RE: Ženska imena (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

Honey3 -> RE: Ženska imena (19.1.2013 22:27:19)

IZVORNA PORUKA: Amani12

Amani je prekrasno ime sa divnim znacenjem. [sm=smiley27.gif]

Bitno je jedino da se tebi i tm svidja.

Slazem se[sm=bravo.gif] ne poznajem ni jednu Amani,ali znam Amana,dijete je mashallah[sm=love.gif]

draguljče -> RE: Ženska imena (19.1.2013 23:10:08)

Moram i ja da napišem da se i meni sviđa ime Amani. Pored tog sviđaju mi se još, od muslimanskih imena, Nejla, Sumeja, Lamija, Lejla, Sanela, Ajša, Ajna. To je što mi sad pada ne pamet. [sm=smiley1.gif]

ananas_ze -> RE: Ženska imena (19.1.2013 23:36:48)

IZVORNA PORUKA: draguljče

Moram i ja da napišem da se i meni sviđa ime Amani. Pored tog sviđaju mi se još, od muslimanskih imena, Nejla, Sumeja, Lamija, Lejla, Sanela, Ajša, Ajna. To je što mi sad pada ne pamet. [sm=smiley1.gif]

ovo ime nadjevaju muslimani a da li je muslimansko,zaista ne znam- prosvjetlite me [sm=smiley1.gif]

draguljče -> RE: Ženska imena (19.1.2013 23:39:25)

Pa ja ne znam to, ali znam za mog života, koji nije kratak, nisam upoznala ni jednu jedinu Sanelu koja je neke druge vjeroispovijesti. Jasnu i Jasminu jesam, ali Sanelu ne. Naravno, to ne mora da znači da sam u pravu, samo govorim iz ličnog iskustva. [sm=smiley1.gif]

ananas_ze -> RE: Ženska imena (19.1.2013 23:45:30)

imamo isto zivotno iskustvo[sm=smiley36.gif] bas me zainteresovalo otkud to ime kad si ga spomenula

veeseelaa -> RE: Ženska imena (19.1.2013 23:50:07)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ovo ime nadjevaju muslimani a da li je muslimansko,zaista ne znam- prosvjetlite me [sm=smiley1.gif]

Sanela je lijepo ime al malo dosadno [sm=smiley36.gif]

ja sam negdje pročitala da ime potiče od latinskog sana što znači razborita

Almaa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 10:29:52)

Meni se svida ime Dunja [sm=love.gif]

Hannica -> RE: Ženska imena (20.1.2013 11:15:29)

Pa ja ne znam to, ali znam za mog života, koji nije kratak, nisam upoznala ni jednu jedinu Sanelu koja je neke druge vjeroispovijesti. Jasnu i Jasminu jesam, ali Sanelu ne. Naravno, to ne mora da znači da sam u pravu, samo govorim iz ličnog iskustva. [sm=smiley1.gif]

Ja sam upoznala dvije Sanele koje su pravoslavne vjeroispovjeti.

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 11:16:42)

IZVORNA PORUKA: Hannica

cuj to? ja nisam nikad

marinčii -> RE: Ženska imena (20.1.2013 11:20:39)

Moja sestra se zove Sanela,ona se rodila 79 godine ,tada je bila neka poznata pjesma o Saneli koju je moj stric volio i eto on joj tako dade ime ,mama i tata se nisu bunili ,

Hannica -> RE: Ženska imena (20.1.2013 11:28:10)

Sanela oooooooooo Sanela,zasto me nisi htjela.[sm=smiley36.gif]
Ja volim to ime,moja jako dobra prijateljica se zove Sanela.[sm=smiley1.gif]

marinčii -> RE: Ženska imena (20.1.2013 11:31:41)

E baš ta Hanice [sm=smiley1.gif] i meni je lijepo ime ,kod nas je te godine baš bilo puno Senela i Anela , ,valjda su tada bila moderna ta imena

draguljče -> RE: Ženska imena (20.1.2013 11:34:19)

IZVORNA PORUKA: Almaa

Meni se svida ime Dunja [sm=love.gif]

Joooj, i meni, puno. Od voćnih imena sviđa mi se još samo Višnja, a Jagoda i Malina nikako, ali nikako.
Ostala imena koja ja baš volim su Selena, Kalina, Srna, Iskra, Miona, Minja, Teodora, Anja, Helena, Sara. Ima ih još par, znam, ali ne mogu da se sjetim trenutno.
A ovo za Sanelu ni ja nikad nisam čula. Ali što da ne, ime je lijepo.

Blue rose RR -> RE: Ženska imena (20.1.2013 13:32:36)

IZVORNA PORUKA: marinčii

E baš ta Hanice [sm=smiley1.gif] i meni je lijepo ime ,kod nas je te godine baš bilo puno Sanela i Anela , ,valjda su tada bila moderna ta imena

Ma jok nego Šaban otpjeva i to bi "okidač" :)))

tinkivinki -> RE: Ženska imena (20.1.2013 13:52:52)

sa mnom u razred isle 3 Sanele pravoslavne vjeroispovjesti,a inace u mom gradu cesto ime i kod pravoslavaca,ali tamo neke 79-84

amra_sa -> RE: Ženska imena (20.1.2013 14:02:35)

Sanelu ne znam ni jednu da je pravoslavne ili katoličke vjeroispovjesti. Sandže imaju čudan akcenat, oni kažu SA'NELA a mi regularno SANELA.
Najljepša ženska imena su mi : Azra, Jasmina, Merjem, Sara, Selmu volim zbog Bebekove pjesme, a ima lijepo značenje [sm=smiley1.gif]
Od pravoslavnih i katoličkih imena (sad, ja ih ne razlikujem) mi se sviđaju imena: Marija, Ana, Vedrana (imala sam 2 super prijateljice Vedrane)

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 16:08:47)

vedrana nije pravoslavno/ katolicko ime, to je bas jugoslovensko ime[sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Ženska imena (20.1.2013 16:14:47)

Moana mi je prelijepo ime.

Medić* -> RE: Ženska imena (20.1.2013 16:18:06)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Sanelu ne znam ni jednu da je pravoslavne ili katoličke vjeroispovjesti. Sandže imaju čudan akcenat, oni kažu SA''''''''NELA a mi regularno SANELA.
Najljepša ženska imena su mi : Azra, Jasmina, Merjem, Sara, Selmu volim zbog Bebekove pjesme, a ima lijepo značenje [sm=smiley1.gif]
Od pravoslavnih i katoličkih imena (sad, ja ih ne razlikujem) mi se sviđaju imena: Marija, Ana, Vedrana (imala sam 2 super prijateljice Vedrane)

Nama je ovo regularnije :)

Iako ga i moja seka nosi ne svidja mi se to ime :)

Volim Merjem, Uma, Sumeja, Aisa, Lamija, Zejneb, Lejla,Esma, Esra, Merva, Aksa, Elif........

Svidja mi se ime Vedrana, Vanja, Ana kada ih cujem :)

Amani12 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 16:22:00)

Neka od najljepsih zenskih imena su mi :

Amber, Asja, Amani, Lina, Dania [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.1.2013 17:04:52)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Amani12 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 17:11:03)

Mislim da je Aiša ,citala sam to negdje , ali nisam 100% sigurna.

ananas_ze -> RE: Ženska imena (20.1.2013 17:12:19)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Meni se sviđa Ajša a mm Aiša. Zna li neko koje ime je ispravnije, vjerodnostojnije u predajama?
Koje od ova dva je bilo ime poslanikove supruge?

Aiša se zvala Poslanikova supruga [sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Ženska imena (20.1.2013 17:12:30)

Amber

Promiskuitetne djevojke nose ovo ime. [sm=jezicek.gif] (nije pravilo, samo slucajnost da su vecine takve koje sam upoznala).

teacher75 -> RE: Ženska imena (20.1.2013 17:13:29)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Meni se sviđa Ajša a mm Aiša. Zna li neko koje ime je ispravnije, vjerodnostojnije u predajama?
Koje od ova dva je bilo ime poslanikove supruge?

jasmin je vec nekoliko puta do sad pisala da je pravilno Aisa sa kratkim i

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>