RE: Test za trudnoću (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Leptiri -> RE: Test za trudnoću (11.5.2013 8:38:41)

Iskustvo moje prijateljice je da je cetiri mjeseca radila testice, svi su bili negativni, radila ih je svali put kad [sm=hudicek1.gif]kasni, nakon cetvrtog negativnog ode na pregled, da vidi da mozda nije ciklus produzio, kad ono [sm=duda.gif], i to vec u cetvrtom mjesecu[sm=smiley1.gif].
Najsigurnije je otici ljekaru ili izvaditi betu [sm=smiley1.gif]

emma7 -> RE: Test za trudnoću (11.5.2013 8:50:58)

IZVORNA PORUKA: Leptiri

Iskustvo moje prijateljice je da je cetiri mjeseca radila testice, svi su bili negativni, radila ih je svali put kad [sm=hudicek1.gif]kasni, nakon cetvrtog negativnog ode na pregled, da vidi da mozda nije ciklus produzio, kad ono [sm=duda.gif], i to vec u cetvrtom mjesecu[sm=smiley1.gif].
Najsigurnije je otici ljekaru ili izvaditi betu [sm=smiley1.gif]

upravu si nije im vise vjerovati (testovima) kao sto moj muz kaze sta sam bacila para na testove znas koliko si mogla kupiti sebi sladoleda [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] toliko simptoma i na kraju ugledas jednu liniju i razocars se..... koja je mozda lazna zato sam odlucila otici doktoru pa da vidim a test nikada vise u moje ruke nece

pinky_cujica -> RE: Test za trudnoću (11.5.2013 8:53:24)

Pridruzujem se [sm=smiley1.gif] meni kasni vec 7 dana i nakakvih znakova da cu dobiti.. osjecam samo blagu mucninu, ponekad blagi bol u donjem dijelu i u predijelu jajnika, grudi me bole i svrbe, a TEST JE JUTROS BIO NEGATIVAN! sutra idem do ginekologa, jer je dezurni u bolnici, a ja ne mogu vise da cekam..nikad mi se nije desilo da mi tako kasni, a ja i mm zeljno iscekujemo [sm=duda.gif] svu srecu zelim trudilicama i da sto prije ugledamo [sm=rozacrtici.gif]

emma7 -> RE: Test za trudnoću (11.5.2013 8:59:34)

IZVORNA PORUKA: pinky_cujica

Pridruzujem se [sm=smiley1.gif] meni kasni vec 7 dana i nakakvih znakova da cu dobiti.. osjecam samo blagu mucninu, ponekad blagi bol u donjem dijelu i u predijelu jajnika, grudi me bole i svrbe, a TEST JE JUTROS BIO NEGATIVAN! sutra idem do ginekologa, jer je dezurni u bolnici, a ja ne mogu vise da cekam..nikad mi se nije desilo da mi tako kasni, a ja i mm zeljno iscekujemo [sm=duda.gif] svu srecu zelim trudilicama i da sto prije ugledamo [sm=rozacrtici.gif]

nadam se da ce biti[sm=nosecka.gif] sa srecom a ja moram cekati ponedeljak[sm=smiley19.gif] mene isto grudi svrbe po nekad osjecam bol kad ih dodirnem i isto me boli stomak kao da trebam dobiti ledja su me do jucer boljela uzasno u donjem dijelu sad su me malo popustala i inace pijem kahvu po 5 -6 puta na dan sada jedva popijem 1 dvije nesto mi negodi inace nemogu bez kahve jer me glava boli pa popijem nazor jednu [sm=smiley13.gif] simptome pms-a imam jedno 15 dana ako ne i vise pa dobila bi do sada da trebam[sm=smiley36.gif] nema sta drugo biti sem [sm=nosecka.gif] a i u zadnje vrijeme svi me pitaju jesam li trudna [sm=smiley36.gif]

pinky_cujica -> RE: Test za trudnoću (11.5.2013 9:06:48)

emma, ja ti od srca zelim jednu [sm=duda.gif] , nadam se da cemo se zajedno u ponedjeljak radovati [sm=smiley1.gif] koliko vi radite na bebi? ja sam nekako bila bas sigurna, ali ovaj test [sm=smiley19.gif] ..samo me tjesi to sto sam kupila onaj najjeftiniji, pa eto, kao..nije mi pokazao [sm=smiley1.gif] mene je jucer i glava boljela, inace nemam bolove, ma nekako..kao sto kazes, bas se osjecam [sm=nosecka.gif] , samo da to bude bas tako kako mi mislimo! [sm=smiley1.gif]

a sto se tice bolova pred [sm=hudicek1.gif] , ja sam cak osjecala da je i dosla, pa trcim da vidim ima li je, kad.. nema, i nema..i nema.. a trebala je doci jos 4.-og [sm=zmeden.gif]

emma7 -> RE: Test za trudnoću (11.5.2013 9:08:19)

da zaboravila sam dodati za ovaj zadnji test ja otisla da kupim isti test kao i prvi oko 3.5km ista kutija i sve i odem ja u wc-e otpakujem kad unutra test od nekih 7-8 km znala sam odma da nesto nevalja i pokazao mi negativno samo me iznervirao [sm=smiley19.gif]

emma7 -> RE: Test za trudnoću (11.5.2013 9:16:03)

IZVORNA PORUKA: pinky_cujica

emma, ja ti od srca zelim jednu [sm=duda.gif] , nadam se da cemo se zajedno u ponedjeljak radovati [sm=smiley1.gif] koliko vi radite na bebi? ja sam nekako bila bas sigurna, ali ovaj test [sm=smiley19.gif] ..samo me tjesi to sto sam kupila onaj najjeftiniji, pa eto, kao..nije mi pokazao [sm=smiley1.gif] mene je jucer i glava boljela, inace nemam bolove, ma nekako..kao sto kazes, bas se osjecam [sm=nosecka.gif] , samo da to bude bas tako kako mi mislimo! [sm=smiley1.gif]

a sto se tice bolova pred [sm=hudicek1.gif] , ja sam cak osjecala da je i dosla, pa trcim da vidim ima li je, kad.. nema, i nema..i nema.. a trebala je doci jos 4.-og [sm=zmeden.gif]

ja sam zadnju mengu imala 26 ali sasvim malo i 3 dana trajala inace imam obilnu i po 7 dana....nadam se i ja pa da dojemo ovde obje [sm=nosecka.gif] ehhe ja sam primjetila sebe da hodam kao prava trudnica sto inace nikad tako nisam hodala[sm=smiley36.gif] malo rasirenih nogu [sm=smiley36.gif] a i ja imam stalno te bolove opet me ledja bole taman pomisli prestala ono opet.....ma ja cu crci do ponedeljka [sm=smiley36.gif] ja sam prije 15 dana otisla i rekla da imam simptome trudnoce i da sam radila test da je negativan inace imamo glupe lijekare samo me pregledao dole nije bio ni 5 sec kao to te boli zbog bijelog pranja i dao mi neke tablete da popijem 4 tj 2000 mg nista za trudnocu nije pogledao tako da idem drugom u ponedeljak i nisam jos pila tablete jer neznam jesam li trudna......kakve ti simptome imas ? sem grceva u stomaku to sam citala da dolazi do bolova zbog razvlacenja maternice

emma7 -> RE: Test za trudnoću (12.5.2013 2:54:43)

dali neko zna dali se kod nas u sarajevu placa BETA ili ne?

berni -> RE: Test za trudnoću (12.5.2013 9:14:20)

http://mojaklinika.ba/images/uploads/pdf/MK_Cjenovnik.pdf
ovdje pise da je beta hcg 15 KM...Adresa ima na dnu cjenovnika...

kokouli -> RE: Test za trudnoću (12.5.2013 11:12:25)

emma kad s uputnicom vadis betu placa se 5 km

emma7 -> RE: Test za trudnoću (13.5.2013 10:07:42)

hvala...
sta je bolje da odem na ultrazvuk ili da izvadim betu mislim kad budem radila nadam se da ce biti uskoro jer mi je dosla[sm=hudicek1.gif] ne vjestica nego babaroga[sm=sad.gif][sm=sad.gif] mada sam citala da neke trudnice imaju [sm=hudicek1.gif] prva 4 mjeseca jer ja i dalje imam simptome trudnoce a ona uranila 14 dana [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

emef -> RE: Test za trudnoću (13.5.2013 23:16:05)

Evo mene i ovdje [sm=smiley36.gif] Zadubila sam se u ove teme, pa nikako da legnem spavati. A i kako cu, kad stalno trcim u wc. Piskim svako 15 min. Osjecaj trenutno imam, kao da ce[sm=hudicek1.gif] svakog trena stici. Noge su mi ledene. Al prosli mjesec sam imala 16.4 a prije toga dva il tri mjeseca, svaki put mi po pet il sest dana kasnila. Znaci, i ovaj put bi bilo za ocekivati posle 20. Al sam ja ko zaba napuhana, donji dio stomaka zategnut i desna strana me boli kad ustajem il sjedam. Glava me pocinje boliti. I svaki put nanovo sebi kazem...umisljam, bar je tako bilo proteklih 9 mjeseci[sm=smiley13.gif]

malena27 RR -> RE: Test za trudnoću (1.7.2013 11:09:45)

IZVORNA PORUKA: sarita 22

Pozdrav svima!
Nova sam ovdje i imam jedno pitanje,pa ako neko zna neka odgovori sto prije :)... zadnju menstruaciju sam imala 19.5 a ciklus mi traje 28 dana...ostisla sam u ljekarnu i kupila sam test na trudnocu i napravila sam ga pojavile su se prvo dvije crte i onda je jedna nestala i neznam sta je.... imam neke lagane bolove sa desne strane i onako mi je zlo kao da cu povracati ali nemogu i imam zatezanje cijelog trbuha....stvarno neznam sta bi mislila molim vas pomozite mi! :)
unaprijed hvala lijepi pozdrav

IZVORNA PORUKA: ena0002

Kupi sutra drugi test pa ponovi ili uradi betu...ona ti je najmjerodavnija

IZVORNA PORUKA: Kikitown

to se meni jednom desilo, pa sam tek nakon dvije sedmice dobila, tako da sam to povezala kao da je bio period ovulacije koji je kasnio. a desi se nekad i sama reakcija na urin, linija koja odmah izblijedi. ne znam da li zelis ili ne, no sacekaj koji dan pa ponovi test.
kiss

idana_85 -> RE: Test za trudnoću (4.7.2013 16:15:20)

I ja sam dobila 25.6., dva dana ranije, ali je bilo vise kao neki crvenkasto-smedjkasti iscjedak. A simptomi...vise ni ne znam, umorna, iscrpljena, razdrazljiva, jede mi se stalno....hahah takva sam svaki dan. Kontam da se nije desila trudnoca i da li bi mi test pokazao? Zlo mi je vise od testova, a iskreno nakn svega nemam vise snage ni da idem doktorima :(

minchis -> RE: Test za trudnoću (5.7.2013 20:49:51)

Drage moje, upitaste sta je bolje, ginekoloski pregled ili beta..ja bih preporucila betu jer ginekolog meni nije vidio nista 29. dan ciklusa, jos rano bilo, a beta pokazala isti dan trudnocu [sm=smiley1.gif] zelim vam od srcca da bude [sm=nosecka.gif]

mrva24 -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 10:45:39)

mene zanima jel se kome dogodilo da je test ispo negativan i da se nakon cc kojih 5minuta pokazo pozitivno,? ali jako slabo se vidi crta ali vidi se.. prije malo vise tjedan dana sam radila jedan i bio je negativan nista se nije vidjelo osim one jedne sto se mora vidjet i danas sam ponovila i vide se obje ali jako slabo ona druga..
[sm=smiley13.gif]

dandi84 -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 10:54:47)

IZVORNA PORUKA: mrva24

mene zanima jel se kome dogodilo da je test ispo negativan i da se nakon cc kojih 5minuta pokazo pozitivno,? ali jako slabo se vidi crta ali vidi se.. prije malo vise tjedan dana sam radila jedan i bio je negativan nista se nije vidjelo osim one jedne sto se mora vidjet i danas sam ponovila i vide se obje ali jako slabo ona druga..
[sm=smiley13.gif]

Trudna si mila moja...Čestitke od srca...Blijeda je zbog niske koncentracije hcg u mokraci al za koji dan ce se dobro vidjeti...Nadam se da je trudnoće željena...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Teddy Bear -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 10:57:12)

mrva24, jel ti kasni menstruacija, najbolje bi bilo da ponovis test, mada ja mislim da je to + , kod mene je bila jako slaba linija, jedva se vidjela, test sam radila 4 dana prije ocekivane m, a na dan kad je trebala doci + k'o kuca... drzim fige da je i kod tebe tako, trk do apoteke i ponovi, i obavezno javi rezultat [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mrva24 -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 11:01:28)

ne kasni treba doc za kojih 3/4 dana, ali ja zbog simptoma radila test,, nedavno mi se jelo sve i po 5puta sam jela a sad u zadnjih par dana ni nemogu jest, sve mi smrdi, grudi me strasno bole vec 3dana i boli ko da cu dobit a to inace nije bas nikad prije me boljelo samo prvi dan kad sam dobila.. a jel moguce da je + iako se pojavila nakon 5min mozda i vise, jer pise na testu da poslije 10min ne vrijedi?

Teddy Bear -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 11:05:38)

mrva24 ma to je +, sacekaj jos koji dan pa ponovi, meni je tako bilo u prvoj trudnoci, grudi su me uzasno boljele, i spavalo mi se.[sm=bravo.gif]

dandi84 -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 11:06:56)

IZVORNA PORUKA: mrva24

ne kasni treba doc za kojih 3/4 dana, ali ja zbog simptoma radila test,, nedavno mi se jelo sve i po 5puta sam jela a sad u zadnjih par dana ni nemogu jest, sve mi smrdi, grudi me strasno bole vec 3dana i boli ko da cu dobit a to inace nije bas nikad prije me boljelo samo prvi dan kad sam dobila.. a jel moguce da je + iako se pojavila nakon 5min mozda i vise, jer pise na testu da poslije 10min ne vrijedi?

To je [sm=nosecka.gif]....Uživaj mila moja...Nek je sa srećom....[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mrva24 -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 11:12:03)

u da o spavanju i ne pricam..po danu sami spavam u zadnje vrijeme i nemam volje za nista..
hvala Vam, pricekat cu sad par dana i opet ponovit u utorak jer mi tad treba doc pa cu vidjet kak ce onda bit.. i javit cu Vam :)
i ako je + jako sam sretna [sm=smajl.gif]

grozđe -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 11:41:44)

mrva vjerovatno je trudnoca...cestitam... cula sam za slucajeve da im se plus pokaze kasnije... ti opet ponovi na dan ocekivane.... Sretno!

mrva24 -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 16:50:52)

e da i strašno puno podrigujem, sto prije bilo rijetko.. sad koda pijem mineralnu stalno ili pivu..

mrva24 -> RE: Test za trudnoću (6.7.2013 17:39:18)

i sad izmjerim temperaturu i 37sa5 je.. a neosjecam je..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>