MajkaTereza -> RE: Kasalj kod djece (9.5.2014 16:35:05)
|
[sm=smiley36.gif] ne brinite, sljez nije opasan za srce, to mi je profesija.. Ko je napisao takvu glupost nije bas dobar, jer jedino za sto sljez moze ikad biti opasan je za osobe sto imaju problema sa regulacijom secera, zna se desiti da od njega padne secer, ali za djecu bez tih promblema je posve siguran, cak i za jako malo djecu. I by the way, i ono sto kapate u nos ulazi u organizam, kao i ono sto mazete po tijelu, pa je malo smjesno mislii da ono sto stavljamo u nos ne ulazi u organizam.. Borove iglice su jako dobre, kao sto rekoh, i za alergije, a i za bronhijalne probleme. Hocu jos da naznacim da je jako bitno da ne pusite u prisustvu djeteta. ZNam da glupo zvuci da se treba naglasiti, rekao bi covjek da niko normalan ne bi pusio blizu prehladjenog djeteta, ali biste se iznenadili da znate koliko roditelja puse u stanu gdje im boravi diejte sa bronhitisom. Ako dijete ima preko 3 godine, mozete pokusati dati casu vode sa kasikom domaceg jabukovog sirceta, jer to ublazuje kasalj, a pored toga je dobra i soda bikarbona u malo vode. Najbolji recept koji imam je uzeti crveni luk, i rasparcati ga na "slojeve", na prvu "krisku" nasuti meda, preko toga staviti slijedeci sloj luka, nasuti jos meda, pa jos jedan sloj luka, pa sloj meda, i tako dok vise nema luka. Ostaviti par sati da odstoji, i onda davati svako malo. Ovo, u kombinaciji sa sodom bikarbonom, je uvijek pomagalo i mom malom, i svakom drugim djetetu cijoj sam majci dala recept, pa probajte. Ovo za 6 godina je opce poznata cinjenica, kao i to za sljez, preporucujem majkama da se vise raspituju po stranim portalima, a manje po domacim "kvazi-travarima".. Zelim djecici brz oporavak!
|
|
|
|