vreca je ipak sigurnija,beba se nemoze ni otkrit ni navuc sebi nedaj Boze na glavu(kad se pocnu okretat)...
Ovaj spisak je vrlo koristan i hvala svima koji su ucestvovali u njegovom pisanju!
Samo bih jos dodala da probate i Pantexol kremu i losion, i za bradavice i za guzu je odlicna,ima je u svim apotekama i cijena je veoma pristupacna! Meni se pokazala izvrsnom !
Samo bih jos dodala da probate i Pantexol kremu i losion, i za bradavice i za guzu je odlicna,ima je u svim apotekama i cijena je veoma pristupacna! Meni se pokazala izvrsnom !
Slazem se u potpunosti. Krema je odlicna.
Sto se tice opreme za novorodjence, ne treba se opterecavati. Ja sam se porodila u drugoj drzavi i imala sam za bebu (to su mi pripremili prijatelji) dvije benkice, dvoje gegice, kapica, carapice, dvije platnene pelene, dekica (nismo nista pripremali jer smo se borili za zivot svoje bebe). I tako opremljeni smo putovali i nista nam nije falilo.
Mislim, fino je sve pripremiti, ali nije strasno ako je to spontano uradjeno.
A da vas pitam nešto ? Posteljinu za bebaru: jorgančić i te điđarije kako ste prale? Može li u mašinu za veš i na koliko stepeni? Inače,uzela sam posteljinu od proizvođača ''pčelica maja'' i dosta njihovih stvari i baš su mi fine a nisu nešto ni ekstra skupe.
Ja Tarikove stvari perem na 40stepeni, pelene, peskirice i bodice, kad kupimo lose pelene pa prodje, otkuham na 60. I obavezno peglanje.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
E super ste, hvala puno. Baš nekako nisam bila sigurna oko tog jorgančića i onog za ogradicu kako ću da se ono sve ne skupi unutra a piše da je izvana 100% pamuk a punjenje 100% vuna a ne piše kako se pere. Hvala cure.
Pa ako je vuna... peri na programu za vunu, to svaka masina ima...ako nema, onda samo ono brzinsko pranje, tu je centrifuga obicno slabija, nastimaj 30 stepeni ako je moguce i ne bi trebalo biti problema...
Prije svega, hvala na savjetu Oprala sam je ali nisam na programu za vunu iako ima program i u toploj i hladnoj vodi odlučila sam se za osjetljivo na 30 stepeni i isključila centrifugu a ponovila cijeđenje i sve je super ispalo, nikakvih promjena i eno haman suho Hvala cure još jednom
Ne znam ko je napisao da treba kupiti bočicu i cuclu...da, ako ste u startu odlučile da nećete dojiti, ili ćete se izvlačiti kasnije da nema mlijeka. Izuzetno je važno u prvih 15 dana uspostaviti dojenje i dude i flašice će samo odmoći u tom procesu.
ja sam kupila aventov start paket za novorodjencad. planiram dojiti, ali ako ne budem imala mlijeka ili bude bilo kakvih drugih problema, neka se nadje. ako mi taj paket ne bude trebao, jos bolje. uvijek se nadje neko kome ga mogu pokloniti.
Ne znam ko je napisao da treba kupiti bočicu i cuclu...da, ako ste u startu odlučile da nećete dojiti, ili ćete se izvlačiti kasnije da nema mlijeka. Izuzetno je važno u prvih 15 dana uspostaviti dojenje i dude i flašice će samo odmoći u tom procesu.
Ne bih ja bas to tako rekla. Sta fali imati u kuci i flasicu i cuclu? Nikada se ne zna kada moze zatrebati! I zaista ne znam, koja bi to normalna majka, odlucila u startu da nece dojiti??? Oprosti, ali mislim da si se malo pregrubo izrazila!
I zaista ne znam, koja bi to normalna majka, odlucila u startu da nece dojiti???
Nazalost ja znam i ovakvih slucajeva, 2 poznanice.....odmah u bolnici popile tablete da im prestane mlijeko dolaziti, nisu cak ni probale podojiti bebu....za mene su to nemajke!!!!
Ne bih ja bas to tako rekla. Sta fali imati u kuci i flasicu i cuclu? Nikada se ne zna kada moze zatrebati! I zaista ne znam, koja bi to normalna majka, odlucila u startu da nece dojiti??? Oprosti, ali mislim da si se malo pregrubo izrazila!
Slazem se s ElmaB. Ja planiram dojiti sve dok ne presusim i znam koliko je to zdravo kako za bebu tako i za majku. flasice, cucle i ostale drangulije sam kupila da mi se nadje. sto kazu, zlu ne trebalo. mozda cu moci dojiti, ali necu imati dovoljno mlijeka, pa cu morati uz svoje mlijeko davati i adaptirano. nikad se ne zna.
nesanice, upravu si. ima ih takvih i za mene su isto nemajke. vise furaju neki svoj fazon, neku svoju modu, a najmanje misle na dijete. za takve (koje ja poznajem) dijete je modni detalj i ''in'' u fashion smislu.
uskoro krečemo u kupnju kolica,užasno je sve u skupo, robicu ču dobiti ali ovo drugo moram kupiti jer mi prijateljica koja mi je to trebala dat planira i drugo djete, tako da ču joj sve to pomalo vračati ali barem ču imati za početak...planiramo kupiti tuticu i neke sitnice još za bebu da ima novo kad izađemo iz rodilišta. kako vrijeme leti sada sam na pola trudnoče skoro
ej cure vidim da u spisku ima i grudnjak za dojilje pa me zanima na koji grudnjak mislite..kakav je to grudnjak??? sorry ako sam se provalila al stvarno ne znam