|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kasalj kod djece
17.3.2011 16:10:55   
Lady26
A hoce li tecnost da pije? Ako hoce da mu ga das u vrrrrlo malo caja/vode/soka (znaci onoliko koliko znas sigurno da ce popiti) i unutra stavis dozu sirupa?
Ja sam tako Lani davala....doduse prvi put a sad normlano na kasiku popije

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 226
17.3.2011 16:10:57   
emma.L
Ako želiš dati antibiotik, probaj špricom i malo dublje u usta je stavi da ga natjera da proguta, a ne da izbaci.
Ema jako kašlje od nedjelje. Odustala sam od prospana i tih stvari, ušpinujem šećer, zalijem ga vodom i u tome skuham glavicu luka, dodam joj cimeta i dajem mlako. Zaista pomogne.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 227
17.3.2011 16:15:54   
bebacha
Pancef je jak.daje se kod jaki upala.naravno nebi se smio davaz bez lab. pretraga.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 228
17.3.2011 16:26:15   
Anoniman
panklav ti je isto kao i xiklav ili ti ga amoksicilin i još ima dodatak klavulonske kiseline a pancef nije isto što i panklav, on je iz druge grupe lijekova, uglavnom jašta su nego jaki i samo zbog kašlja ja ga ne bi davala
a nama šprica uvijek pali kod davanja sirupa...
jesi li koristila herbifitov sirup jako je dobar za kašalj, ovdje možeš pogledati
http://www.pharmamed.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=109&lang=bs

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 229
17.3.2011 16:56:35   
škorpija
ne znam šta sad da radim, da mu dajem antibitoki ili ne, sutra ću ga voditi ponovo kod druge dr. da pitam, baš mi bezeze što su mu dali bez vađenja nalaza.
breskva imamo herbifitov sirupa, ali sa bijelim sljezom, moram kupiti i ovaj od jagorčevine i priključiti ga kolekciji sirupa koje neće da pijeuser posted image

lady neće da lizne ako osjeti okus sirupa, pa nema vze u šta da ga stavim, kod nas uspjeva samo nasilno ulijevanje u ustauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 230
17.3.2011 23:07:13   
lila25
evo i mi muku mucimo sa kasljem vec treci dan.Nema temperature samo iritirajuci suhi kasalj veceras kao da je poceo slaim izbacivati ali on to proguta i opet mu se zakaslje ne znam vise sta bih mu davala dr.mu dao cefaclor,prospan i aquamaris a izgleda nista ne pomaze.cajeve jedva po kasikicu da popije a bas mi ga zao dok hoda ne kaslje cim lezi kaslje.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 231
17.3.2011 23:12:43   
bananica
najbolje za kasalj je balzam i sirup od dr Theissa.... balzam nakon jednog mazanja smiruje kasalj

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 232
17.3.2011 23:39:59   
lila25
A joj znaci Skorpija ni vas nije zaobisao kasalj dosta je bolesnih ovih dana.A izgleda da svima bez ikakvih nalaza propisuju antibiotike,i to najjeftinije znali neko kakav je ovaj cefaklor vec dva puta su nam ga propisivali.

< Poruku je uredio lila25 -- 17.3.2011 23:40:26 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 233
20.3.2011 15:07:03   
škorpija
mi na kraju ipak završili na inhalacijama, i poslije tri kašalj poptuno prestao, grlo nije ni bilo upaljeno nego nadraženo ic rveno od kašlja, sreća panklav mu dala jedanput i adio, stvarno su ovi dr. idioti, vide da dijete ima alergijski bronhitis (piše u kartonu) i ne 7znam što izmišljaju toplu vodu, daj ventolin i doviđenja.

a nikad gori kašljalj nije bio, zakašljavo se svaki 30 sekundi punoih 12 sati, al onaj teški kad sve boli od kašlja, uh grozno je bilo

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 234
20.3.2011 15:12:23   
Mya_81 RR
Pa, nisam ni znala da se muči toliko s tim user posted image

Bar mu je sad bolje od inhalacija. A s tim dr. očito čovjek treba biti malo i bezobrazan da bi reagirali kako treba.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 235
20.3.2011 16:32:10   
juni
Emil je ovih dana isto kasljao i ja mu dajem medexov  sirup od smrekinih iglica, uvijek mu pomogne. Kasalj traje 3-4 dana, s tim da jedan dan bas bas kaslje. Sad vidim da ima slajma, i nosic mu curi pa cistimo sa baby vac.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 236
20.3.2011 16:52:54   
d.dita
škorpija, i moj sin ima alergijski bronhitis,s tim da je prošli mjesec kada mu je bilo malo upaljeno grlo dr. htjela da mu se snimaju pluća.MM i ja nismo dali pošto su mu za 6mj 5x snimali pluća. Kaže dr. da će ga voditi kao da ima upalu pluća i dala nam pancef ali bez inhalacija kao nisu potrebne.Mi se svratimo kod porodičnog ljekara i ona nam uključi inhalacije ventolinom. Kada smo otišli pedijatrici posle 2 dana pita nas kakav smo imali čaroban štapić pošto je kod djeteta nalaz sasvim uredan,nema ni šlajma.Elem,ništa bez inhalacija!

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 237
20.3.2011 18:03:14   
škorpija

IZVORNA PORUKA: d.dita

škorpija, i moj sin ima alergijski bronhitis,s tim da je prošli mjesec kada mu je bilo malo upaljeno grlo dr. htjela da mu se snimaju pluća.MM i ja nismo dali pošto su mu za 6mj 5x snimali pluća. Kaže dr. da će ga voditi kao da ima upalu pluća i dala nam pancef ali bez inhalacija kao nisu potrebne.Mi se svratimo kod porodičnog ljekara i ona nam uključi inhalacije ventolinom. Kada smo otišli pedijatrici posle 2 dana pita nas kakav smo imali čaroban štapić pošto je kod djeteta nalaz sasvim uredan,nema ni šlajma.Elem,ništa bez inhalacija!

ma isto tako, svaki put malac ima iste simptome, a oni uvije izmisle novu bolest, pojma nemaju, ali kad kažem da mu daju ventolin oni se ljute što im se miješam u profesijuuser posted image , treba biti  uporan samo i ne dati da im daju antibiotike za budalieštine

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 238
5.4.2011 14:32:31   
škorpija
zbog kašlja koji traje mjesec dana udaili smo brsi grla i nosa i sve je u redu, ovo je drugi brsi u zadnja tri mjeseca i oba su negativna a on i dalje kašlje i kašlje, fakat ne znam više šta da radimuser posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 239
5.4.2011 15:11:52   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: škorpija

zbog kašlja koji traje mjesec dana udaili smo brsi grla i nosa i sve je u redu, ovo je drugi brsi u zadnja tri mjeseca i oba su negativna a on i dalje kašlje i kašlje, fakat ne znam više šta da radimuser posted image

jeste radili alergo testove ikako

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 240
5.4.2011 15:14:46   
Malenaoduvijek
izvini skorpijo vidjela sam sada da ima alergijski bronhitis, a imas li inhalator kuci.

mi smo po preporuci nase pedijatrice kupili i sada kada treba inhalacija samo se kuci inhaliramo.

a ako vec ima ovu dijagnozu to bi ti se isplatiloda nabavis

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 241
6.4.2011 13:20:37   
škorpija
nemam, ne znam gdje mogu kupiti taj inhalator, je li u njega ide ventolin, ne znam što nam to pedijatrica nikad nije preporučila jer čitavu zimu visimo na inhalacijamauser posted image

nismo radilia alergo testove, kontam još je maliuser posted image

Neposredna veza do poruke: 242
6.4.2011 13:28:40   
Malenaoduvijek

nemam, ne znam gdje mogu kupiti taj inhalator, je li u njega ide ventolin, ne znam što nam to pedijatrica nikad nije preporučila jer čitavu zimu visimo na inhalacijamauser posted image

ti si u sa ili, mi smo jednu turu inhalacija u januaru odradili i pred vikend kaze ona nama imate li uslova da nabavite inhalaor, kazem ja probacemo.
ja malo telefonirala i nadjem na socijalnom u dezurnoj apoteci 130 KM (tu su negdje cijene) i suprug ode i kupi i vjeruj da je super.
djee ne mora izlaziti iz kuce medju drugu bolesnu djecu.
nabavi to isplatice ti se.
a moj Igor ima 14 mjeseci i dr nam je preporucila alergo testove da radimo ( i njegova pedijatrica a i privatna)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 243
6.4.2011 13:34:16   
škorpija

IZVORNA PORUKA: MALA1994

ti si u sa ili, mi smo jednu turu inhalacija u januaru odradili i pred vikend kaze ona nama imate li uslova da nabavite inhalaor, kazem ja probacemo.
ja malo telefonirala i nadjem na socijalnom u dezurnoj apoteci 130 KM (tu su negdje cijene) i suprug ode i kupi i vjeruj da je super.
a moj Igor ima 14 mjeseci i dr nam je preporucila alergo testove da radimo ( i njegova pedijatrica a i privatna)

jesam u sa sam, ma mogla sma davno kupiti inhalator, bezveze se patimo već dvije zime, a za alergo ma pretpostavljamd a je alergičan na polen kao i otac muuser posted image

Neposredna veza do poruke: 244
6.4.2011 13:37:38   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: MALA1994

jesam u sa sam, ma mogla sma davno kupiti inhalator, bezveze se patimo već dvije zime, a za alergo ma pretpostavljamd a je alergičan na polen kao i otac muuser posted image

uzmi fino telefon i prov+zovi par apoteka da uporedis cijene, a bitno ti je da je kompresijski, jer ima baby haler ja ne znam kako to funcionise, mislim da bebacha to ima on kosta 30 KM.

a alergo testove mozes raidti i na pedijatriji i privatno, ako zelis poslacu ti broj ordinacije privtne koja to radi  pa da ih zovnes i raspitas se

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 245
6.4.2011 13:49:11   
Mala Selma
škorpija, tvoj Ajdin nije mali za alergotestove i mozes raditi na pedijatriji na Jezeru, broj telefona je da se narucis 566-508, potrebna ti je uputnica od pedijatrija ili nekog drugog specijaliste.
Naime, moj A. je sa 10 mjeseci imao jaku reakciju na bjelance ( stavila mu na noge kad je imao temperaturu) i samim tim nije primio ni vakcionu od 12 mjeseci. Inace jaje jede bez problema ( kao cimbur u piti i sl.) i nikad mu vise nisam dala samo. Prosle godine kao i ove je imao klasicnu alergiju na polen ( kraj marta, pocetak aprila), a trazila sam od pedijatrice Melihe ( na vojnickom sto radi) da mi da uputnicu da mu radim alergotestove i dade miuser posted image
Jutros sam zvala i narucili su nas 20.04. ( a prosle sedmice sam zvala i nisu imali reagenasa, pa vjerovatno su dobili ove sedmice.
Moj ti je savjet sad nazovi i naruci ga, reci ( slazi user posted image ) d aimas uputnicu od pedijatra i nek ti zakaze termin.

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

Neposredna veza do poruke: 246
6.4.2011 13:56:03   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: Mala Selma

škorpija, tvoj Ajdin nije mali za alergotestove i mozes raditi na pedijatriji na Jezeru, broj telefona je da se narucis 566-508, potrebna ti je uputnica od pedijatrija ili nekog drugog specijaliste.
Naime, moj A. je sa 10 mjeseci imao jaku reakciju na bjelance ( stavila mu na noge kad je imao temperaturu) i samim tim nije primio ni vakcionu od 12 mjeseci. Inace jaje jede bez problema ( kao cimbur u piti i sl.) i nikad mu vise nisam dala samo. Prosle godine kao i ove je imao klasicnu alergiju na polen ( kraj marta, pocetak aprila), a trazila sam od pedijatrice Melihe ( na vojnickom sto radi) da mi da uputnicu da mu radim alergotestove i dade miuser posted image
Jutros sam zvala i narucili su nas 20.04. ( a prosle sedmice sam zvala i nisu imali reagenasa, pa vjerovatno su dobili ove sedmice.
Moj ti je savjet sad nazovi i naruci ga, reci ( slazi user posted image ) d aimas uputnicu od pedijatra i nek ti zakaze termin.

mala selma predpostavljam da ces raditi alergo testove na pulmologiji ili alergoimunologiji?
a koje radite, one sa bocama  u rukice ili krvne?

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 247
6.4.2011 14:01:50   
Mala Selma
predpostavljam na alergoimunologiji i predpostavljam krvne, jer sam cula da se sa bocama rade samo starijoj djeciji. Takodjer teta sto nas je narucila, rekla je da mu nedajem nista za alegiju ( fenistil kapi ili sl.) jer 10 dana mora biti "cist", kao da ce se tets raditi dva puta, jedan dan na bjelance, a drugi dan na polen.

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

Neposredna veza do poruke: 248
6.4.2011 14:06:13   
škorpija
mala selma upravo sam zvala, niko se ne javlja, jel ima neko određeno vrijeme kad se može naručiti ili da zovem dok se neko ne javi

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 249
6.4.2011 14:11:21   
hanabanana
Alergotestovi kod djece do tri godine znaju dati lažan nalaz, zato se ne prektikuju do treće godine. Ovdje mislim na alergije koje dovode do alergijske asme.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za djecaka
Malenaaa...

Zanima me koje je ime po vama ljepse i koje vam se vise svidja

Liam (41%)

Arslan (29%)

Demir (30%)

Broj svih glasova: 103

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *