RE: Ženska imena (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

abh -> RE: Ženska imena (14.5.2012 15:55:11)

A zna li neko sta znaci Lana?

Amani12 -> RE: Ženska imena (14.5.2012 16:12:02)

Ima vise znacenja:

Arabic meaning of the girl´s name Lana:
to be gentle, soft, tender

English meaning of the girl´s name Lana:
fair, good-looking, variation of Alana

Hawaiian meaning of the girl´s name Lana:
afloat, calm as still waters

Irish meaning of the girl´s name Lana:
attractive, peaceful

Latin meaning of the girl´s name Lana:
wool

abh -> RE: Ženska imena (14.5.2012 16:14:06)

E hvala ti puno. Meni se to ime bas bas svidja. A muz nece jer nema znacenje na arapskom jeziku, pa kao nije 'nase'. Sad cu da mu ovo posaljem.

Lady26 -> RE: Ženska imena (14.5.2012 16:18:55)

IZVORNA PORUKA: Amani12

Ima vise znacenja:

Arabic meaning of the girl´s name Lana:
to be gentle, soft, tender

English meaning of the girl´s name Lana:
fair, good-looking, variation of Alana

Hawaiian meaning of the girl´s name Lana:
afloat, calm as still waters

Irish meaning of the girl´s name Lana:
attractive, peaceful

Latin meaning of the girl´s name Lana:
wool

Hvala [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Bas sam te htjela pitati da mi ponovo posaljes znacenje koje si mi jednom daaavno nasla....
BTW gdje pronadje ovo, ja nikad nisam nista nasla [sm=zmeden.gif]

teacher75 -> RE: Ženska imena (14.5.2012 16:22:55)

i ja sam znala za sva ova znacenja, al se ne sjecam gdje sam naletila na njih, znam da sam ih uredno prepisala u denvnik moje bebe[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 18:21:14)

Kod moje vrtirepke se zadnje vrijeme vrti ime Lejla i Lajla, a obzirom da imamo Lejlu rodicu od godinu i pol dana, mogla bi biti Lajla, s' tim da mi se svidja izvedba Laila, maaalo se drugacije izgovara. Sta mislite...?

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 21:34:50)

Iko...zene? Upomoc, jos vas trebam haha, jos dileme nisu rijesene.

Znaci kod nas (citajte - kod Lune) se vrti Laila, Lorena i Elena. Ima li jos sta interesantno da predlozite?

Malenaoduvijek -> RE: Ženska imena (17.5.2012 21:53:38)

Lulu
Laila je bas lijepo ime ,ali bice kako seka kaze zar ne ...

meni su se uvijek svidjala imena Emina,Nina i Tamara i na kraju dobijem dva prdavca i nista od mojih imena [sm=smiley36.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:10:50)

MALA meni je Nina predivno, i bas mi se svidja, cak sam nekada i sanjala jednu bebicu Ninu, i kazem neki dan ako ova bebana (naravno samo da je ziva i zdrava aBd) me potsjeti na tu bebicu iz sna bit' ce Nina nema druge hehehe.

teacher75 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:13:08)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

MALA meni je Nina predivno, i bas mi se svidja, cak sam nekada i sanjala jednu bebicu Ninu, i kazem neki dan ako ova bebana (naravno samo da je ziva i zdrava aBd) me potsjeti na tu bebicu iz sna bit' ce Nina nema druge hehehe.

nagovori ti lunu da date nina ime, i ja ga volim pravo, moja dobra prijateljica rodila u decembru jednu ninu a starija kcerka joj se zove majra[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:20:12)

IZVORNA PORUKA: teacher75

nagovori ti lunu da date nina ime, i ja ga volim pravo, moja dobra prijateljica rodila u decembru jednu ninu a starija kcerka joj se zove majra[sm=smiley1.gif]

Hehe, i meni je preslatko. Tiki ti si mi uvijek puna ideja, imas li jos koje interesantno za mene?

teacher75 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:23:30)

nemam, sve sam ti onda nabrojala[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:25:30)

Ona su mi sva lijepa, ali se nisam ja pronasla u njima, to i jeste meni "problem" u odabiru imena u ovoj trudnoci, sto mi nije "kliknulo" do sada jos hahaha. A sa Lunom je to bilo "lako" jer sam samo to ime htjela hahha...ma haos..

teacher75 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:31:41)

a svidja li ti se Žana?

teacher75 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:34:21)

turska imena: verda, berna, ajsel i ajlin su mi jako lijepa

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:36:54)

IZVORNA PORUKA: teacher75

a svidja li ti se Žana?

Dobila averziju od ovog imena zbog komsije u Bgd koji me je uvijek tako zvao umijesto Djana, a on izgleda to onako namjerno od milja radio, mada meni nimalo milo nije bilo hahaha...

Aylin mi je lijepo, samo mi malo smijesno zvuci uz prezime - Aylin Cajic hehehehehe...

Ella_H -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:39:43)

Emina, svaka emina koju sam znala
je bila lijepa, pametna, djevojcica ili zena.

teacher75 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:43:20)

meni se jako svidja i tursko ime Sibel al nije za nase podnevlje definitivno

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (17.5.2012 22:48:58)

Ja sanjam neku noc dedu, tatinog oca, kako me "moli da se beba zove Naima" ?! To je meni bas bio cudan san hahahahaha. Sutradan moj tata daje svoja 2 prijedloga "Naida i Naila" [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Reko jbt to je jako slicno mom snu hahaha.

Teddy Bear -> RE: Ženska imena (17.5.2012 23:39:20)

Naima, jako lijepo ime, sve zavisi kako se izgovara, meni se bas svidja... mozda ne bi bilo lose da "poslusas" dedu [sm=smiley1.gif]

adissa_ -> RE: Ženska imena (18.5.2012 9:16:18)

zvuci lijepo ja bi poslusala djeda[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (21.5.2012 11:00:18)

L. od svih imena od juce bira Nina, drzimo fige da ostane tako [sm=bravo.gif] hahahaha...

teacher75 -> RE: Ženska imena (21.5.2012 11:14:21)

L. od svih imena od juce bira Nina, drzimo fige da ostane tako [sm=bravo.gif] hahahaha...

[sm=bravo.gif]

Galicia -> RE: Ženska imena (21.5.2012 17:49:38)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ja sam ti napisala par prijedloga na nekoj drugoj temi. Ali nema veze evo opet.

Nina
Nora
Nella
Stella & Luna (zvijezda i mjesec)
Lena
Nadina
Dina
Gala
Ea (cita se Eja)
Moana (okean na havajskom) :)
Hana
Dia
Mila

Moj prvi prijedlog je bio Nina. Lulu, ti pravi djecicu, a ja cu im imena nadjevati. Jer mi ocigledno to pravljenje djece ne ide od ruke.

felix -> RE: Ženska imena (21.5.2012 18:06:19)

Ja sanjam neku noc dedu, tatinog oca, kako me "moli da se beba zove Naima" ?! To je meni bas bio cudan san hahahahaha. Sutradan moj tata daje svoja 2 prijedloga "Naida i Naila" [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Reko jbt to je jako slicno mom snu hahaha.

pa zašto nebi dala iskreno ja bi se prepala da tak nešto sanjam , ja bi nadila kad bi mi došlo tak u san .

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>