RE: Kasalj kod djece (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

vila_7 -> RE: Kasalj kod djece (1.4.2014 11:28:21)

Nisam, nije jos probala med, pa mi mrsko sad isprobavati....
Ma ja vjerujem da jos uvijek samo iskasljava to sto je sislo niz grlo, ali me muz malo svojim zabrinutim pogledom nazivcira [sm=smiley36.gif] . A ona stvanro ne kaslje puno uopce,samo sto podugo traje

vila_7 -> RE: Kasalj kod djece (1.4.2014 11:31:15)

A evo citam bronhostop sirup ne smiju djeca mladja od 4 g [sm=smiley13.gif]

salmy -> RE: Kasalj kod djece (1.4.2014 12:41:48)

Rotkvica i med je super stvar,samo moj momak to nece kaze smrdi na kupus[sm=smiley36.gif]
Bronhostop ni nama nije pomogao..sad pije sirup od jagalca za isksljavanje..dosta slica Nodiju kojeg vise nema
Znam kako se mucite[sm=smiley13.gif] momak je bolji danas..samo slina ima ko u prici

vila_7 -> RE: Kasalj kod djece (1.4.2014 14:32:44)

ma joj salmy moje su bile prije 10-tak dana bas bolesne - zeleni tukci [sm=smiley36.gif] , tura ,... i sve je proslo za 3 dana , starijoj je ostao smrkav nos jos nekih 5-6 dana , a mladjoj kasalj,samo sto i dalje traje... Na prospanu pise da pomogne 7-10 dana, a to je do 4-og pa cu vidjeti hoce li biti poboljsanja...

Malenaoduvijek -> RE: Kasalj kod djece (1.4.2014 20:03:38)

za sazrijevanje kaslja je dobar bisolvon ali ne 2 sata prije spavanja
a za rotkvu si u pravu i mom se ne svidja
ima i sirup sa kaduljom i lovorom,sa uspinovanim secerom, a kod napada suhog kaslja posolis iscijedjen limun pomaze sigurno

salmy -> RE: Kasalj kod djece (4.4.2014 13:15:12)

Jutros smo isli na pedijatriju..pogledala ga i dala singular granule...Pa za mj..kontrola ako ne bude bolje da radimo test

ps: toliko sam vidjela djece gore..male velike...uzas jedan..Kako i zasto su nam djeca alergicna[sm=smiley13.gif]

Malenaoduvijek -> RE: Kasalj kod djece (4.4.2014 13:36:31)

salmy strasno,to nam je sve od ove zdrave hrane i okoline.nismo ni svjesni cime nas kljukaju na zalost

a nadam se da ce vam singular pomoci,samo je bitno redovno da ga pijete prije spavanja

kana -> RE: Kasalj kod djece (16.4.2014 11:59:36)

Pozdrav.
Mi smo se narucili prije 15 dana na djeciji odjel u KBZ na pulmologiju/odjelu za plucne bolesti djece i konacno kada smo naruceni u 11h i otisli imali smo sta vidjeti. Pun hodnik bolesne djece koji cekaju i svi su naruceni u 11!?![sm=smiley13.gif] Znaci tu docekati doktoricu moze prouzrokovati i da ti dijete oboli od neke ozbiljne bolesti premda si dosao na savjetovanje.
T. je u doba kada trave bujaju jako sklon kaslju i slajmu tako da smo htjeli i tui provjeriti kakva je situacija-da li je stvarno alergija urok kaslju ili mozda bronhitis ili astma...Isli smo i u priv . polukliniku Prima kod dr pedijatrice Ljilje Šestić i ona misli da je alergija, isli smo i u Dispanzer kod Karmen i ona nije sigurna, pa kod Šefike nije ni ona-tako da smo na kraju odlucili otici privatno u Polukliniku Šabić /kod ulaza u hotel Internacional/ kod dr Vildane Arnautović Torlak-pulmologa. Ona je u bolnici do 15 h pa se poslije moze naruciti sto mi i odgovaera jer i ja radim.
JAvit cu vam dojmove. Taj pregled koliko sam dobila info(zvala sam) je 40 KM, ali nije mi zao...
Lp

salmy -> RE: Kasalj kod djece (16.4.2014 12:24:47)

Nama se smirio od kako pije singular..cak sam prestala davati par noci

mm je imao uzasnu alergiju danima kasalj promuklost ..i otisao na pregled..dobio 2 dana injekcija( i automatski se simptomi povukli)..pije i dalje flonidan po potrebi
Alergija je uzas..kako me krenulo na izlet ne smijemo otici..obojica odboluju[sm=smiley13.gif]

aidana -> RE: Kasalj kod djece (16.4.2014 12:57:27)

IZVORNA PORUKA: salmy

Pa nisam sigurna da bi trebala tako rano prestati sa singularom i na svoju ruku, moj pije vec mjesecima [sm=smiley13.gif] sad smo na tome da izgura proljece zbog polena (i mm je alergicar) pa cemo vidjeti na ljeto da mu ukinemo.

salmy -> RE: Kasalj kod djece (16.4.2014 13:49:47)

IZVORNA PORUKA: aidana

Pa nisam sigurna da bi trebala tako rano prestati sa singularom i na svoju ruku, moj pije vec mjesecima [sm=smiley13.gif] sad smo na tome da izgura proljece zbog polena (i mm je alergicar) pa cemo vidjeti na ljeto da mu ukinemo.

Pa sta znam,nije kasljao i ja mu prestala davati..kontam ako pocne opet mu dati..Flonidan je neprestano pio 2 mj..pedijatar kaze da odmah prestanemo..pa kontam ako ne kaslje nema potrebe da mu ga dajem[sm=zmeden.gif]

Malenaoduvijek -> RE: Kasalj kod djece (17.4.2014 16:29:55)

salmy singular stiti dok ga pije a mi ljeti pauziramo a ne u proljece kad su sva ova cvjetanja

salmy -> RE: Kasalj kod djece (8.5.2014 21:32:17)

Singular smo popili sinoc..znaci kutiju je popio..Pa neznam jel trebam otici opet po novi ili pauzu?
Decko je opet kasljao jutros u 4..onaj ruzni suhi koji nadrazuje..bas mi se ne vodi dr

bebaa -> RE: Kasalj kod djece (8.5.2014 21:40:51)

Singular smo popili sinoc..znaci kutiju je popio..Pa neznam jel trebam otici opet po novi ili pauzu?
Decko je opet kasljao jutros u 4..onaj ruzni suhi koji nadrazuje..bas mi se ne vodi dr

kad je nama uključila rekla kad popijemo da odma dođemo po drugu kutiju...nažalost ni ovu nije popio jer je dobio strašnje prolive od istog...

a sinoć je prekašljao noć,danas je bolji...ako i večeras bude kašljao moramo dr....[sm=smiley13.gif]

salmy -> RE: Kasalj kod djece (8.5.2014 21:44:05)

IZVORNA PORUKA: bebaa

kad je nama uključila rekla kad popijemo da odma dođemo po drugu kutiju...nažalost ni ovu nije popio jer je dobio strašnje prolive od istog...

a sinoć je prekašljao noć,danas je bolji...ako i večeras bude kašljao moramo dr....[sm=smiley13.gif]

pa kako da dobije proliv od njih? jesul u kesicama..ja decku istresem u sokic i popije...Nama nije nista rekla osim ako ne bude efekta da se javimo...
Ali fkt nije kasljao dok opet nije sunce granulo[sm=smiley13.gif] majkemi cu se roknut ako me opet probudi u 4..najednom pocne kasljat..ubi se djete..otvorimo prozore dam meda caja..ma kakvi mora ustat da bi proslo

bebaa -> RE: Kasalj kod djece (8.5.2014 21:46:40)

kaže dr. nikad nije čula da se jabvlja proliv mada ima navedeno u uputstvu...ma on je meni smršao pravo tada....ali i to dok je pilo bilo je super,nije kašljao...ali eto nažalost morali odustati......ja se nadam da će nam noć biti mirna......on se prebaci meni na krevet iz krevetca...pa ga ja lupkam kad kašlje,valjkda mu godi....[sm=smiley13.gif]

salmy -> RE: Kasalj kod djece (8.5.2014 21:51:18)

IZVORNA PORUKA: bebaa

kaže dr. nikad nije čula da se jabvlja proliv mada ima navedeno u uputstvu...ma on je meni smršao pravo tada....ali i to dok je pilo bilo je super,nije kašljao...ali eto nažalost morali odustati......ja se nadam da će nam noć biti mirna......on se prebaci meni na krevet iz krevetca...pa ga ja lupkam kad kašlje,valjkda mu godi....[sm=smiley13.gif]

dusa draga,odvedi ga neka mu daju zamjenu za singular..Ja sutra odoh sama po recept,vajda ce mi dati bez pregelda..,a mrsko mi ga vodati po ambulanti

aidana -> RE: Kasalj kod djece (8.5.2014 22:41:34)

salmi dobices singular bez problema bez pregleda jer se on uzima na duge staze

MajkaTereza -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 2:18:41)

Malo me brine to sto svi dajete djeci (znam da ne dajete na svoju ruku, ali me jos vise brine sto doktori propisuju) ispod 6 god sirup za kasalj.. Djeca ispod 6 godina ne smiju piti sirup za kasalj, po SVIM propisima, i tako preporucuju svi evropsli i americki doktori.. Jedino nasi idioti propisuju sirupe.. Djeci mozete pomoci jedino prirodnim alternativama, otidjite kod homeopate, dajite med, sok od paradajza, crveni luk, bijeli luk.. Sto se alergija tice, izbacite citricnu kiselinu iz upotrebe. od sampona do hrane, i proci ce, plus dajote djecu vodu u koju cete staviti iglice bora i pustiti da stoje preko noci, simptomi ce potpuno nestati.. ne pumpajte djecu hemijom [sm=smiley13.gif]

MajkaTereza -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 2:19:07)

i p-s-SLJEZ

vila_7 -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 7:44:11)

MajkaTereza , ja dajem Prospan koji je na biljnoj bazi jer je neki dan toliko kasljala da joj nista od prirodnih stvari nije pomoglo.
A na kraju krajeva, evo ti pises sljez - a dosta knjiga o biljkama koje sam u zadnje vrijeme procitala-naglasavaju sljez nikako djeci - moze samo da ga izgrkljaju ali ne i da gutaju jer ostecuje srce.

Malenaoduvijek -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 8:51:39)

salmy dobices bez problema singular kod pedijatra

majka tereza ja nikad nisam cula za ovo ne sirup ispod 6 godina,ali znam da se treba traziti uzrok kaslja da ga ne treba sputavati.
A nasa ped nam je samo jednom dala rcpt za sirup i nikada vise,svi gledaju da ublaze nadrazujuci kasalj

a vilo ja isto nisam za sljez samo ga kapam djeci u nos

salmy -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 8:56:07)

Majka tereza nikad cula da se ne smije djeci davati ispod 6 godina...Majka mu stara da ne smije bilo bi naznaceno na sirupu da ga manja djeca ne smiju konzumirat
A te folove paradajz,med i sl bla bla..ne pije to vode barem u nasem slucaju...a sljez nema sile..znaci nece ni da mu ukapam u nosic...Mah probala sam sve i svasta i nista ne pomaze

Sinoc je popio flonidan i spavao ko beba svu noc[sm=smiley1.gif]

idem danas po singular.hvala zenice

salmy -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 8:57:41)

bebooo kako je momak spavao?

bebaa -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 10:17:42)

bebooo kako je momak spavao?

jooj evo sad pišem tamo....moram ga voditi kasnije dr...kašlje i jutros kjao da ga grlo boli,buni se kad guta pa se zaplače.....[sm=smiley13.gif]
a spavao je fino,nmije kašljao,možda što sam mu sinoć dala sirup od borovih iglica,domaći.....nadam se da pomaže...a kao što gledam da če ga odma na inhalacije...pa ja mislim da će mu to biti jedno 10-ti put od polaska u vrtić....[sm=hudicek1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>