RE: Ženska imena (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

mama mostar -> RE: Ženska imena (23.5.2012 11:59:11)

Meni za moje cure se svidjaju imena Ana i Ena-dok mm se svidja Nikolina i Nikol,sta mislite? Malo je komplicirano kad su dvojke,pa gledas i da se slaze,ima li neko prijedlog,ja volim kratka i slatka imena!Ima jos fore ko zna sta ce nam pasti na pamet.....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

zumbulcica -> RE: Ženska imena (23.5.2012 12:06:26)

IZVORNA PORUKA: mama mostar

Meni za moje cure se svidjaju imena Ana i Ena-dok mm se svidja Nikolina i Nikol,sta mislite? Malo je komplicirano kad su dvojke,pa gledas i da se slaze,ima li neko prijedlog,ja volim kratka i slatka imena!Ima jos fore ko zna sta ce nam pasti na pamet.....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mia i Tea,bas su mi zenskasta[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (23.5.2012 12:18:40)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ja sam ti napisala par prijedloga na nekoj drugoj temi. Ali nema veze evo opet.

Nina
Nora
Nella
Stella & Luna (zvijezda i mjesec)
Lena
Nadina
Dina
Gala
Ea (cita se Eja)
Moana (okean na havajskom) :)
Hana
Dia
Mila

Moj prvi prijedlog je bio Nina. Lulu, ti pravi djecicu, a ja cu im imena nadjevati. Jer mi ocigledno to pravljenje djece ne ide od ruke.

Nemoj tako govoriti pliz, jesi radila ikakve pretrage ili slicno? [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

marinčii -> RE: Ženska imena (23.5.2012 12:29:48)

lulu meni se isto sviđa Nina,[sm=smiley20.gif]
mama Mostar moji favoriti za ženska imena su Eva,Nika i Nina ta tri imena mi se baš sviđaju,abd ako budem ikad imala curicu bit će jedno od tih

veeseelaa -> RE: Ženska imena (23.5.2012 12:31:41)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

Ja sam ti napisala par prijedloga na nekoj drugoj temi. Ali nema veze evo opet.

Nina
Nora
Nella
Stella & Luna (zvijezda i mjesec)
Lena
Nadina
Dina
Gala
Ea (cita se Eja)
Moana (okean na havajskom) :)
Hana
Dia
Mila

Moj prvi prijedlog je bio Nina. Lulu, ti pravi djecicu, a ja cu im imena nadjevati. Jer mi ocigledno to pravljenje djece ne ide od ruke.

Nemoj tako govoriti pliz, jesi radila ikakve pretrage ili slicno? [sm=smiley31.gif] [sm=smiley31.gif] [sm=smiley27.gif]

Gali nisam znala da radiš na [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]

10 mart 2009 -> RE: Ženska imena (23.5.2012 12:44:31)

Za princeze mama Mostar, ako već mora da se slažu imena:  Lana i Anja

teacher75 -> RE: Ženska imena (23.5.2012 12:48:54)

IZVORNA PORUKA: mama mostar

nikolina i nikol mi se ne sidja, ana i ena su lijepa imena ali su mi previse slicna, kad budes zvala jedno od djece, nece znati koga zoves[sm=smiley36.gif]mozda bolje da das jedno od njih i drugo malo drugacije al na isti fol, npr: Ana i Lena, Ena i Luna, Lana i Nina, itd...

Galicia -> RE: Ženska imena (23.5.2012 13:02:50)

Vesela, radimo  na bebici vec duze. Skoro pa 2 godine. Ne bas tako religiozno, ali se ne cuvamo i nadamo se dobrim rezultatima. Do sada sam imala par alarmantnih situacija, mislila da sam zakacila, kad ono meca me zeza.
Lulu, nikakve pretrage nisam radila, ni ja ni mm. Nadamo se uskoro tom pomaku. Nekako me strah i otici doktoru, bojim se ruznih vijesti.

mama mostar -> RE: Ženska imena (23.5.2012 19:50:15)

Teacher!!!!  Jao sto si me odusevila sa Ana i Lena,bas mi se jako svidjaju imena![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]  Uzimam u obzir!!! Ma nije to da se moraju slagati,a isto tako nisam za ---Nikolina i Nikol--- jer su previse slicna,duga,al imamo svi zelje razlicite,pa se nikako naci u tim imenima...

teacher75 -> RE: Ženska imena (23.5.2012 23:54:17)

drago mi je da ti se svidjaju, ma ja sam opsjednuta imenima izgleda[sm=smiley36.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (25.5.2012 21:10:32)

Pisala sam vam ranije da je Luna dugo insisitirala na imenu Lana (a dolazilo je u obzir i Lena) za bebu. Nekako je "zaboravila" na to, i ja zbog neodlucnosti i previse promjena odlucim prepustiti stvar MM.

Danas pricamo preko webcam-a, i MM kaze onda ce se beba zvati: LANA.

Luna naravno presretna.

Mama se unaprijed brine koga ce zvati, Lunu ili Lanu, medjutim njih dvoje se niti najmanje ne brinu oko toga, nego su presretni.

Elem, eto odlucih i ja nesto prepustiti drugima i nema kukanja sada hahaha....

A fazon je sto je i meni to jedno od najljepsih imena, pisah i ranije, iako su dosta slicna imena.

Mozda previse razmisljam? Mnogo mojih prijateljica imaju slicna imena sa sestrama i bracom (Erna, Ermin; Emina, Eldina; Lena, Lara; Armin, Armina i sl.), pa ne zale se na to?

škorpija -> RE: Ženska imena (25.5.2012 21:13:13)

moje rodice se zovu elma i erna i mene to izluđuje, stalno pogrešnu zovem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (25.5.2012 21:24:52)

Haha vjerujem da izludjuje. Jedino sto Luna se izgovara sa dugim u, znaci Luuna, a Lana bi bila sa kratkim a, pa ako nista u izgovoru zvuci kao Luuna i Lana. A ostaje da je slicno hehe.

Medić* -> RE: Ženska imena (25.5.2012 21:29:13)

Moj rodjak ima Emu i Enu. Vazda ih mijesam kada ih zovem. Kaze 3 ako bude zenslo bit ce Uma ( Ema, Ena i Uma ) [sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Ženska imena (25.5.2012 22:02:55)

Pisala sam vam ranije da je Luna dugo insisitirala na imenu Lana (a dolazilo je u obzir i Lena) za bebu. Nekako je "zaboravila" na to, i ja zbog neodlucnosti i previse promjena odlucim prepustiti stvar MM.

Luna naravno presretna.

Mama se unaprijed brine koga ce zvati, Lunu ili Lanu, medjutim njih dvoje se niti najmanje ne brinu oko toga, nego su presretni.

A fazon je sto je i meni to jedno od najljepsih imena, pisah i ranije, iako su dosta slicna imena.

Mozda previse razmisljam? Mnogo mojih prijateljica imaju slicna imena sa sestrama i bracom (Erna, Ermin; Emina, Eldina; Lena, Lara; Armin, Armina i sl.), pa ne zale se na to?

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mala_sa -> RE: Ženska imena (25.5.2012 23:44:11)

Luna naravno presretna.

Od mm rodjak ima blizankinje koje se zovu Amina i Emina, dosad ih ja jos nijednom nisam pomijesala, niti bilo kod od nas.

Dada20 -> RE: Ženska imena (27.5.2012 18:30:07)

Pozdrav svima!!! Da se i ja ukljucim u ove fine razgovore :) Nova sam clanica i zaista mi se stranica jaaako svida. Posebno zato sto sam mlada ( 20 god.), a vec ocekujem svoju prvu bebicu. Pa tako, buduci da je curica, zanima me sta mislite o imenu Esma??? Meni se jako svida, znaci velicanstvena, uzvisena,dragulj. [sm=smiley1.gif]

nanika -> RE: Ženska imena (27.5.2012 19:07:09)

Dada 20 dobro dosla!!!!
Moja curica se zove Esma pa sam subjektivna po pitanju tog imena[sm=smiley1.gif]. Meni je prelijepo.
Jos jednom dobro dosala i ugodno druzenje[sm=smiley1.gif]

Visnja RR -> RE: Ženska imena (27.5.2012 19:11:00)

Dada 20 dobrodosla [sm=bravo.gif] i cestitam na bebici koja dolazi... Esma je prelijepo ime

SdZ -> RE: Ženska imena (27.5.2012 20:52:44)

Dobro dosla, Dada.
Esma je, zaista, prekrasno ime, puno je neke ljepote, zenstvenosti.. [sm=bravo.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (27.5.2012 20:54:20)

Esma je divno ime, od rodjaka malena se tako zove i zaista je prelijepo!

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (27.5.2012 20:55:27)

A da...da prijavim - Luna nagovorila tatu da se seka zove Lorena. I tata odlucio i pristao i rekao da ne zeli vise da se mijenja.

Pitaju danas Lunu kako ce joj se seka zvati, ona kaze - Elena. Hahahaha....dijete je show, samo okrece i prevrce. Ali sjetila se da je Lorena a ne Elena. Ma smijesna mi je skroz [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

SdZ -> RE: Ženska imena (27.5.2012 20:58:17)

Luna naravno presretna.

Znaci, Luna ce imati seku Lanu.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

SdZ -> RE: Ženska imena (27.5.2012 21:00:02)

Ipak nece biti Lana?![sm=smiley36.gif]

Vi bas imate show oko tih imena. Lorena je isto lijepo, a i Elena.

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (27.5.2012 21:01:28)

IZVORNA PORUKA: SdZ

Ipak nece biti Lana?![sm=smiley36.gif]

Vi bas imate show oko tih imena. Lorena je isto lijepo, a i Elena.

Ma imamo mi show oko Lune hahahahaha... Ona je nas show... A odlucili smo da joj dozvolimo da ucestvuje u odabiru imena... Obzirom da je mene to pomalo vec izludjivalo prebacila sam ovaj put na MM, i on sada radi u dogovoru sa Lunom haahaha...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>