M kao Mama -> RE: Kasalj kod djece (15.10.2010 8:19:20)
|
Prenos postova IZVORNA PORUKA: nermica Pošto nisam baš pobornik lijekova i kojekakvih sirupa dali neko ima neku prirodnu varijantu za ublažavanje kašlja. IZVORNA PORUKA: Dinkica Napravis caj od korijena bijelog sljeza i dajes bebi umjesto sirupa. Sad ne znam koliko je beba stara, moja je imala oko 6 mjeseci kad nam je doktorica rekla da stavimo 4-5 komadica tog korijena u fildzan zalijemo sa par kasika prokuhane vode, da odstoji 15tak minuta i dati bebi jednu kasiku umjesto sirupa, postupak ponoviti 3 puta na dan, svaki put da caj bude svjez. Ovo mi je rekla pedijatrica a cula sam i od vise iskusnih mama, cak se ovaj caj moze stavljati i bebi u nos ako je zacepljen. Ja sebi sad kad kasljem napravim po punu solju ovog caja pa pijem... IZVORNA PORUKA: suncan_dan caj od luka je isto dobar. IZVORNA PORUKA: mišur Evo ja potpisujem ovo za čaj od korijena bijelog sljeza, koji je pored toga što je dobar za kašalj, dobar i za začepljen nosić, pa se može špricom ukapati u nosić ili natopiti štapić za uši... A za druge alternative ne znam... Kako se pravi čaj od luka? IZVORNA PORUKA: suncan_dan a ja moze i sirup od luka da se pravi.na dan se daje 3-4puta 1-2male kasike evo recept: iscecka se crveni luk na kockice, 3 kasike secera i doda 1/8l vode, mjesati i jedanput ukuhat.par sati ostavit da stoji, kroz jednu krpicu procijediti.
|
|
|
|