RE: Ženska imena (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

Zancy -> RE: Ženska imena (31.1.2013 11:47:35)

Inaya
Aylin

SailorMoon -> RE: Ženska imena (31.1.2013 11:54:51)

IZVORNA PORUKA: bebacha

jesil to[sm=nosecka.gif]

Ma jok  nego me muz nako neku vece pita kakvo bi ime dala da nam se opet aBd za nekoliko god rodi curica. reko Ena. Kaze on nije to nase. Reko jeste i Ena i Aida bas pasu.

adissa_ -> RE: Ženska imena (31.1.2013 12:02:12)

Ena jeste nase,imaju stare nane koje su zovu Ena ,samo sto se izgovara s dugim e Eeena

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.2.2013 22:39:55)

[Sadržaj poruke je obrisan]

canim -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:20:12)

Ja znam da ima Asja i Asija, eh sad ne znam jeli to verzija istog imena ili su razlicita znacenja, meni je jedino poznato da je to ime nosila zena od faraona i onu ostalu pricu o njoj koju ti sigurno znas.

Cini mi se da sam jednom citala da je neko napisao puno znacenja od imena Asja na razlicitim jezicima, mozda Visnja, nisam sigurna, potrazi malo.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.2.2013 23:29:08)

canim -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:40:06)

aha nasla sam sad i ja na rijasetu to sto kazes, ali ne znam zasto, vjerovatno ima neko znacenje na arapskom, ako hoces pitat cu mm cim se vrati iz toplih krajeva ili ako neko zna arapski na forumu nek se javi.

Jeli to curica kod tebe [sm=love.gif]

Leena -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:44:15)

jetrvice, vidi ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Asiya,_wife_of_the_Pharaoh

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.2.2013 23:45:03)

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.2.2013 23:46:51)

kakarlaka -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:48:33)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Zna li neko više o porijeklu i značenju ženskog imena Asja.
Na netu nalazim dva značenja: liječnica i čvrsta/temeljna.

Opet naletih na podatak da je Poslanik s.a.w.s. ime Asja jednoj robinji predio u Džemila? Šta bi to trebalo da znači?

Asija -neposlusna
zbog toga je medju nepohvaljenim imenima

Leena -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:51:26)

IZVORNA PORUKA: Leena

jetrvice, vidi ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Asiya,_wife_of_the_Pharaoh

Al ovdje je AsIja...sad jel to isto,a?
Mislim, nosi li i ime Asja za sobom ovu 'jačinu'?....sviđa mi se priča iza tog imena[sm=bravo.gif]

Jeste. To ti je sve probem sa Arapima i latinicom, pisu ime tako da se na engleskom pravilno procita. Esma pisu Asma uvijek. Ali izgovaraju Esma, kao mi. Isto sa Asja/Asija/Asya. BTW, i meni je to jedno od ljepsih imena, ali nam se vjencana kuma tako zove[sm=smiley1.gif]

amra_sa -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:52:18)

Meni je Rijana jako lijepo ime. Znte li čije je to ime i šta znači ?

škorpija -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:55:11)

a leena jel i ti to biraš ime [sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.2.2013 23:56:30)

sporty mamaa -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:56:33)

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Imena dania i lina ili lin su moderna u arapskom svijetu. Takodjer i imena dzena, dana, dara, rama, dalia, dunya...se ovdje cesto koriste. Meni se svidjaju imena lamija i samija. Medjutim ta imena su ovdje zastarjela pa ce se moja kcerka,(ako je budem imala) zvati dzena ili dalia. Mm se svidja Tala (isto moderno ovdje) a meni je malo cudno.

a ovdje kad bi muslimani curici dali imena dara ili dana odmah bi je prekrstili[sm=smiley36.gif]

ja sam u početku mislila da si ti tiki katolkinja jer ti se kći zove Lana [sm=smiley36.gif]

ih, sad je puno imena lana medju muslimanima, jako puno, znam ih nekoliko rodjenih iste godine kad i lana. a ja nasla to ime medju arapskim imenima muslimanskim i dala[sm=smiley1.gif]vjerovatno su i ostali tako

Moja kcerka se isto zove Lana. Ja sam kao i vesela mislila da je to ime koje daju srbi i katolici dok nisam ovdje na forumu vidjela da daju i muslimani. Inace, bilo mi je u opticaju i za prvu curicu, ali prevagnulo je drugo, a meni se ime svidjelo kad sam cula za hrvatsku pjevacicu Lanu Jurcevic[sm=smiley14.gif][sm=smiley14.gif] Isto tako je sa imenima Sara ili Ema, Ena... To je valjda zato sto su svi muslimani koje sam ja znala(a imam najbolju prijateljicu muslimanku) nosili imena tipa Merisa, Mirza, Edin, Armin, Nermin....

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (9.2.2013 23:57:16)

škorpija -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:59:46)

IZVORNA PORUKA: škorpija

a leena jel i ti to biraš ime [sm=smiley1.gif]

To ona meni[sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif]

amra_sa -> RE: Ženska imena (10.2.2013 0:05:28)

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Meni je Rijana jako lijepo ime. Znte li čije je to ime i šta znači ?

Pjevačicino[sm=jezicek.gif]

Šalim se...ne znam..[sm=smiley1.gif]

Da [sm=smiley36.gif] Lijepa je i Rihana ... Npr. Muško dijete Rijad, žensko Rijana ...

Almaa -> RE: Ženska imena (10.2.2013 7:11:55)

IZVORNA PORUKA: kakarlaka

Opet naletih na podatak da je Poslanik s.a.w.s. ime Asja jednoj robinji predio u Džemila? Šta bi to trebalo da znači?

Asija -neposlusna

Asija ime koje je Poslnik s.a.w.s. promijenio robinji u Džemila, se izgovaralo onako kako u našem jeziku nikad to ime nebi naglasili, to je bio neki skroz drugi naglasak na imenu, ime Asja(ima isto znacenje kao i Asija), se izgovara brzo i njegovo znacenje je jako lijepo, posebno za jednu zenu [sm=smiley27.gif]

Honey3 -> RE: Ženska imena (10.2.2013 15:54:23)

IZVORNA PORUKA: Zancy

Inaya
Aylin

Cije je ovo ime i koje mu je znacenje[sm=zmeden.gif] Moje rodice se curica ovako zove,ja prvi put cula,sad ne znam je li kod nje Inaja ili Inaya,uglavnom ja nikad cula....

Aldina87 -> RE: Ženska imena (12.2.2013 14:43:08)

Mi smo tako neodlucni ne znam kako je vama ali nam je tesko izabrati ime. Razmisljali smo o imenu Layla[sm=rozacrtici.gif], da li je neko cuo za to ime.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.2.2013 14:53:24)

treće -> RE: Ženska imena (12.2.2013 22:46:35)

IZVORNA PORUKA: Almaa

IZVORNA PORUKA: kakarlaka

Asija -neposlusna

Asija ime koje je Poslnik s.a.w.s. promijenio robinji u Džemila, se izgovaralo onako kako u našem jeziku nikad to ime nebi naglasili, to je bio neki skroz drugi naglasak na imenu, ime Asja(ima isto znacenje kao i Asija), se izgovara brzo i njegovo znacenje je jako lijepo, posebno za jednu zenu [sm=smiley27.gif]

da kod nas je u naglasku razlika, asiluk je obijest,asija obijesan,

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.2.2013 22:57:19)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>