sporty mamaa -> RE: Ženska imena (9.2.2013 23:56:33)
|
IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: Dalia92 Imena dania i lina ili lin su moderna u arapskom svijetu. Takodjer i imena dzena, dana, dara, rama, dalia, dunya...se ovdje cesto koriste. Meni se svidjaju imena lamija i samija. Medjutim ta imena su ovdje zastarjela pa ce se moja kcerka,(ako je budem imala) zvati dzena ili dalia. Mm se svidja Tala (isto moderno ovdje) a meni je malo cudno. a ovdje kad bi muslimani curici dali imena dara ili dana odmah bi je prekrstili[sm=smiley36.gif] ja sam u početku mislila da si ti tiki katolkinja jer ti se kći zove Lana [sm=smiley36.gif] ih, sad je puno imena lana medju muslimanima, jako puno, znam ih nekoliko rodjenih iste godine kad i lana. a ja nasla to ime medju arapskim imenima muslimanskim i dala[sm=smiley1.gif]vjerovatno su i ostali tako Moja kcerka se isto zove Lana. Ja sam kao i vesela mislila da je to ime koje daju srbi i katolici dok nisam ovdje na forumu vidjela da daju i muslimani. Inace, bilo mi je u opticaju i za prvu curicu, ali prevagnulo je drugo, a meni se ime svidjelo kad sam cula za hrvatsku pjevacicu Lanu Jurcevic[sm=smiley14.gif][sm=smiley14.gif] Isto tako je sa imenima Sara ili Ema, Ena... To je valjda zato sto su svi muslimani koje sam ja znala(a imam najbolju prijateljicu muslimanku) nosili imena tipa Merisa, Mirza, Edin, Armin, Nermin....
|
|
|
|