aidana -> RE: Kasalj kod djece (27.6.2013 9:38:44)
|
Ja nisam sigurna da li bi trebala pisati ovdje ili na temi o stafilokok aureus. Moj mali se muci sa kasljem vec peti mjesec, malo prestane pa se opet vrati. Prvo se prehladio imao zacepljen nosic pa poceo kasljeti. Ja sam u pocetku pokusala sa cajem od sljeza medjutim kasalj se samo pogorsao i ja ga odvedem doktoru. Zatim je isao na inhalacije i uzimao kapi pa se kasalj kao povukao. Na kontroli dokor rekao da je sve super, medjutim nakon 2 dana opet pocne kasljati, opet inhalacije... i to je tako trajalo. Uz to smo mu stavljali svinjsku mast, pio je caj od luka ali sve je samo smanjivalo kasalj nije ga nista skroz izlijecilo. Na kraju smo na svoju ruku uzeli bris grla i ispostavi se da ima staphylokok aureus. Zatim je pio antibiotik pa mu je kasalj opet popustio. Bio dobar 2 sedmice i opet poceo kasljati, opet bris i pokaze se da je opet pozitivan. Doktor mu propise opet antibiotik i inhalacije, poceo ga piti i cinilo se da je sve ok medjutim na 4 dana prije kraja terapije, dakle jos pije sirup, opet poceo kasljati i meni vise nista nije jasno. Ne znam sta da radim, kao da nije do staphylokoka jer antibiotik ne utjece na kasalj. Do sad smo probali dakle i inhalacije, sirupe, kapi, svinjsku mast, caj od sljeza, caj od luka...i dosla sam do tacke kad vise ne znam sta dalje. Da napomomenem da se radi o bebi od 13,5 mjeseci i da nije jos nikako imao temperaturu. Ne znam da li je neka od vas imala slicno iskustvo pa ima neki savjet. Jedna doktorica mi je rekla da se necemo rijesiti staphylokoka jer pije iz flasice i ima dudu da se moramo pomiriti s tim. Druga je rekla da je u pitanju mozda alergija, jedna misli da je pocetak bronhitisa drugi da nema govora o bronhitisu. A doktor u DZ kojem ga vodim je isto mutav. Sta god ga pitam ne odgovori mi, izadjem samo sa jos vise pitanja. Sad mi dodje samo da sjednem i placem jer ne znam kako mu pomoci.
|
|
|
|