RE: Ženska imena (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Imena

Poruka

raja_ringe -> RE: Ženska imena (2.4.2012 9:34:24)

Evo mene pred kraj trudnoće sa nekim starim i nekim novim imenima. Od starih su se zadržale Tajra i Ejna, a od novih su nam Dalia i Nadja. Trenutno poredak stoji ovako: Dalia nam je favorit, pa Ejna, pa Nadja pa Tajra. Tajra nam je bila nekada favorit, ali sam u zadnje vrijeme toliko puta čula da neka mama zove svoju Tajricu, da sam odustala.

raja_ringe -> RE: Ženska imena (2.4.2012 9:36:00)

Lulu ja kod tebe glasam za Daniu, ima lijepo značenje i lijepo zvuči. Kod nas to ime nije ušlo u izbor jer je skoro dao rođak od mm svojoj prinčipesi :).

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 9:36:35)

Hahaha evo preko mog braka-preko-veze razgovaram sa MM, i njemu se svidjaju Dania i Lorena, pa bit' ce vjerovatno suzen izbor na ta dva imena hahaha, lakse mi je odmah hahahahahaha.

henna ze -> RE: Ženska imena (2.4.2012 9:37:02)

Dina..kratko ne Diina..ljubav

Maira ti znači isto mjesec..

Mona- želja

eto od mene dosta

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 9:43:24)

Ja sam slucajno nasla jednu simpaticnu informaciju.

Daanya na arapskom znaci "dar od Boga" i "lijepa".

Moje ime Đana po odabiru moje mame po italijanskom Gianna znaci "dar od Boga"

[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Ženska imena (2.4.2012 9:54:19)

od svega napisanoga do sada...pored zane koju sma predložila Dania mi najbolje zvuči...
naila nije loše ime...al meni uz Lunu ne ide nikako[sm=zmeden.gif]

eh da i ajlin i ajla su mi lijepa imena...s tim uz Lunu bih Ajla bilo prikladnije s moje tačke sluha[sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Ženska imena (2.4.2012 11:05:05)

IZVORNA PORUKA: Lulu_08

Ja sam slucajno nasla jednu simpaticnu informaciju.

Daanya na arapskom znaci "dar od Boga" i "lijepa".

Moje ime Đana po odabiru moje mame po italijanskom Gianna znaci "dar od Boga"

[sm=smiley1.gif]

I ja sam cula za ovo znacenje i meni je bas [sm=smiley20.gif]

Amani12 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 11:08:27)

Od ovih prijedloga,Dania mi je najljepse.

Luna i Dania, divno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 11:11:09)

Hahaha malo samo maaaaaaaaaaaaaaaaalo fali i ja se odlucila hahaha, a fino mi i zvuci Luna i Dania, a maxuz jos to za znacenje hihi.

mamajednogdjecaka -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:23:33)

Mi smo se dogovorili da bude Asja,ali sad kad cujem Dania,premisljam se heeheheh.Ima lijepo znacenje,i interesantno zvuci i nije mi premoderno,Ova nova Majra,Kajra itd mi se ne svidjaju,jer svaka druga curica se tako zove.Svidja mi se i ime Vildana,ali mi ne da niko da svom djetetu dadnem to ime jer mi se sestra rahmetli zvala Vildana tako da vuce lose uspomene.

mala_sa -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:30:40)

Hahaha malo samo maaaaaaaaaaaaaaaaalo fali i ja se odlucila hahaha, a fino mi i zvuci Luna i Dania, a maxuz jos to za znacenje hihi.

Ako mrvica reaguje kad joj tako tepas, onda je to to [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:33:55)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ako mrvica reaguje kad joj tako tepas, onda je to to [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Hahaha prilicno je bila "burna" reakcija hahaha, ili joj godi ili se buni hahaha, ako ti nije mrsko pogledaj na "razgovori u ocekivanju bebe - april" na predzadnjoj stranici sam postavila link moje "mirne" bebice hahah, malo prije snimljeno.

ciciban26 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:44:03)

Meni je Dania preeeeelijepo ime a i znacenje [sm=smiley1.gif]

Galicia -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:45:45)

Svijetsko a nase Maja.

bebix -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:51:49)

Ja sam mislila dati ime u slucaju da mi bude curica Đana, medjutim rodio se Imran[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Amam -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:56:36)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ako mrvica reaguje kad joj tako tepas, onda je to to [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Hahaha prilicno je bila "burna" reakcija hahaha, ili joj godi ili se buni hahaha, ako ti nije mrsko pogledaj na "razgovori u ocekivanju bebe - april" na predzadnjoj stranici sam postavila link moje "mirne" bebice hahah, malo prije snimljeno.

Istu takvu "burnu" reakciju sam ja imala dok sam tapsala Emana u pupi,i zbilja bi Eman [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:56:37)

IZVORNA PORUKA: bebix

Ja sam mislila dati ime u slucaju da mi bude curica Đana, medjutim rodio se Imran[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] bravo i za jedno i za drugo hehehe.

bebix -> RE: Ženska imena (2.4.2012 12:56:48)

Kod nas se prije godinu rodila jedna curica i dali su joj ime Nisrin, preslatka je samo da znas[sm=smiley36.gif]

bebix -> RE: Ženska imena (2.4.2012 13:00:21)

Zaboravih napisati u familiji, nije kod mene, ja ocigledno radjam djecake[sm=jezicek.gif] sudjeno mi da budem svekrva[sm=jezicek.gif]
i da moja seka je dala svojoj curi ime Mey, meni bilo neobicno ali sad je ne znam kako bi drugacije mogla zvati[sm=smiley31.gif]

hatepsut -> RE: Ženska imena (2.4.2012 13:01:48)

Meni se zadnjih dana osim Uma,po glavi vrti i Hira [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] cula sam za to ime veze nemam jel' ima neko znacenje...ah ja samo trazim zenska imena i kupujem odjecu za djevojcicu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 13:07:12)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Meni se zadnjih dana osim Uma,po glavi vrti i Hira [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] cula sam za to ime veze nemam jel' ima neko znacenje...ah ja samo trazim zenska imena i kupujem odjecu za djevojcicu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Slutis li slutis, ma 99% curetak samo gledaj [sm=bravo.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (2.4.2012 13:08:06)

IZVORNA PORUKA: bebix

Zaboravih napisati u familiji, nije kod mene, ja ocigledno radjam djecake[sm=jezicek.gif] sudjeno mi da budem svekrva[sm=jezicek.gif]
i da moja seka je dala svojoj curi ime Mey, meni bilo neobicno ali sad je ne znam kako bi drugacije mogla zvati[sm=smiley31.gif]

Ko zna mozda budes i svekrva i punica, hajde nikada se ne zna, ima jos vremena za repete heheeheh [sm=bravo.gif]

SdZ -> RE: Ženska imena (2.4.2012 13:16:17)

Lulu, prekrasno je ime Dania.

A ja nikad ne bih da su mi slicna imena djece, ne znam zasto, ali to ne volim. Naravno, postujem odabire drugih.[sm=smiley1.gif]

Lulu_08 -> RE: Ženska imena (3.4.2012 21:22:37)

Eto ne mozemo bas 100% potvrditi naravno dok se beba ne rodi, ali najvjerovatnije ce biti mala seka Dania.

Luna & Dania

Meni bas lijepo zvuci...nadam se i vama [sm=smiley1.gif].

Miimy -> RE: Ženska imena (3.4.2012 21:24:41)

Eto ne mozemo bas 100% potvrditi naravno dok se beba ne rodi, ali najvjerovatnije ce biti mala seka Dania.

Luna & Dania

Meni bas lijepo zvuci...nadam se i vama [sm=smiley1.gif].

preljepo ime bas mi se svidja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>