RE: Ženska imena (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

Daliyah92 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:25:33)

Ali ne svim muslimankama, da se razumijemo. To su one moderne [sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:33:30)

Poznajem i ja jednu muslimansku porodicu iz Dubai-a imaju kcerku po imenu Marija, ali se cita Marja.

veeseelaa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:36:30)

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Imena dania i lina ili lin su moderna u arapskom svijetu. Takodjer i imena dzena, dana, dara, rama, dalia, dunya...se ovdje cesto koriste. Meni se svidjaju imena lamija i samija. Medjutim ta imena su ovdje zastarjela pa ce se moja kcerka,(ako je budem imala) zvati dzena ili dalia. Mm se svidja Tala (isto moderno ovdje) a meni je malo cudno.

a ovdje kad bi muslimani curici dali imena dara ili dana odmah bi je prekrstili[sm=smiley36.gif]

ja sam u početku mislila da si ti tiki katolkinja jer ti se kći zove Lana [sm=smiley36.gif]

jasmin -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:38:22)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Imena dania i lina ili lin su moderna u arapskom svijetu. Takodjer i imena dzena, dana, dara, rama, dalia, dunya...se ovdje cesto koriste. Meni se svidjaju imena lamija i samija. Medjutim ta imena su ovdje zastarjela pa ce se moja kcerka,(ako je budem imala) zvati dzena ili dalia. Mm se svidja Tala (isto moderno ovdje) a meni je malo cudno.

a ovdje kad bi muslimani curici dali imena dara ili dana odmah bi je prekrstili[sm=smiley36.gif]

ja sam u početku mislila da si ti tiki katolkinja jer ti se kći zove Lana [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif]

amra_sa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:40:24)

Ja sam nedavno čula za ime Majra. Čije je to ime ?

veeseelaa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:42:23)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

izvedenica od imena Marija, nije vala muslimansko
muslimansko je Mejra, Merjem, Merima

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:58:15)

ih, sad je puno imena lana medju muslimanima, jako puno, znam ih nekoliko rodjenih iste godine kad i lana. a ja nasla to ime medju arapskim imenima muslimanskim i dala[sm=smiley1.gif]vjerovatno su i ostali tako

amra_sa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:59:04)

Merjem mi je prelijepo, ne znam šta znači ? A otkad sam čula za ime Majra, vidim da su ih počeli pravo davati i to pretežno Muslimani, ja kontala da opet nije neka serija zaslužna za to ? [sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 18:59:11)

evo, npr, ovdje, a ima i na dosta drugih stranica:
http://www.sudairy.com/arabic/fem.html

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:00:13)

americko, uglavnom crkinje se tako zovu tamo[sm=smiley36.gif]od moje drugarice mala se tako zove- ona je odavde

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:01:16)

Merjem mi je prelijepo, ne znam šta znači ? A otkad sam čula za ime Majra, vidim da su ih počeli pravo davati i to pretežno Muslimani, ja kontala da opet nije neka serija zaslužna za to ? [sm=smiley36.gif]

isto ko tajra

amra_sa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:01:22)

Stvarno, čije je ime Lana i šta znači ? Lijepo zvuči, nježno je, znam da to ime daju pretežno katolici i Muslimani.

amra_sa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:05:03)

Vidiš da sam bila u pravu kad sam rekla da je Lana nježno ime, to i znači. Ne nađoh šta znači Majra i Tajra.

amra_sa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:05:33)

Moj me insekt nikad ne vara. [sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:28:44)

Vidiš da sam bila u pravu kad sam rekla da je Lana nježno ime, to i znači. Ne nađoh šta znači Majra i Tajra.

i mojoj lani super stoji, ona je prava njeznica[sm=smiley1.gif]kad smo joj davali ime bilo je jos u opciji mona i dalia, ali lana je prevagnulo i super je ispalo

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:29:49)

a lana je svacije ime, ima ga na sve strane, univerzalno i internacionalno i lijepo sto je najvaznije[sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:30:46)

i mojoj lani super stoji, ona je prava njeznica[sm=smiley1.gif]kad smo joj davali ime bilo je jos u opciji mona i dalia, ali lana je prevagnulo i super je ispalo

Great minds think alike. [sm=bravo.gif]

marinčii -> RE: Ženska imena (20.1.2013 19:49:20)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: marinčii

E baš ta Hanice [sm=smiley1.gif] i meni je lijepo ime ,kod nas je te godine baš bilo puno Sanela i Anela , ,valjda su tada bila moderna ta imena

Ma jok nego Šaban otpjeva i to bi "okidač" :)))

Šaban je kralj:))

CombatKitten -> RE: Ženska imena (21.1.2013 14:52:38)

može li mi neko potvrditi da li je ime Nehla izvedeno iz arapske rijeci nehl što znaci med. Znam da Nahla znaci pcela???
[sm=smiley31.gif] hvala unaprijed!!! :*

cele.k. -> RE: Ženska imena (23.1.2013 15:33:18)

Meni je Ada definitivno najljepse ime

jasmin -> RE: Ženska imena (23.1.2013 15:35:44)

IZVORNA PORUKA: CombatKitten

može li mi neko potvrditi da li je ime Nehla izvedeno iz arapske rijeci nehl što znaci med. Znam da Nahla znaci pcela???
[sm=smiley31.gif] hvala unaprijed!!! :*

Asel je med. Nehl/Nahl je pcele.

SailorMoon -> RE: Ženska imena (31.1.2013 11:07:00)

Mozeli mi neko reci jeli ime Ena musli. i koje ima znacenje?

bebacha -> RE: Ženska imena (31.1.2013 11:08:53)

Ena, ima dvojako porijeklo, keltsko i irsko. Po keltskom porijeklu ima značenje strastvena ili vatrena. A po irskom porijeklu ima značenje zahvalna.

1. Ime treba da bude lijepo, sa lijepim značenjem da ne bi smetalo djetetu kada odraste i stasa.
2. Ime ne treba da svojim značenjem upućuje na obožavanje nekog drugog osim Allaha.
3. Da svojim značenjem ne upućuje na veličinu ili veličanstvo i neutemeljeno uzdizanje čovjeka.

SailorMoon -> RE: Ženska imena (31.1.2013 11:12:28)

Hvala Bebaca onda mi je super i mislim da mi se ljepo sklapa sa Aidom.

bebacha -> RE: Ženska imena (31.1.2013 11:13:42)

jesil to[sm=nosecka.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>