Mirna.akt -> RE: Kasalj kod djece (12.2.2009 12:37:55)
|
Prijateljice draga, moj savjet ti je prvo djecu odvedi doktoru, nije pametno na svoju ruku davati. Evo ti primjer, moja prijateljica je prije pola godine na svoju ruku kupila sirup u apoteci za iskasljavanje, i dala sinu, i na kraju se ispostavilo da dijete ima bronhitis, i doktor ju je posteno naruzio, jer je trebala skroz deseti sirup dati djetetu, i samo je pogorsala stanje svog sina. Moje princeze su bas prosle nedjelje pocele kasljati, u ponedjeljak smo otisle doktoru na pregled i dobile su sirup.Naravno, nisu isle u vrtic nikako, reko bolje da su kod kuce i da se lijece. Melina je tolko kasljala da joj je svaki put bilo muka, hoce da povrati, ali nemoze.. I kad je odnio vrag salu, poce kasljati previse, muka joj, odvedem je na solju, malkice joj gurnem prst, i vjeruj da je povratila svu pljuvacku i sav slajm, i bilo joj je puno bolje. Cak mi je pedijatar rekao da je slajm veoma opasan i da je bitno da se iskaslje. A zasigurno je najbolje na svoju ruku im staviti svinjske masti, to mojim djevojcicama uvijek pomogne, i kad ne piju sirup, malkice pocne jedna kasljucati, mazem joj dvije noci i bude dobro. S tim da Melini smeta kad joj mazem na novinu, jer kako ona kaze: 'Susti mi mamo' - pa joj namazem samo onako, na pluca i preko joj obucem neku staru potkosulju i pidzamu.
|
|
|
|